Regeling van werkzaamheden

De voorzitter:

Ik stel voor, morgen te stemmen over:

  • - het wetsvoorstel Wijziging van de Wet op de telecommunicatievoorzieningen, de Mediawet, de Radio-Omroep-Zender-Wet 1935 en het Wetboek van Strafvordering in verband met de liberalisering van kabelgebonden telecommunicatie-inrichtingen (kabelgebonden telecommunicatie) (24163);

  • - het wetsvoorstel Regels inzake vergunningen voor de aanleg, de instandhouding en de exploitatie van kabelgebonden telecommunicatie-infrastructuur (Vergunningenwet kabelgebonden telecommunicatie-infrastructuur) (24164).

Daartoe wordt besloten.

De voorzitter:

In verband met ziekte van de minister van Landbouw, Natuurbeheer en Visserij kan de behandeling van de Visserijwet hedenmiddag geen doorgang vinden.

De minister van Defensie is hedenmiddag in de Eerste Kamer en verblijft morgen in het buitenland, zodat de behandeling van wetsvoorstel 23787 (Gebruik geweld militairen) gehandhaafd wordt op het geplande tijdstip of zoveel eerder als mogelijk is. Dat hangt af van het verblijf van de minister in de Eerste Kamer. De woordvoerders zullen hiervan op de hoogte worden gehouden.

Het woord is aan mevrouw Scheltema-de Nie.

Mevrouw Scheltema-de Nie (D66):

Voorzitter! Ik werd getroffen door een bericht in NRC Handelsblad van 16 februari jl., waarin stond dat uit een onderzoek van de Registratiekamer bleek, dat een onaanvaardbaar hoog aantal mensen geregistreerd staan in politieregisters. Wat daarvan waar is, weet ik niet. Ook het OM was redelijk geschokt door deze berichtgeving.

Aan de betrokken bewindslieden zou ik een reactie op deze conclusies van de Registratiekamer willen vragen. Het moet onze grote zorg zijn dat niet onnodig veel mensen in politieregisters zijn geregistreerd.

De voorzitter:

Ik stel voor, het stenogram van dit deel van de vergadering door te geleiden naar het kabinet.

Daartoe wordt besloten.

De voorzitter:

Het woord is aan mevrouw Vos.

Mevrouw Vos (GroenLinks):

Voorzitter! Vorige week heeft de Kamer met de staatssecretaris van Defensie gedebatteerd over de laagvliegoefeningen in Canada. Ik verzoek u het verslag van het algemeen overleg hierover op de agenda te plaatsen.

De voorzitter:

Ik stel voor, dit punt aan de agenda toe te voegen.

Daartoe wordt besloten.

De voorzitter:

Ik zal nader bezien of het morgen kan of eventueel vandaag. Dat hangt af van de aanwezigheid van de staatssecretaris.

Het woord is wederom aan mevrouw Vos.

Mevrouw Vos (GroenLinks):

Voorzitter! Er is onderzoek gedaan naar de illegale handel in dieren. Vorige week is hierover in diverse kranten bericht. Dit onderzoek komt tot een aantal schokkende conclusies, niet geheel nieuw voor deze Kamer, want wij hebben al eerder onze zorg daarover geuit. In ieder geval bevestigt dit onderzoek, in opdracht van justitie, dat Nederland wereldcentrum is in de illegale handel in dieren. De onderzoekster concludeert dat de huidige wetgeving te ingewikkeld is voor een effectieve aanpak en dat de controle op de naleving van de wet slecht is. Ik verzoek de ministers van Justitie en van Landbouw, Natuurbeheer en Visserij een reactie op dit onderzoek te geven en aan te geven welke conclusies zij hieraan verbinden en welke eventuele stappen zij willen zetten naar aanleiding hiervan.

De heer Van den Bos (D66):

Ik wil graag dit verzoek ondersteunen, voorzitter.

De voorzitter:

Ik stel voor, het stenogram van dit deel van de vergadering door te geleiden naar het kabinet.

Daartoe wordt besloten.

Naar boven