Regeling van werkzaamheden

De voorzitter:

Ik stel voor, de stemmingen over de PKB Structuurschema militaire terreinen wederom een week uit te stellen tot volgende week dinsdag.

Daartoe wordt besloten.

De voorzitter:

Het woord is aan mevrouw De Pater-van der Meer.

Mevrouw De Pater-van der Meer (CDA):

Voorzitter. De vaste commissie voor Justitie heeft enige tijd geleden een algemeen overleg gevoerd over letselschade. Zij verzoekt u, het verslag van dat algemeen overleg na het kerstreces op de plenaire agenda te plaatsen.

De voorzitter:

Ik stel voor, aan het verzoek te voldoen en het onderwerp toe te voegen aan de plenaire agenda van een van onze vergaderingen in het nieuwe jaar.

Daartoe wordt besloten.

De voorzitter:

Het woord is aan mevrouw Vietsch.

Mevrouw Vietsch (CDA):

Voorzitter. Ik verzoek u namens de CDA-fractie, het verslag van het algemeen overleg over bouwregelgeving op de plenaire agenda van dit jaar te plaatsen.

De voorzitter:

Ik stel voor, aan het verzoek te voldoen en het punt toe te voegen aan de agenda van de vergadering van morgen of overmorgen.

Daartoe wordt besloten.

De voorzitter:

Het woord is aan mevrouw Joldersma.

Mevrouw Joldersma (CDA):

Voorzitter. Wij verzoeken u om de stemmingen over de Wet studiefinanciering uit te stellen in verband met de brief die wij gisteren hebben gekregen en het amendement dat wij hebben ingediend. Wij ontvangen graag met spoed een reactie van de regering op dat amendement.

De voorzitter:

Ik stel voor, aan het verzoek te voldoen en de stemmingen uit te stellen en het stenogram van dit gedeelte van de vergadering door te geleiden naar het kabinet, in het bijzonder naar de staatssecretaris van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.

Daartoe wordt besloten.

De voorzitter:

Het woord is aan mevrouw Spies.

Mevrouw Spies (CDA):

Voorzitter. Ik verzoek u om de stemmingen over de Wgr-plus uit te stellen. De Kamer heeft gisteren een brief van de minister ontvangen, maar daarin wordt geen reactie gegeven op een heel cruciaal punt in het debat namelijk het al dan niet overlaten van basistaken aan territoriale commissies. Ik hoor daar graag een antwoord op. Vanwege het praktische gegeven dat ik de Kamer in de komende dagen vertegenwoordig in Buenos Aires op de Klimaatconferentie, verzoek ik u om de stemmingen naar de agenda van volgende week dinsdag te verplaatsen.

De voorzitter:

Ik stel voor, aan dit verzoek te voldoen en de stemmingen over de punten 13, 14 en 15 toe te voegen aan de lijst van aanstaande dinsdag en het stenogram van dit gedeelte van de vergadering ter informatie door te geleiden naar het kabinet, in het bijzonder naar de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties.

Aldus wordt besloten.

De voorzitter:

Het woord is aan de heer Van Dam.

De heer Van Dam (PvdA):

Voorzitter. Ik heb twee weken geleden direct na de stemmingen over de moties over de mediabegroting gevraagd om een brief van het kabinet over de wijze waarop aan de motie-Atsma uitvoering wordt gegeven. Ik heb toen gevraagd of die brief die vrijdag bij de Kamer kon zijn. Ik heb er best begrip voor, gelet op de gebeurtenissen, dat er wat vertraging is opgetreden. Het is nu echter twee weken later en die brief had er allang moeten zijn. Ik vraag u om aan het kabinet te verzoeken om die brief vandaag nog naar de Kamer te sturen.

De voorzitter:

Ik stel voor, het stenogram van dit gedeelte van de vergadering door te geleiden naar het kabinet, in het bijzonder naar de staatssecretaris van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.

Daartoe wordt besloten.

De voorzitter:

Het woord is aan de heer Crone.

De heer Crone (PvdA):

Voorzitter. Vrijdag is in alle media gebleken dat de Centrale economische commissie, het hoogste ambtelijke adviesorgaan van het kabinet over sociaal-economisch beleid, een notitie heeft geschreven over de scenario's van het Centraal planbureau waaruit moet blijken dat een enorme afbraak van de verzorgingsstaat nodig is. Ik ontvang graag die notitie omdat daarin schijnt te staan welk beleid gevoerd moet worden. Verder ontvang ik graag de beleidsreactie van het kabinet daarop. Ik ontvang deze stukken graag per ommegaande zodat wij daar donderdag bij het debat over de Najaarsnota verder over kunnen spreken.

De voorzitter:

Ik stel voor, het stenogram van dit gedeelte van de vergadering door te geleiden naar het kabinet, in het bijzonder naar de minister van Economische Zaken en de minister van Financiën.

Daartoe wordt besloten.

De voorzitter:

Het woord is aan de heer Van Heemst.

De heer Van Heemst (PvdA):

Voorzitter. Ik verzoek u om de stemmingen over de moties die zijn ingediend bij het VAO terrorisme te verschuiven naar volgende week dinsdag. Over een van die moties heeft de minister voor Integratiebeleid gisteren – tijdens het debat over het integratieonderdeel van de Justitie-begroting – een heel ander oordeel gegeven dan de minister van Justitie vorige week. Zij heeft gezegd dat zij daarover nader contact wil opnemen met haar collega van Justitie.

De voorzitter:

Ik stel voor, de stemmingen over het VAO terrorisme af te voeren van de stemmingslijst en toe te voegen aan de stemmingslijst van volgende week dinsdag.

Daartoe wordt besloten.

De voorzitter:

Het woord is aan mevrouw Tonkens.

Mevrouw Tonkens (GroenLinks):

Voorzitter. Ik verzoek u om het verslag van het algemeen overleg over het kabinetsstandpunt dagindeling op de plenaire agenda te plaatsen. Ik heb er geen bezwaar als dit onderwerp kort na het einde van het kerstreces wordt geagendeerd.

De voorzitter:

Ik stel voor, aan het verzoek te voldoen en het punt toe te voegen aan de agenda van een van onze plenaire vergaderingen vroeg in het nieuwe jaar.

Daartoe wordt besloten.

De voorzitter:

Het woord is aan de heer Vendrik.

De heer Vendrik (GroenLinks):

Voorzitter. Afgelopen donderdagmiddag heeft een groot overleg plaatsgevonden over het hoger onderwijs met de staatssecretaris van OCW. Ik verzoek u, voor het kerstreces het verslag van dit algemeen overleg op de plenaire agenda te plaatsen. Ik doe mijn verzoek mede namens mevrouw Vergeer van de SP.

De voorzitter:

Ik stel voor, aan het verzoek te voldoen en het punt toe te voegen aan de plenaire agenda van morgen of overmorgen.

Daartoe wordt besloten.

De voorzitter:

Het woord is aan mevrouw Kant.

Mevrouw Kant (SP):

Voorzitter. Aanstaande donderdag staat een VAO sport gepland. Een van de problemen die daarbij aan de orde komen, is de verhoogde ecotaks voor sportclubs. Wij hebben de staatssecretaris verzocht om een brief en er is wel een brief gekomen, maar daarin wordt alleen een procedure beschreven. Een inhoudelijke reactie, waar in de commissievergadering om gevraagd is, ontbreekt. Ik vraag u dan ook om de staatssecretaris te verzoeken om alsnog een brief te sturen waarin inhoudelijk op de problematiek wordt ingegaan. Ik doe dit verzoek mede namens mevrouw Verbeet en de heer Rijpstra.

De voorzitter:

Ik stel voor, het stenogram van dit gedeelte van de vergadering door te geleiden naar het kabinet, in het bijzonder naar de staatssecretaris van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. De brief moet morgen arriveren om donderdag behandeld te kunnen worden in het VAO.

Daartoe wordt besloten.

De voorzitter:

Het woord is aan mevrouw Noorman-den Uyl.

Mevrouw Noorman-den Uyl (PvdA):

Voorzitter. Ik verzoek u om het verslag van het algemeen overleg over de achtste voortgangsrapportage SUWI op de plenaire agenda van dit jaar te plaatsen in verband met de samenstelling van de landelijke cliëntenraad.

De voorzitter:

Ik stel voor, aan het verzoek te voldoen en het punt toe te voegen aan de plenaire agenda van morgen of overmorgen en héél misschien volgende week.

Daartoe wordt besloten.

Naar boven