Regeling van werkzaamheden

De voorzitter:

Ik stel voor aanstaande donderdag te besluiten over:

  • - de brief van het Presidium over de evaluatie van de Raad van Economisch Adviseurs (29654, nr. 4);

  • - de brief van het Presidium over verificatie van twee onderzoeksrapporten over de vervreemding van aandelen van Schiphol (25435, nr. 11);

  • - de brief van het Presidium over een adviesaanvraag aan de Kiesraad over het initiatiefvoorstel Wet raadgevend referendum (30372, nr. 4).

Ik stel voor, aanstaande donderdag te stemmen over het wetsvoorstel Wijziging van onder meer de Wet op het primair onderwijs in verband met de vraagfinanciering voor schoolbegeleiding en de bekostiging van het onderwijs aan zieke leerlingen (29875). Het betreft alleen nog de stemming over het wetsvoorstel.

Tevens stel ik voor, aanstaande donderdag te stemmen over de moties, ingediend tijdens het notaoverleg MIT, de moties, ingediend tijdens het notaoverleg Nota Mobiliteit en de moties, ingediend tijdens het wetgevingsoverleg Integratiebeleid.

Overeenkomstig de voorstellen van de voorzitter wordt besloten.

De voorzitter:

Ik deel aan de Kamer mee dat het Presidium de recessen voor de periode na het zomerreces heeft vastgesteld, te weten:

  • - kerstreces 2005/2006: woensdag 21 december 2005 t/m maandag 16 januari 2006;

  • - krokusreces 2006: vrijdag 24 februari 2006 t/m maandag 6 maart 2006.

  • Er zal niet plenair vergaderd worden op dinsdag 7 maart 2006 (gemeenteraadsverkiezingen).

  • - meireces 2006: vrijdag 28 april 2006 t/m maandag 15 mei 2006;

  • Er zal wél plenair vergaderd worden op dinsdag 18 april 2006 (de dag na Pasen) en op dinsdag 6 juni 2006 (de dag na Pinksteren)

  • - zomerreces 2006: vrijdag 30 juni 2006 t/m maandag 28 augustus 2006;

  • - herfstreces 2006: vrijdag 20 oktober t/m maandag 30 oktober 2006;

  • - kerstreces 2006/2007: woensdag 20 december 2006 t/m maandag 15 januari 2007;

  • - krokusreces 2007: vrijdag 16 februari 2007 t/m maandag 5 maart 2007.

  • Er zal niet plenair vergaderd worden op dinsdagavond 6 maart 2007 en op woensdag 7 maart 2007 (provinciale statenverkiezingen).

  • Er zal wél plenair vergaderd worden op dinsdag 10 april 2007 (de dag na Pasen).

  • - meireces/verkiezingsreces 2007: vrijdag 27 april 2007 t/m vrijdag 18 mei 2007 (Tweede-Kamerverkiezingen op woensdag 16 mei 2007, Hemelvaart op donderdag 17 mei 2007).

  • Er zal wél plenair vergaderd worden op dinsdag 29 mei 2007 (de dag na Pinksteren).

  • - zomerreces 2007: vrijdag 6 juli t/m maandag 3 september 2007;

  • - herfstreces 2007: vrijdag 19 oktober t/m maandag 29 oktober 2007;

  • - kerstreces 2007/2008 woensdag 19 december 2007 t/m maandag 14 januari 2008.

Op verzoek van enkele leden stel ik voor, de stemmingen over moties ingediend tijdens het spoeddebat over verkoop van Nozema in verband met een nog te ontvangen brief tot volgende week uit te stellen.

Daartoe wordt besloten.

De heer Klaas de Vries (PvdA):

Voorzitter. Vorige week heeft de Kamer van de minister voor Vreemdelingenzaken en Integratie het rapport-Havermans ontvangen over Congo met daarbij een kabinetsreactie. Ik zou het zeer op prijs stellen als de Kamer daarover deze week kan debatteren in een spoeddebat. Ik heb daaraan nog een verzoek toe te voegen. In de kabinetsreactie is zeer summier aandacht besteed aan een onderzoek van de IND naar gegevensverstrekking aan andere landen waarbij de identiteit van een asielzoeker zou kunnen blijken. Ik zou het zeer op prijs stellen als de Kamer voordat het debat begint dat rapport kan ontvangen, zodat wij integraal over de problematiek kunnen spreken.

De voorzitter:

Ik stel voor, aan het verzoek van de heer De Vries te voldoen door het stenogram van dit gedeelte van de vergadering door te geleiden naar het kabinet, in het bijzonder naar de minister voor Vreemdelingenzaken en Integratie, en door het door hem gevraagde debat over het rapport van de commissie-Havermans deze week te houden en het toe te voegen aan de agenda van morgen, rond 15.00 uur, met spreektijden van vijf minuten per fractie.

Daartoe wordt besloten.

De voorzitter:

Niet alleen om deze reden, maar ook om andere redenen lijkt dit mij het goede moment om u mee te delen dat het debat over de affaire-Khan dat voor morgenmiddag op de agenda staat, zal worden uitgesteld. Dat komt niet alleen omdat dit debat aan de agenda wordt toegevoegd, maar is ook het gevolg van een aantal andere ontwikkelingen. Dit is besloten in overleg met de aanvragers van het debat, mevrouw Karimi en mevrouw Van Velzen.

Voor een ander onderwerp is het woord aan de heer De Wit.

De heer De Wit (SP):

Voorzitter. Ik had het ook bij het vorige punt kunnen vermelden.

De voorzitter:

U bent nu welkom.

De heer De Wit (SP):

Op 10 november heb ik aan de minister voor Vreemdelingenzaken en Integratie vragen gesteld over het ter beschikking stellen van asieldossiers door de IND aan de autoriteiten in de landen van herkomst. De minister heeft gisteren laten weten dat zij deze vragen niet binnen de gestelde termijn kan beantwoorden. Ik verzoek u om de minister te vragen of de Kamer deze antwoorden in ieder geval nog voor het debat over Congo dat wij morgen zullen voeren, zal ontvangen. Deze antwoorden zullen immers een wezenlijk onderdeel van dit debat uitmaken.

De voorzitter:

Ik stel voor, het stenogram van ook dit gedeelte van de vergadering door te geleiden naar het kabinet, in het bijzonder naar de minister voor Vreemdelingenzaken en Integratie. Dat kan in één keer met het vorige punt.

Daartoe wordt besloten.

De voorzitter:

Het woord is aan de heer Vendrik.

De heer Vendrik (GroenLinks):

Voorzitter. Vorige week heeft de commissie voor VWS aan de minister van VWS verzocht een rapport over de problematiek van onverzekerden in verband met de nieuwe Zorgenverzekeringswet snel openbaar te maken. Ik heb vanmorgen vernomen dat de minister dit rapport nog niet naar de Kamer zal zenden omdat er nog over moet worden gesproken in het kabinet. Dat het kabinet hiermee een beetje laat is, is tot daar aan toe. Maar ik kan het niet over mijn kant laten gaan dat het gevolg daarvan is dat de Kamer niet tijdig wordt geïnformeerd, al was het maar omdat wij morgen met de minister van VWS weer over de Zorgverzekeringswet zullen spreken. Ik verzoek de minister het rapport snel aan de Kamer toe te zenden. Dan maar zonder kabinetsstandpunt. Ik zou wensen dat wij het rapport voor vanmiddag 17.00 uur ontvangen, zodat wij het vanavond kunnen lezen.

Mevrouw Kant (SP):

Voorzitter. Uiteraard steun ik dit verzoek. Ik wil nog een argument toevoegen. De werkgroep die dit rapport heeft uitgebracht, is nota bene ingesteld op verzoek van de Tweede Kamer. Dan is het onbestaanbaar dat de minister belangrijke informatie achterhoudt voor een zo belangrijk debat. Het is het laatste debat dat wij met hem kunnen voeren over het zorgstelsel, voordat het ingaat.

De voorzitter:

Omdat het verzoek al eerder via de commissie is gedaan en, als ik de heer Vendrik goed begrijp, geen resultaat heeft gehad, stel ik voor, het stenogram van dit gedeelte van de vergadering door te geleiden naar het kabinet, in het bijzonder naar de minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Dat geldt uiteraard ook voor de termijn die aan het verzoek is verbonden.

Daartoe wordt besloten.

De voorzitter:

Het woord is aan mevrouw Gerkens.

Mevrouw Gerkens (SP):

Voorzitter. Ik heb de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties gevraagd om helderheid te verschaffen over subsidie die met HGIS-geld is toegekend aan het project Music-Xport. Ik heb dat gevraagd omdat ik deze informatie nodig heb voor de stemmingen over de amendementen die voor aanstaande donderdag zijn geagendeerd. De termijn is nog niet verstreken, maar ik verzoek u om de minister met klem te vragen om met spoed te antwoorden, omdat ik bang ben dat ik anders moet verzoeken om de stemmingen uit te stellen. Dat wil niemand in dit huis.

De voorzitter:

Ik stel voor, het stenogram van dit gedeelte van de vergadering door te geleiden naar het kabinet, in het bijzonder naar de minister voor Ontwikkelingssamenwerking en daarbij aan te geven dat de Kamer het antwoord op een zodanig moment wenst te ontvangen dat wij donderdag over alle begrotingen kunnen stemmen.

Ik voeg zelf maar even aan het stenogram toe dat als het antwoord er niet op tijd zou zijn, de minister voor Ontwikkelingssamenwerking het op haar geweten zou hebben dat wij pas volgende week over alle begrotingen kunnen stemmen. Dat zal ook zij niet willen.

Overeenkomstig het voorstel van de voorzitter wordt besloten.

De voorzitter:

Het woord is aan mevrouw Joldersma.

Mevrouw Joldersma (CDA):

Voorzitter. De minister van Justitie had eind oktober in een brief aan de Kamer aangekondigd dat hij een studie zou doen naar de mogelijkheden van een experiment met de achterdeur. Gisteren hebben wij uit de media vernomen dat het rapport er blijkbaar al zou liggen. Morgenvroeg voeren wij een overleg met de minister over drugs. Ik verzoek u om de minister te vragen of het rapport er inderdaad is en, zo ja om het ons voor het einde van de middag te doen toekomen.

De voorzitter:

Ik stel voor, het stenogram van dit gedeelte van de vergadering door te geleiden naar het kabinet, in het bijzonder naar de minister van Justitie.

Daartoe wordt besloten.

De voorzitter:

Het woord is aan mevrouw Van der Laan.

Mevrouw Van der Laan (D66):

Ik verzoek het verslag van het algemeen overleg over seksuele en reproductieve gezondheid en rechten op de agenda te plaatsen.

De voorzitter:

Ik stel voor, aan het verzoek te voldoen. Wij zetten het op de agenda en wij zullen nog bezien wat het beste moment is.

Daartoe wordt besloten.

De voorzitter:

Wij gaan stemmen.

Naar boven