Regeling van werkzaamheden

De voorzitter:

Ik stel voor, toe te voegen aan de agenda van 19, 20 en 21 maart:

de gezamenlijke behandeling van:

  • - het wetsvoorstel Wijziging van de Huurprijzenwet woonruimte, de Wet op de huurcommissies en de Wet individuele huursubsidie in verband met de zogenaamde huursombenadering (24507);

  • - het wetsvoorstel Wijziging van de Wet individuele huursubsidie (24595).

Ik stel voor, te behandelen dinsdag 19 maart bij het begin van de vergadering:

  • - de brief van de vaste commissie voor Verkeer en Waterstaat ter zake van het voorstel om de Westerschelde-oeververbinding aan te merken als groot project (17741, nr. 11).

Ik stel voor, toe te voegen aan de agenda van 26, 27 en 28 maart:

  • - de stukken inzake de voorbereiding van de Intergouvernementele Conferentie 1996 (24609) met maximumspreektijden van 10 minuten voor PvdA, CDA en VVD, 7 minuten voor D66, 5 minuten voor de overige fracties en 2,5 minuut voor de groep-Nijpels en het lid Hendriks;

  • - het rapport van de Enquêtecommissie Opsporingsmethoden (24072) (debat met de enquêtecommissie).

Ik stel voor, te behandelen in de vergaderingen van 2 en 3 april:

  • - het wetsvoorstel Algemene regels over de advisering in zaken van algemeen verbindende voorschriften of te voeren beleid van het Rijk (Kaderwet adviescolleges) (24503);

  • - het wetsvoorstel Wijziging van de Wet op het basisonderwijs, de Interimwet op het speciaal onderwijs en het voortgezet speciaal onderwijs en de Wet op het voortgezet onderwijs inzake de bestuursvorm van het openbaar onderwijs (24138).

Voorts stel ik voor, dinsdag 28 mei (de dinsdag na pinksteren) niet te vergaderen.

Aangezien voor de stukken gedrukt onder de nummers 23908 (R1519), nrs. 14 en 15, 24585 (R1565), 24589 (R1566), 24590 (R1567), 24594 en 24603 (R1568), de termijnen zijn verstreken, stel ik voor, dat wat deze Kamer betreft, de daarbij ter stilzwijgende goedkeuring overgelegde stukken zijn goedgekeurd.

Ik stel voor, deze stukken voor kennisgeving aan te nemen.

Aangezien voor de stukken 24591 en 24602 de termijnen zijn verstreken, stel ik voor, deze stukken voor kennisgeving aan te nemen.

Ik stel voor, de stukken 21860, nr. 42, 22895, nr. 13, 24400-X, nrs. 67, 68, 69, 70, 24400-XV, nr. 36, en 24436, nr. 7 voor kennisgeving aan te nemen.

Overeenkomstig de voorstellen van de voorzitter wordt besloten.

De voorzitter:

Het woord is aan de heer Rehwinkel.

De heer Rehwinkel (PvdA):

Voorzitter! Op 9 en 10 maart heeft in Palermo een informele Algemene Raad van de ministers van buitenlandse zaken plaatsgevonden. Uit persberichten blijkt dat tijdens die informele raad afspraken zijn gemaakt over het te ondernemen trojkabezoek. Vanwege het feit dat er afspraken zouden zijn gemaakt, verzoek ik de regering om de Kamer bij brief – voor het algemeen overleg van de volgende week – over die raad te informeren.

De voorzitter:

Ik stel voor, het stenogram van dit deel van de vergadering door te geleiden naar het kabinet.

Daartoe wordt besloten.

De voorzitter:

Het woord is aan mevrouw Vos.

Mevrouw Vos (GroenLinks):

Voorzitter! De Kamer heeft inmiddels van de minister van VROM de Hoofdlijnennotitie klimaat ontvangen. Naar aanleiding daarvan meldt het blad Trouw dat de minister gezegd zou hebben dat zij met haar definitieve notitie wil wachten tot het werk van de parlementaire commissie klimaatverandering is afgerond. Ik wil graag in een brief van de minister horen of dit correct is en, zo ja, wat haar motivatie daarvoor is en op welke termijn zij in dat geval verwacht haar klimaatnotitie aan de Kamer aan te bieden. Als dit niet correct is, wil ik in ieder geval weten wanneer zij de klimaatnotitie aan de Kamer zal aanbieden.

De voorzitter:

Ik stel voor, het stenogram van dit deel van de vergadering door te geleiden naar de minister van VROM.

Daartoe wordt besloten.

De voorzitter:

Het woord is aan de heer Rehwinkel.

De heer Rehwinkel (PvdA):

Voorzitter! De Kamer heeft al een brief ontvangen, naar aanleiding van een verzoek van de vaste commissie voor Defensie, over een evaluatie van de vredesoperatie in Haïti. De minister van Defensie meldt in die brief dat in het vervolg een samenvatting van uitgevoerde vredesoperaties in de memorie van toelichting op de begroting zal worden opgenomen. Ik vraag de minister van Defensie om de Kamer per vredesoperatie zo snel mogelijk na afloop daarvan per brief te informeren. Dat lijkt ons de juiste conclusie uit het tamelijk kritische rapport van de Algemene Rekenkamer over vredesoperaties.

De voorzitter:

Ik stel voor, het stenogram van dit deel van de vergadering door te geleiden naar de minister van Defensie.

Daartoe wordt besloten.

Naar boven