Handeling
Datum publicatie | Organisatie | Vergaderjaar | Vergadernummer | Datum vergadering |
---|---|---|---|---|
Tweede Kamer der Staten-Generaal | 2000-2001 | nr. 82, pagina 5208-5210 |
Zoals vergunningen, bouwplannen en lokale regelgeving.
Adressen en contactpersonen van overheidsorganisaties.
U bent hier:
Datum publicatie | Organisatie | Vergaderjaar | Vergadernummer | Datum vergadering |
---|---|---|---|---|
Tweede Kamer der Staten-Generaal | 2000-2001 | nr. 82, pagina 5208-5210 |
Regeling van werkzaamheden
De voorzitter:
Ik stel voor, woensdag 6 juni te stemmen over de moties Nationaal Antennebeleid te weten:
- de motie-Nicolaï/Bakker over bestaande regelgeving voor instemming van huurders (27561, nr. 4);
- de motie-Nicolaï c.s. over een vergelijkbare sitesharing als in Denemarken (27561, nr. 5);
- de motie-Eurlings c.s. over een licht gemeentelijk vergunningsregime (27561, nr. 6);
- de motie-Bakker c.s. over de totstandkoming van een convenant antennebeleid (27561, nr. 7);
- de motie-Vendrik over het individuele klachtrecht van huurders (27561, nr. 8);
- de motie-Vendrik over het toepassen van het voorzorgbeginsel (27561, nr. 9);
- de motie-Wagenaar c.s. over epidemiologisch onderzoek naar de effecten van straling (27561, nr. 10).
Ik stel voor, dinsdag 12 juni te stemmen over de moties Grondbeleid te weten:
- de motie-Depla over introductie van een openruimteheffing (27581, nr. 4);
- de motie-Van Wijmen over een exploitatievergunning (27581, nr. 5);
- de motie-Ravestein/Van Gent over binnenplanse verevening van kinderopvangvoorzieningen (27581, nr. 6);
- de motie-Van Gent/Ravestein over een experiment met een openruimteheffing (27581, nr. 9).
Ik stel voor, toe te voegen aan de agenda van 6 en 7 juni:
de gezamenlijke behandeling van:
- de Wijziging van de Wet op de rechterlijke organisatie, de Wet rechtspositie rechterlijke ambtenaren en enkele andere wetten in verband met de modernisering van de organisatie en de instelling van een bestuur bij de gerechten (Wet organisatie en bestuur gerechten) (27181);
- de Wijziging van de Wet op de rechterlijke organisatie, de Wet rechtspositie rechterlijke ambtenaren en enkele andere wetten in verband met de instelling van de Raad voor de rechtspraak (Wet Raad voor de rechtspraak) (27182) (korte plenaire afronding);
Hierbij is tevens aan de orde:
- de motie-Dittrich c.s. over de Raad voor de rechtspraak in de tekst van de Grondwet (27181, nr. 9).
Ik stel voor, aan de orde te stellen in de vergaderingen van 12, 13 en 14 juni:
- de gezamenlijke behandeling van:
- Aanpassing van wetten in verband met de vervanging van de gulden door de euro (Aanpassingswet euro) (27472);
- Aanpassing van rijkswetten in verband met de vervanging van de gulden door de euro (Rijkswet aanpassing rijkswetten euro) (27473 (R1668));
- Regels met betrekking tot de inlichtingen- en veiligheidsdiensten alsmede wijziging van enkele wetten (Wet op de inlichtingen- en veiligheidsdiensten 19..) (25877) (korte plenaire afronding);
- Verklaring dat er grond bestaat een voorstel in overweging te nemen tot verandering in de Grondwet, strekkende tot wijziging van de bepaling inzake de benoeming van de commissaris van de Koning en de burgemeester (27551);
- Wijziging van de Wet luchtvaart inzake de inrichting en het gebruik van de luchthaven Schiphol (27603);
- Voorstel van wet van het lid Van de Camp tot wijziging van de Gemeentewet en de Wet wapens en munitie in verband met de bestrijding van wapengeweld (26865) (re- en dupliek);
- Wijziging van artikel 10a van de Welzijnswet 1994 (27643).
Ik stel voor, te behandelen in de vergaderingen van 3, 4 en 5 juli:
- de Voorjaarsnota 2001 (27734), met maximum spreektijden voor PvdA en VVD 15 minuten, CDA 13 minuten, D66 en GroenLinks 10 minuten, SP en ChristenUnie 7 minuten en SGP 5 minuten;
- de suppletore begrotingen n.a.v. de voorjaarsnota.
Ik stel voor, toestemming te verlenen tot het houden van wetgevings- c.q. notaoverleg met stenografisch verslag op maandag 18 juni van 10.30 - 23.00 uur, van de vaste commissie voor Sociale Zaken en Werkgelegenheid over:
- Regels tot vaststelling van een structuur voor de uitvoering van taken met betrekking tot de arbeidsvoorziening en socialeverzekeringswetten (Wet structuur uitvoeringsorganisatie werk en inkomen) (27588);
- Invoering van de Wet structuur uitvoeringsorganisatie werk en inkomen (Invoeringswet Wet structuur uitvoeringsorganisatie werk en inkomen) (27665);
- Verbetering van de procesgang in het eerste ziektejaar en nieuwe regels voor de ziekmelding, de reïntegratie en de wachttijd van werknemers alsmede met betrekking tot de loondoorbetalingsverplichting van de werkgever (Wet verbetering poortwachter) (27678).
Overeenkomstig de voorstellen van de voorzitter wordt besloten.
De voorzitter:
Ik deel mee, dat ingevolge artikel 69, tweede lid, van het Reglement van Orde de aangehouden moties 27000, nr. 6; 27206, nrs. 9, 11 en 12; 27061, nrs. 4 en 10; 24036, nr. 190, en 21501-17, nr. 99, zijn vervallen.
Het woord is aan de heer Klein Molekamp.
De heer Klein Molekamp (VVD):
Voorzitter. Gisteren is er een algemeen overleg geweest over het verpakkingenconvenant. Ik zou het verslag daarvan graag op de plenaire agenda zien. De heer Hofstra heeft mij net gevraagd om dat verzoek niet namens mijzelf, maar namens de vaste commissie voor VROM te doen. Hij heeft mij erop gewezen dat een dag ervoor hetzelfde is verzocht in verband met het AO over het Vuurwerkbesluit, waarbij deels dezelfde minister en dezelfde woordvoerders aanwezig zijn geweest. Wij kunnen ons dan ook voorstellen dat beide op de agenda worden gecombineerd of althans bij elkaar worden gebracht. Ik geef alleen deze suggestie mee.
De voorzitter:
Ik stel voor, te voldoen aan het verzoek om het verslag op de plenaire agenda te plaatsen en een en ander volgende week te plannen. In verband met de aanwezigheid van de minister zal dat waarschijnlijk woensdag zijn. Wat het precieze moment en de plaats op de agenda betreft, dank ik de heer Klein Molekamp voor het constructief meedenken met de voorzitter.
Daartoe wordt besloten.
De voorzitter:
Het woord is aan de heer Nicolaï.
De heer Nicolaï (VVD):
Voorzitter. Mede namens de heer Bakker vraag ik u om het verslag van het algemeen overleg over het kabelbeleid van 23 mei jongstleden op de plenaire agenda te plaatsen.
De voorzitter:
Ik stel voor, te voldoen aan het verzoek om het verslag van dit algemeen overleg op de agenda te plaatsen, maar niet volgende week. De staatssecretaris van OCW de heer Van der Ploeg is dan niet in het land, hetgeen hij lang van tevoren heeft gemeld. Er zal een nader voorstel komen voor de agenda na volgende week.
Daartoe wordt besloten.
De voorzitter:
Het woord is aan de heer Poppe.
De heer Poppe (SP):
Voorzitter. Ik verzoek u om het verslag van het algemeen overleg inzake MKZ van afgelopen dinsdag volgende week op de agenda te plaatsen. Ik doe dit verzoek mede namens de landbouwwoordvoerders van in ieder geval de fracties van de ChristenUnie, de VVD, het CDA en de PvdA.
De voorzitter:
Ik zie achter u twee van de landbouwwoordvoerders instemmend knikken. Ik stel voor, te voldoen aan het verzoek en ook dit verslag van een algemeen overleg op de agenda van volgende week te plaatsen op een nader te bepalen tijdstip.
Daartoe wordt besloten.
De voorzitter:
Het woord is aan de heer Atsma.
De heer Atsma (CDA):
Voorzitter. Wij konden vanmorgen kennisnemen van een aantal berichten over het frequentiebeleid en de wijze waarop dat handen en voeten krijgt. Er lijkt nog geen zicht te zijn op enige orde in de chaos. Wij willen graag via u aan de staatssecretaris van Verkeer en Waterstaat vragen om de Kamer door middel van een brief te informeren over de uitwerking van de plannen van de commissie-Bouw, over de bezwaren tegen datgene wat de commissie-Bouw heeft geformuleerd en over eventuele alternatieven. Voorts willen wij de staatssecretaris vragen om in te gaan op de consequenties in internationaal verband, als wij de streefdata niet halen voor de herplanning van de frequenties.
De heer Bakker (D66):
Voorzitter. Ik heb de indruk dat het kabinet sowieso met dergelijke informatie zal moeten komen op het moment dat er iets verandert, maar ik heb de kranten ook gelezen. Ik kan mij dan ook voorstellen dat, op het moment dat het kabinet iets te melden heeft, dit gebeurt. Wel lijkt het mij dat wij dan de complete informatie moeten hebben en niet weer flarden. Dat wilde ik zeggen over het moment.
Mevrouw Wagenaar (PvdA):
Voorzitter. De fractie van de PvdA ondersteunt het verzoek om meer informatie. Ik ben het wel met de heer Bakker eens dat die zo breed mogelijk moet zijn en eigenlijk op alles moet ingaan.
De heer Atsma (CDA):
Voorzitter. Hoe meer informatie, hoe beter. Maar het gegeven dat wij vanmorgen via de media konden vernemen dat er kennelijk volgende week al een overleg is tussen de staatssecretaris en een aantal woordvoerders uit de coalitie, doet ons in elk geval vermoeden dat er voldoende informatie is om de Kamer per ommegaande te informeren.
De voorzitter:
Ik stel voor, het stenogram van dit deel van de vergadering door te geleiden naar het kabinet.
Daartoe wordt besloten.
Kopieer de link naar uw clipboard
https://zoek.officielebekendmakingen.nl/h-tk-20002001-5208-5210.html
De hier aangeboden pdf-bestanden van het Staatsblad, Staatscourant, Tractatenblad, provinciaal blad, gemeenteblad, waterschapsblad en blad gemeenschappelijke regeling vormen de formele bekendmakingen in de zin van de Bekendmakingswet en de Rijkswet goedkeuring en bekendmaking verdragen voor zover ze na 1 juli 2009 zijn uitgegeven. Voor pdf-publicaties van vóór deze datum geldt dat alleen de in papieren vorm uitgegeven bladen formele status hebben; de hier aangeboden elektronische versies daarvan worden bij wijze van service aangeboden.