97ste vergadering

Dinsdag 5 september 2000

14.00 uur

Voorzitter: Van Nieuwenhoven

Tegenwoordig zijn 145 leden, te weten:

Van den Akker, Albayrak, Apostolou, Van Ardenne-van der Hoeven, Arib, Atsma, Augusteijn-Esser, Bakker, Van Baalen, Balemans, Balkenende, Barth, Van Beek, Belinfante, Van den Berg, Biesheuvel, Bijleveld-Schouten, Van Blerck-Woerdman, Blok, De Boer, Van Bommel, Buijs, Bussemaker, Van de Camp, Cherribi, De Cloe, Cornielje, Crone, Dankers, Van Dijke, Dijksma, Dijkstal, Dijsselbloem, Dittrich, Van den Doel, Duijkers, Duivesteijn, Eisses-Timmerman, Essers, Eurlings, Feenstra, Geluk, Van Gent, Van Gijzel, Giskes, Gortzak, De Graaf, De Haan, Halsema, Hamer, Harrewijn, Van Heemst, Hermann, Herrebrugh, Hessing, Hillen, Hindriks, Van der Hoek, Hoekema, Van der Hoeven, Hofstra, De Hoop Scheffer, Kalsbeek, Kamp, Kant, Karimi, Klein Molekamp, Van der Knaap, Koenders, Kortram, Kuijper, Lambrechts, Leers, Luchtenveld, Marijnissen, E. Meijer, Th.A.M. Meijer, Melkert, Middel, Van Middelkoop, Mosterd, Nicolaï, Niederer, Van Nieuwenhoven, Noorman-den Uyl, Oplaat, Örgü, Oudkerk, Passtoors, Patijn, Poppe, Rabbae, Ravestein, Rehwinkel, Reitsma, Van 't Riet, Rietkerk, Rijpstra, Rosenmöller, Ross-van Dorp, Rouvoet, Santi, Scheltema-de Nie, Schimmel, Schoenmakers, Schreijer-Pierik, Schutte, Smits, Snijder-Hazelhoff, Spoelman, Van der Staaij, Van der Steenhoven, Stellingwerf, Stroeken, De Swart, Swildens-Rozendaal, Terpstra, Timmermans, Udo, Valk, Ter Veer, Te Veldhuis, Vendrik, Verbugt, Verburg, Verhagen, Visser-van Doorn, Van der Vlies, Van Vliet, M.B. Vos, O.P.G. Vos, Voûte-Droste, De Vries, Waalkens, Wagenaar, Van Walsem, Weekers, Weisglas, Van Wijmen, Wijn, Wilders, De Wit, Witteveen-Hevinga en Van Zijl,

en de heren Korthals, minister van Justitie, K.G. de Vries, minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, Cohen, staatssecretaris van Justitie, en mevrouw Faber, staatssecretaris van Landbouw, Natuurbeheer en Visserij.

De voorzitter:

Ik deel aan de Kamer mede, dat zijn ingekomen berichten van verhindering van de leden:

Blaauw, wegens verblijf buitenslands, ook morgen;

Zijlstra en Van Oven, wegens verblijf buitenslands, de gehele week;

Kalsbeek, wegens ziekte, de gehele week.

Deze berichten worden voor kennisgeving aangenomen.

De voorzitter:

De ingekomen stukken staan op een lijst die op de tafel van de griffier ter inzage ligt. Op die lijst heb ik voorstellen gedaan over de wijze van behandeling. Als aan het einde van de vergadering daartegen geen bezwaren zijn ingekomen, neem ik aan dat de Kamer zich met de voorstellen heeft verenigd.

U ziet voor mij liggen de stukken, geproduceerd door de tijdelijke commissie besluitvorming uitzendingen. Ik wens de commissie ermee geluk dat zij binnen de afgesproken termijn haar werk heeft kunnen doen. Het rapport is in handen gesteld van de vaste commissie voor Defensie die al zeer voortvarend een termijn van vragen bekend heeft gemaakt.

Het doet ons veel plezier dat wij vanmiddag mevrouw Klaasje Eisses-Timmerman weer in ons midden mogen zien!

(Applaus)

De voorzitter:

In verband met de gewenste aanwezigheid van de minister van Justitie in de Eerste Kamer beginnen wij eerst met het vragenuur. Daarna zal de beëdiging van een nieuw lid en van twee plaatsvervangend griffiers plaatsvinden. Vervolgens komen de regeling van werkzaamheden en de stemmingen aan de orde.

Tot slot maak ik u opmerkzaam op twee witte luidsprekers die in het midden van de zaal staan. Het is de bedoeling dat op deze manier een betere geluidsversterking ontstaat. Het gaat er niet om dat u mij in een enkel geval niet kunt horen, maar soms kunnen woordvoerders in de zaal degene die op het spreekgestoelte staat niet goed horen. Als de proef slaagt, zullen de luidsprekers op een mooie manier ingebouwd worden, maar voorlopig staan ze hier op deze manier.

Naar boven