Regeling van werkzaamheden

De voorzitter:

Ik stel voor, aanstaande donderdag bij het begin van de vergadering te behandelen:

  • - de brief van de vaste commissie voor Financiën inzake het verzoekschrift van mevrouw Hubertus-de Rijke (25702, nr. 153).

Daartoe wordt besloten.

De voorzitter:

Op verzoek van de SGP-fractie benoem ik in de commissie voor de Verzoekschriften het lid Van den Berg tot lid in de bestaande vacature.

Het woord is aan de heer Meijer.

De heer Meijer (CDA):

Mevrouw de voorzitter! De CDA-fractie heeft vier weken geleden aan de minister van VROM een brief gevraagd over haar beleid met betrekking tot de droge zandgronden en de problematiek rond nitraat en fosfaat. Inmiddels zijn wij vier weken verder en beschikken wij nog steeds niet over deze brief. Ik zou de minister willen verzoeken om, zeker voordat wij donderdag met reces gaan, ons alsnog deze brief te doen toekomen, opdat wij weten wat haar standpunt is met betrekking tot haar beleid inzake de droge zandgronden.

De voorzitter:

Ik stel Voorzittervoor, het stenogram van dit deel van de vergadering door te geleiden naar de regering.

Daartoe wordt besloten.

De voorzitter:

Het woord is aan de heer De Cloe.

De heer De Cloe (PvdA):

Voorzitter! Vorige week donderdag heb ik met mijn collega Dijksma aan de minister van Onderwijs vragen gesteld die voor een deel de vragen overlappen die mevrouw Lambrechts van D66 daarstraks heeft gesteld. Deze vragen zijn nog niet doorgestuurd naar de minister. Dit werd niet wenselijk geacht, omdat er aanstaande donderdag een procedurevergadering is. Nu over dit onderwerp wel mondelinge vragen zijn gesteld, wil ik u verzoeken ook de schriftelijke vragen die collega Dijksma en ik hebben gesteld, door te sturen naar de minister ter beantwoording.

De voorzitter:

Dat lijkt mij een alleszins redelijke vraag. Ik stel voor, dit aan de regering te laten weten en de schriftelijke vragen die zijn ingediend door de heer De Cloe en mevrouw Dijksma door te sturen naar de regering.

Daartoe wordt besloten.

De voorzitter:

Het woord is aan de heer Duivesteijn.

De heer Duivesteijn (PvdA):

Voorzitter! Ik wil vragen of de stemming over wetsvoorstel 24607, Wijziging van de Woningwet inzake vergunningvrije bouwwerken in beschermde stads- en dorpsgezichten, kan worden verplaatst naar donderdag. Dan kan Nederland nog iets langer flexibel blijven.

De voorzitter:

Ik stel voor, aan het verzoek van de heer Duivesteijn te voldoen.

Daartoe wordt besloten.

De voorzitter:

Het woord is aan mevrouw Vos.

Mevrouw Vos (GroenLinks):

Voorzitter! Als alles naar wens verloopt, zullen wij deze week nog even met de minister van VROM spreken over het transport van radioactief afval. Wellicht zal ook het probleem van radioactief schroot daarbij aan de orde komen. Het zou kunnen dat mijn fractie de behoefte voelt om het onderwerp donderdag plenair af te ronden. Wij vragen u derhalve om rekening te houden met een VAO over radioactief afval.

De voorzitter:

Wij zullen daar rekening mee houden.

Naar boven