Aan de orde zijn de stemmingen in verband met het wetsvoorstel Wijziging van de Wet op de ondernemingsraden en titel 7.10 (arbeidsovereenkomst) van het nieuw Burgerlijk Wetboek (24615).

(Zie vergadering van 27 augustus 1997.)

De voorzitter:

In de vergadering van 3 juni jl. is het amendement-Middel c.s. (stuk nr. 32) door de regering overgenomen.

De aanhef van artikel I wordt zonder stemming aangenomen.

In stemming komt het nader gewijzigde amendement-Van Rooy c.s. (stuk nr. 56, I).

De voorzitter:

Ik constateer, dat de aanwezige leden van de fracties van de PvdA, D66, het GPV, de SGP, de RPF, de VVD, het CDA, de groep-Nijpels, het AOV, de Unie 55+, de CD en het lid Hendriks voor dit nader gewijzigde amendement hebben gestemd en die van de overige fracties ertegen, zodat het is aangenomen.

Ik stel vast, dat door de aanneming van dit nader gewijzigde amendement het andere op stuk nr. 56 voorkomende amendement als aangenomen kan worden beschouwd.

Onderdeel A, zoals het is gewijzigd door de aanneming van het nader gewijzigde amendement-Van Rooy c.s. (stuk nr. 56, I), wordt zonder stemming aangenomen.

In stemming komt het derde nader gewijzigde amendement-Middel c.s. (stuk nr. 59, I).

De voorzitter:

Ik constateer, dat dit derde nader gewijzigde amendement met algemene stemmen is aangenomen.

Onderdeel B, zoals het is gewijzigd door de aanneming van het derde nader gewijzigde amendement-Middel c.s. (stuk nr. 59, I), wordt zonder stemming aangenomen.

In stemming komt het derde nader gewijzigde amendement-Middel c.s. (stuk nr. 59, IIA).

De voorzitter:

Ik constateer, dat dit derde nader gewijzigde amendement met algemene stemmen is aangenomen.

Punt 1 van onderdeel C, zoals het is gewijzigd door de aanneming van het derde nader gewijzigde amendement-Middel c.s. (stuk nr. 59, IIA), wordt zonder stemming aangenomen.

Punt 2 wordt zonder stemming aangenomen.

In stemming komt het derde nader gewijzigde amendement-Middel c.s. (stuk nr. 59, IIB).

De voorzitter:

Ik constateer, dat de aanwezige leden van de fractie van het GPV tegen dit derde nader gewijzigde amendement hebben gestemd en die van de overige fracties ervoor, zodat het is aangenomen.

Punt 3, zoals het is gewijzigd door de aanneming van het derde nader gewijzigde amendement-Middel c.s. (stuk nr. 59, IIB), wordt zonder stemming aangenomen.

Het gewijzigde onderdeel C wordt zonder stemming aangenomen.

De onderdelen D t/m F worden zonder stemming aangenomen.

In stemming komt het nader gewijzigde amendement-Middel c.s. (stuk nr. 61, I).

De voorzitter:

Ik constateer, dat de aanwezige leden van de fracties van GroenLinks, de SP, de PvdA, D66, de SGP, de RPF, de VVD, de groep-Nijpels, het AOV, de Unie 55+ en het lid Hendriks voor dit nader gewijzigde amendement hebben gestemd en die van de overige fracties ertegen, zodat het is aangenomen.

Ik stel vast, dat door de aanneming van dit nader gewijzigde amendement het andere op stuk nr. 61 voorkomende amendement als aangenomen kan worden beschouwd.

In stemming komt het gewijzigde amendement-Middel/Schimmel (stuk nr. 35).

De voorzitter:

Ik constateer, dat de aanwezige leden van de fracties van GroenLinks, de SP, de PvdA, D66, de Unie 55+ en het lid Hendriks voor dit gewijzigde amendement hebben gestemd en die van de overige fracties ertegen, zodat het is verworpen.

Onderdeel G, zoals het is gewijzigd door de aanneming van het nader gewijzigde amendement-Middel c.s. (stuk nr. 61, I), wordt zonder stemming aangenomen.

In stemming komt het amendement-Middel c.s. (stuk nr. 51).

De voorzitter:

Ik constateer, dat de aanwezige leden van de fracties van GroenLinks, de SP, de PvdA, D66, het GPV, de RPF, de VVD, de groep-Nijpels, het AOV, de Unie 55+ en het lid Hendriks voor dit amendement hebben gestemd en die van de overige fracties ertegen, zodat het is aangenomen.

Onderdeel H, zoals het is gewijzigd door de aanneming van het amendement-Middel c.s. (stuk nr. 51), wordt zonder stemming aangenomen.

In stemming komt het amendement-Middel c.s. (stuk nr. 33).

De voorzitter:

Ik constateer, dat de aanwezige leden van de fracties van GroenLinks, de SP, de PvdA, D66, het GPV, de SGP, de RPF, de VVD, de groep-Nijpels, de Unie 55+ en het lid Hendriks voor dit amendement hebben gestemd en die van de overige fracties ertegen, zodat het is aangenomen.

Nu het nader gewijzigde amendement-Middel c.s. (stuk nr. 61, II) en het amendement-Middel c.s. (stuk nr. 33) beide zijn aangenomen, worden de teksten van die amendementen in elkaar verwerkt.

Onderdeel I, zoals het is gewijzigd door de aanneming van het nader gewijzigde amendement-Middel c.s. (stuk nr. 61, II) en het amendement-Middel c.s. (stuk nr. 33), wordt zonder stemming aangenomen.

In stemming komt het amendement-Van Rooy (stuk nr. 36).

De voorzitter:

Ik constateer, dat de aanwezige leden van de fracties van het GPV, de SGP, de VVD, het CDA, de groep-Nijpels, het AOV, de Unie 55+, de CD en het lid Hendriks voor dit amendement hebben gestemd en die van de overige fracties ertegen, zodat het is aangenomen.

Onderdeel J, zoals het is gewijzigd door de aanneming van het amendement-Van Rooy (stuk nr. 36), wordt zonder stemming aangenomen.

De onderdelen K en L worden zonder stemming aangenomen.

In stemming komt het nader gewijzigde amendement-Schimmel/Middel (stuk nr. 52).

De voorzitter:

Ik constateer, dat de aanwezige leden van de fractie van de SGP tegen dit nader gewijzigde amendement hebben gestemd en die van de overige fracties ervoor, zodat het is aangenomen.

Onderdeel M, zoals het is gewijzigd door de aanneming van het nader gewijzigde amendement-Schimmel/Middel (stuk nr. 52), wordt zonder stemming aangenomen.

Onderdeel N wordt zonder stemming aangenomen.

In stemming komt het gewijzigde amendement-Middel/Schimmel (stuk nr. 48, I).

De voorzitter:

Ik constateer, dat de aanwezige leden van de fracties van GroenLinks, de SP, de PvdA, D66, het GPV en het lid Hendriks voor dit gewijzigde amendement hebben gestemd en die van de overige fracties ertegen, zodat het is verworpen.

Ik stel vast, dat door de verwerping van dit gewijzigde amendement het andere op stuk nr. 48 voorkomende amendement als verworpen kan worden beschouwd.

In stemming komt het amendement-Van der Stoel (stuk nr. 42).

De voorzitter:

Ik constateer, dat de aanwezige leden van de fracties van de SGP, de RPF, de VVD, het CDA, de groep-Nijpels, het AOV, de Unie 55+, de CD en het lid Hendriks voor dit amendement hebben gestemd en die van de overige fracties ertegen, zodat het is aangenomen.

Onderdeel O, zoals het is gewijzigd door de aanneming van het amendement-Van der Stoel (stuk nr. 42), wordt zonder stemming aangenomen.

In stemming komt het amendement-Schimmel/Middel (stuk nr. 31) tot invoeging van een onderdeel O1.

De voorzitter:

Ik constateer, dat de aanwezige leden van de fracties van GroenLinks, de SP, de PvdA, D66, het GPV, de RPF, het CDA, de groep-Nijpels, het AOV, de Unie 55+ en het lid Hendriks voor dit amendement hebben gestemd en die van de overige fracties ertegen, zodat het is aangenomen.

Onderdeel P wordt zonder stemming aangenomen.

In stemming komt het gewijzigde amendement-Schimmel/Middel (stuk nr. 60) tot het invoegen van een nieuw onderdeel Q.

De voorzitter:

Ik constateer, dat de aanwezige leden van de fracties van D66, de PvdA, GroenLinks, de SP en het lid Hendriks voor dit gewijzigde amendement hebben gestemd en die van de overige fracties ertegen, zodat het is verworpen.

De onderdelen Q t/m S worden zonder stemming aangenomen.

In stemming komt het derde nader gewijzigde amendement-Middel c.s. (stuk nr. 59, III).

De voorzitter:

Ik constateer, dat de aanwezige leden van de fractie van de CD tegen dit derde nader gewijzigde amendement hebben gestemd en die van de overige fracties ervoor, zodat het is aangenomen.

Onderdeel T, zoals het is gewijzigd door de aanneming van het derde nader gewijzigde amendement-Middel c.s. (stuk nr. 59, III), wordt zonder stemming aangenomen.

In stemming komt het derde nader gewijzigde amendement-Middel c.s. (stuk nr. 59, IV).

De voorzitter:

Ik constateer, dat dit derde nader gewijzigde amendement met algemene stemmen is aangenomen.

Onderdeel U, zoals het is gewijzigd door de aanneming van het derde nader gewijzigde amendement-Middel c.s. (stuk nr. 59, IV), wordt zonder stemming aangenomen.

In stemming komt het derde nader gewijzigde amendement-Middel c.s. (stuk nr. 59, V).

De voorzitter:

Ik constateer, dat de aanwezige leden van de fracties van de PvdA, GroenLinks, de SP, D66, het GPV, de SGP, de RPF, het CDA, de groep-Nijpels, het AOV, de Unie 55+ en het lid Hendriks voor dit derde nader gewijzigde amendement hebben gestemd en die van de overige fracties ertegen, zodat het is aangenomen.

Nu het derde nader gewijzigde amendement-Middel c.s. (stuk nr. 59, V) is aangenomen, vervalt het gewijzigde amendement-Van der Stoel (stuk nr. 57, V).

Ik stel tevens vast, dat de andere op stuk nr. 57 voorkomende amendementen zijn komen te vervallen.

Onderdeel V, zoals het is gewijzigd door de aanneming van het derde nader gewijzigde amendement-Middel c.s. (stuk nr. 59, V), wordt zonder stemming aangenomen.

De onderdelen W t/m Z worden zonder stemming aangenomen.

In stemming komt het tweede nader gewijzigde amendement-Middel/Schimmel (stuk nr. 58, I) tot het toevoegen van de onderdelen AA en AB.

De voorzitter:

Ik constateer, dat de aanwezige leden van de fracties van de PvdA, D66, GroenLinks, de SP, de RPF, de Unie 55+ en het lid Hendriks voor dit tweede nader gewijzigde amendement hebben gestemd en die van de overige fracties ertegen, zodat het is verworpen.

Ik stel vast, dat door de verwerping van dit tweede nader gewijzigde amendement het andere op stuk nr. 58 voorkomende amendement als verworpen kan worden beschouwd.

Het gewijzigde artikel I wordt zonder stemming aangenomen.

De aanhef van artikel II wordt zonder stemming aangenomen.

In stemming komt het amendement-Middel/Schimmel (stuk nr. 15).

De voorzitter:

Ik constateer, dat de aanwezige leden van de fracties van de PvdA, D66, GroenLinks, de SP, het GPV, de RPF, het CDA, de groep-Nijpels, het AOV, de Unie 55+ en het lid Hendriks voor dit amendement hebben gestemd en die van de overige fracties ertegen, zodat het is aangenomen.

Onderdeel A, zoals het is gewijzigd door de aanneming van het amendement-Middel/Schimmel (stuk nr. 15), wordt zonder stemming aangenomen.

De onderdelen B t/m E worden zonder stemming aangenomen.

Het gewijzigde artikel II wordt zonder stemming aangenomen.

De artikelen III t/m V worden zonder stemming aangenomen.

De voorzitter:

Ik merk op, dat door de aanneming van het nader gewijzigde amendement-Van Rooy c.s. (stuk nr. 56, II) een artikel VA is ingevoegd.

In stemming komt het derde nader gewijzigde amendement-Middel c.s. (stuk nr. 59, VI).

De voorzitter:

Ik constateer, dat de aanwezige leden van de fractie van D66 tegen dit derde nader gewijzigde amendement hebben gestemd en die van de overige fracties ervoor, zodat het is aangenomen.

Artikel VI, zoals het is gewijzigd door de aanneming van het derde nader gewijzigde amendement-Middel c.s. (stuk nr. 59, VI), wordt zonder stemming aangenomen.

Artikel VII wordt zonder stemming aangenomen.

In stemming komt het derde nader gewijzigde amendement-Middel c.s. (stuk nr. 59, VII) tot het invoegen van een nieuw artikel VIII.

De voorzitter:

Ik constateer, dat de aanwezige leden van de fracties van de PvdA, D66, GroenLinks, de SP, het GPV, de SGP, de RPF, het CDA, de groep-Nijpels, het AOV, de Unie 55+ en het lid Hendriks voor dit derde nader gewijzigde amendement hebben gestemd en die van de overige fracties ertegen, zodat het is aangenomen.

De artikelen VIII t/m X en de beweegreden worden zonder stemming aangenomen.

In stemming komt het wetsvoorstel.

De voorzitter:

Ik constateer, dat de aanwezige leden van de fractie van de CD tegen het wetsvoorstel hebben gestemd en die van de overige fracties ervoor, zodat het is aangenomen.

Naar boven