Aan de orde zijn de stemmingen in verband met het wetsvoorstel Nieuwe regeling inzake de sociale werkvoorziening (Wet sociale werkvoorziening) (24787), en over:

- de motie-Wolters/Bijleveld-Schouten over het minimale aantal arbeidsplaatsen (24787, nr. 24);

- de motie-Van Dijke over extra middelen voor de eerste twee jaar (24787, nr. 25);

- de motie-Marijnissen over toevoeging van een substantieel bedrag aan het budget (24787, nr. 26);

- de motie-Marijnissen over een gemiddelde werkweek van 36 uur en functieloon (24787, nr. 27);

- de motie-Marijnissen over uitsluiting van herindicatie van hen die op de wachtlijsten staan (24787, nr. 28).

(Zie vergadering van 8 april 1997.)

De voorzitter:

De heer Van Dijke vraagt heropening van de beraadslaging. Ik stel voor, aan dit verzoek te voldoen.

Daartoe wordt besloten.

De heer Van Dijke (RPF):

Voorzitter! Ik wil het amendement-Van Dijke/Bijleveld-Schouten op stuk nr. 12 intrekken, gezien het feit dat de minister mij in een nota van wijziging op dat punt volledig is tegemoetgekomen.

De heer Wolters (CDA):

Voorzitter! In de laatste nota van wijziging heeft de minister voor ons een angel uit de wet gehaald inzake het begeleid werken in de WSW. Werkvormen zoals Rozij in Kampen, waarbij weliswaar wordt begeleid, maar niet op de werkplek, kunnen dus gewoon doorgaan. Wij gaan er dan ook van uit dat voor de huidige groep van ongeveer 200 mensen in het begeleid werken niets verandert. Bij de behandeling van het wetsvoorstel inzake reïntegratie zullen wij nader spreken over begeleid werken. Vandaar dat ik het amendement op stuk nr. 22 intrek.

De voorzitter:

Aangezien het amendement-Van Dijke/Bijleveld-Schouten (stuk nr. 12) en het amendement-Bijleveld-Schouten/Wolters (stuk nr. 22) zijn ingetrokken, maken zij geen onderwerp van stemming meer uit.

De algemene beraadslaging wordt gesloten.

De artikelen 1 t/m 19 worden zonder stemming aangenomen.

In stemming komt het amendement-Van der Stoel (stuk nr. 21).

De voorzitter:

Ik constateer, dat de aanwezige leden van de fractie van de VVD voor dit amendement hebben gestemd en die van de overige fracties ertegen, zodat het is verworpen.

Artikel 20 wordt zonder stemming aangenomen.

In stemming komt het amendement-Marijnissen (stuk nr. 16).

De voorzitter:

Ik constateer, dat de aanwezige leden van de fracties van de SP, GroenLinks, het CDA, het AOV, de Unie 55+ en het lid Hendriks voor dit amendement hebben gestemd en die van de overige fracties ertegen, zodat het is verworpen.

Artikel 21 wordt zonder stemming aangenomen.

De artikelen 22 t/m 46 en de beweegreden worden zonder stemming aangenomen.

In stemming komt het wetsvoorstel.

De voorzitter:

Ik constateer, dat het wetsvoorstel met algemene stemmen is aangenomen.

In stemming komt de motie-Wolters/Bijleveld-Schouten (24787, nr. 24).

De voorzitter:

Ik constateer, dat de aanwezige leden van de fracties van het CDA, GroenLinks, het GPV, de SGP, de RPF, de groep-Nijpels, het AOV, de Unie 55+, de CD en het lid Hendriks voor deze motie hebbenVoorzitter gestemd en die van de overige fracties ertegen, zodat zij is verworpen.

In stemming komt de motie-Van Dijke (24787, nr. 25).

De voorzitter:

Ik constateer, dat de aanwezige leden van de fracties van de RPF, GroenLinks, de SP, het GPV, de SGP, het CDA, de groep-Nijpels, het AOV, de Unie 55+ en het lid Hendriks voor deze motie hebben gestemd en die van de overige fracties ertegen, zodat zij is verworpen.

In stemming komt de motie-Marijnissen (24787, nr. 26).

De voorzitter:

Ik constateer, dat de aanwezige leden van de fracties van de SP, GroenLinks, de Unie 55+ en het lid Hendriks voor deze motie hebben gestemd en die van de overige fracties ertegen, zodat zij is verworpen.

In stemming komt de motie-Marijnissen (24787, nr. 27).

De voorzitter:

Ik constateer, dat de aanwezige leden van de fracties van de SP, GroenLinks, het GPV, de Unie 55+ en het lid Hendriks voor deze motie hebben gestemd en die van de overige fracties ertegen, zodat zij is verworpen.

In stemming komt de motie-Marijnissen (24787, nr. 28).

De voorzitter:

Ik constateer, dat de aanwezige leden van de fracties van de SP, het GPV, de SGP, de RPF, de groep-Nijpels, de Unie 55+ en het lid Hendriks voor deze motie hebben gestemd en die van de overige fracties ertegen, zodat zij is verworpen.

Naar boven