Regeling van werkzaamheden

De voorzitter:

Het woord is aan mevrouw Vos.

Mevrouw Vos (GroenLinks):

Mevrouw de voorzitter! Gisteren heeft er een algemeen overleg plaatsgevonden over de nucleaire veiligheid in Midden- en Oost-Europa. Mijn fractie zou het verslag van dat algemeen overleg op de plenaire agenda willen zetten. Wij verzoeken u om dat uiterlijk morgen te doen. Het is immers belangrijk dat de Kamer tijdig kan stemmen, namelijk dinsdag, in verband met de komende Ecofinvergadering van volgende week.

De voorzitter:

Ik zal op een later tijdstip de Kamer hierover een voorstel doen. Wij zullen alles in het werk stellen om een en ander morgen te doen plaatsvinden.

Het woord is aan de heer Van Heemst.

De heer Van Heemst (PvdA):

Voorzitter! Ik probeer het maar eens van deze kant.

De voorzitter:

En hoe bevalt dat?

De heer Van Heemst (PvdA):

U ziet er direct een stuk medelevender uit dan gisteren. Ik kom terug op de regeling van werkzaamheden van gisteren, toen ik een brief vroeg over de inzet van de politie bij de bestrijding van de mond- en klauwzeerepidemie. Ik weet dat u graag de procedurele puntjes op de i zet. Het viel mij dan ook bij lezing van het stenogram op dat wij dat deel van de vergadering niet hebbenVoorzitter afgesloten zoals het hoort, namelijk met een voorstel van u om dit historische stuk van het stenogram door te geleiden naar de regering. Ik zou die omissie graag willen herstellen. Ik vraag u dan ook om daartoe het initiatief te nemen.

De voorzitter:

Het is reeds gebeurd, omdat de griffie altijd meeluistert. Ik hoop dat het u echter niet is ontgaan dat ik het expres niet heb gezegd. Dat is dus voor de Handelingen van vandaag! Desalniettemin is er precies gebeurd wat u wilde.

De heer Van Heemst (PvdA):

Daar kom ik morgen bij de regeling op terug!

De voorzitter:

Dat dacht ik wel. U zal mij dan gaan bedanken.

Wij hebben op de agenda staan het verslag van het algemeen overleg over mond- en klauwzeer. Daarover wil ik graag even wat meedelen. Een aantal leden, in ieder geval één, heeft gezegd dat hij denkt zoveel aan de minister te willen vertellen over het verslag van het algemeen overleg dat twee minuten niet genoeg zijn. Ik zal daar soepel in zijn. Ik vind wel dat wij ons in het algemeen aan twee minuten moeten houden bij verslagen van algemene overleggen. Ik doe dus een beroep op alle leden om dat ook zoveel mogelijk te doen.

Ik weet van de minister – velen van u weten dat ook – dat er weer nieuwe feiten zijn in de situatie. Ik heb daarom met de minister afgesproken dat wij eerst het verslag van het algemeen overleg behandelen. De minister zal ook antwoorden op de vragen inzake het algemeen overleg. Dat is dus wat vorige week in de Kamer is besproken. Daarna zal de minister mededelingen doen over de situatie zoals wij die, helaas, vandaag aantreffen. Ik heb begrepen dat u allen morgen een algemeen overleg heeft afgesproken. Ik denk echter dat het verstandig is als de minister ons vandaag plenair op de hoogte brengt van de stand van zaken. Ik hoop dat u daarmee kunt instemmen.

Naar boven