Aan de orde zijn de stemmingen in verband met het voorstel van wet van de leden Duivesteijn, Hofstra en Van Bochove tot wijziging van de Wet bevordering eigenwoningbezit (verruiming en vereenvoudiging van de werking van de Wet bevordering eigenwoningbezit) (29917), en over:

- de motie-Gerkens over verhoging van de inkomensgrenzen in de Wet op de huurtoeslag (29917, nr. 20).

(Zie vergadering van 23 mei 2006.)

De voorzitter:

Gisteren is afgesproken dat eerst zal worden gestemd over de amendementen, vervolgens over de motie en ten slotte over het wetsvoorstel zelf.

Mevrouw Kruijsen heeft haar amendement op stuk nr. 18 ingetrokken.

De aanhef en de onderdelen A tot en met C van artikel I worden zonder stemming aangenomen.

In stemming komt het amendement-Gerkens (stuk nr. 15, I).

De voorzitter:

Ik constateer dat de aanwezige leden van de fractie van de SP voor dit amendement hebben gestemd en die van de overige fracties ertegen, zodat het is verworpen.

Ik stel vast dat door de verwerping van dit amendement het andere op stuk nr. 15 voorkomende amendement als verworpen kan worden beschouwd.

Onderdeel D wordt zonder stemming aangenomen.

De onderdelen E tot en met P worden zonder stemming aangenomen.

In stemming komt het amendement-Van Gent (stuk nr. 11).

De voorzitter:

Ik constateer dat de aanwezige leden van de fracties van de SP en GroenLinks voor dit amendement hebben gestemd en die van de overige fracties ertegen, zodat het is verworpen.

Onderdeel Pa wordt zonder stemming aangenomen.

De onderdelen Q tot en met KK worden zonder stemming aangenomen.

Artikel I wordt zonder stemming aangenomen.

In stemming komt het gewijzigde amendement-Gerkens tot invoeging van een nieuw artikel Ia (stuk nr. 16, I).

De voorzitter:

Ik constateer dat de aanwezige leden van de fracties van de SP en GroenLinks voor dit amendement hebben gestemd en die van de overige fracties ertegen, zodat het is verworpen.

Ik stel vast dat door de verwerping van dit gewijzigde amendement het andere op stuk nr. 16 voorkomende gewijzigde amendement als verworpen kan worden beschouwd.

De artikelen II en III en de beweegreden worden zonder stemming aangenomen.

In stemming komt de motie-Gerkens (29917, nr. 20).

De voorzitter:

Ik constateer dat de aanwezige leden van de fracties van de SP en GroenLinks voor deze motie hebben gestemd en die van de overige fracties ertegen, zodat zij is verworpen.

In stemming komt het wetsvoorstel.

De voorzitter:

Ik constateer dat de aanwezige leden van de fractie van de SP tegen dit wetsvoorstel hebben gestemd en die van de overige fracties ervoor, zodat het is aangenomen.

Is de heer Duivesteijn of hij of zij die dit in zijn geest en naam zal gaan doen, bereid om het wetsvoorstel in de Eerste Kamer te verdedigen?

De heer Duivesteijn (PvdA):

Voorzitter. Nu u en de Kamer daar zo nadrukkelijk om vragen, blijf ik nog maar even!

Maar in alle ernst, ik weet in ieder geval dat mijn collega's Hofstra en Van Bochove en ongetwijfeld iemand binnen de PvdA-fractie heel graag bereid zijn om deze wet in de Eerste Kamer te verdedigen. Ik maak van deze gelegenheid graag gebruik om u aan te kondigen dat ik aanstaande dinsdag de brief zal overhandigen waarin ik mijn ontslag vraag.

De voorzitter:

Dank voor uw reactie, ook aan het adres van de heren Hofstra en Van Bochove. Succes met de verdediging van dit voorstel in de Eerste Kamer.

Op uw laatste mededeling komen wij ongetwijfeld aanstaande dinsdag terug.

Sluiting 16.17 uur

Naar boven