Regeling van werkzaamheden

De voorzitter:

Het woord is aan mevrouw Giskes.

Mevrouw Giskes (D66):

Voorzitter! Vorige week spraken wij met de minister van Verkeer en Waterstaat over het onderwerp noordelijke aftakking Voorzittervan de Betuwelijn. Om dat gesprek goed af te ronden zou ik graag het verslag van dat algemeen overleg op de agenda van de Kamer willen zetten en het, als het enigszins kan, ook deze week willen agenderen, gezien de urgentie die er mogelijk achter zit.

De heer Leers (CDA):

Voorzitter! De CDA-fractie wil het verzoek van mevrouw Giskes van harte ondersteunen.

De heer Van Bommel (SP):

Voorzitter! Ook de SP-fractie wil dit verzoek met graagte ondersteunen.

De heer Van den Berg (SGP):

Voorzitter! Ik zou ook het verzoek graag willen ondersteunen. Ik wil er daarbij op wijzen dat er wel eens een motie ingediend zou kunnen worden die naar haar strekking heel snelle besluitvorming behoeft en waar dan wellicht deze week nog over gestemd zou moeten worden.

De voorzitter:

Ik denk dat ik de Kamer op een nader tijdstip een voorstel zal doen. De Kamer doet er goed aan er rekening mee houden dat het aanstaande donderdag wordt. Daarbij hebben we allen gehoord wat de heer Van den Berg gezegd heeft.

Het woord is aan de heer Ter Veer.

De heer Ter Veer (D66):

Mevrouw de voorzitter! Vandaag staat op de stemmingslijst het stemmen over de Destructiewet (26357). Mijn fractie wil voorstellen om die stemmingen uit te stellen, omdat wij behoefte hebben aan een derde termijn. De toelichting is dat in de behandeling door de heer Poppe een probleem is aangedragen; de regering zal daar een brief over sturen. Die brief is er nog niet, maar deze brief willen wij graag bestuderen, waarna wij waarschijnlijk om heropening zullen vragen. Dat zal al met al betekenen dat het niet deze week kan. Daar de volgende week vervalt, zou het de week daarna wat ons betreft op de agenda dienen te komen.

De voorzitter:

Betekent dit dat u daarmee ook om uitstel vraagt van de stemmingen over de moties die ingediend zijn bij de Destructiewet?

De heer Ter Veer (D66):

Ja, dat lijkt me wel, omdat het zo samenhangt.

De voorzitter:

Mij lijkt dit ook beter; naar mij blijkt, kunnen de indieners daarmee instemmen. Het betekent dat de agendapunten 7 en 8 dan vervallen.

De heer Poppe (SP):

Het is een uitstekend voorstel van de heer Ter Veer en ik steun het met graagte. Immers, in de wet staat met naam en toenaam het bedrijf Rendac genoemd en ik heb een voorstel gedaan om het anders doen_

De voorzitter:

Dat is een onderwerp voor de heropening.

De heer Poppe (SP):

Mijn vraag is of, als de minister reageert op mijn inbreng in het debat – de minister luister mee – zij gelijktijdig een wetswijziging kan bezien.

De voorzitter:

Daar is de regeling van werkzaamheden niet voor, mijnheer Poppe. Bovendien was het een goed gebruik dat als je het eens bent met degene die de vraag stelt, je niet altijd naar de interruptiemicrofoon hoeft te lopen om te zeggen dat je het ermee eens bent. Als je het er níet mee eens bent, dan zijn wij allemaal erg geïnteresseerd om dat te horen. Misschien moet ik die regeling nog weer eens even in herinnering brengen.

Het woord is aan de heer Reitsma.

De heer Reitsma (CDA):

Voorzitter! De vaste commissie voor VROM heeft de vorige week een algemeen overleg gevoerd over de Hoeksche Waard. Vanuit de commissie is het verzoek gekomen om het verslag van dit algemeen overleg op de agenda van de Kamer te plaatsen.

De voorzitter:

Aangezien niemand meer het woord hierover verlangt, lijkt iedereen het ermee eens te zijn, gezien wat wij zojuist hebben afgesproken. Ik zal op een later tijdstip daarvoor een voorstel doen. Ik heb van u begrepen, mijnheer Reitsma, dat het niet per se deze week hoeft.

De heer Reitsma (CDA):

Het hoeft niet per se deze week en wij wachten graag een nader voorstel van u af.

De voorzitter:

Het woord is aan mevrouw Dankers.

Mevrouw Dankers (CDA):

Voorzitter! Tijdens het debat over het wetsvoorstel zelfstandigen in het ziekenfonds heb ik nadrukkelijk aangegeven dat ik om een heropening zou vragen om een motie te kunnen indienen. Het is mij echter duidelijk geworden dat dit redelijk problematisch is omdat het tot verder uitstel zou kunnen leiden. Wat ons betreft is daarom geen heropening nodig. Het is mij uit het debat helder geworden dat het om een dood paard tussen de coalitiegenoten gaat en ik zal het daarom bij een stemverklaring houden.

Naar boven