Aan de orde zijn de stemmingen in verband met het wetsvoorstel Wijziging Wet geluidhinder (modernisering instrumentarium geluidbeleid, eerste fase) (29879).

(Zie vergadering van 8 juni 2005.)

De voorzitter:

Het amendement-De Krom (stuk nr. 14) is ingetrokken.

Artikel I, aanhef, en de onderdelen A en B worden zonder stemming aangenomen.

In stemming komt het gewijzigde amendement-De Krom/Spies (stuk nr. 16, I).

De voorzitter:

Ik constateer dat de aanwezige leden van de fractie van GroenLinks tegen dit gewijzigde amendement hebben gestemd en die van de overige fracties ervoor, zodat het is aangenomen.

Ik stel vast dat door de aanneming van dit gewijzigde amendement het andere op stuk nr. 16 voorkomende gewijzigde amendement als aangenomen kan worden beschouwd.

In stemming komt het gewijzigde amendement-De Krom/Spies (stuk nr. 17, I).

De voorzitter:

Ik constateer dat de aanwezige leden van de fracties van de Groep Wilders, de VVD, het CDA en de LPF voor dit gewijzigde amendement hebben gestemd en die van de overige fracties ertegen, zodat het is aangenomen.

Ik stel vast dat door de aanneming van dit gewijzigde amendement het andere op stuk nr. 17 voorkomende gewijzigde amendement als aangenomen kan worden beschouwd.

Nu de gewijzigde amendementen op de stukken nrs. 16, I en 17, I beide zijn aangenomen, wordt het in het gewijzigd amendement op stuk nr. 17, I opgenomen artikel 65 vernummerd tot artikel 66 en wordt de zinsnede "Het bevoegd gezag kan" vervangen door "Onverminderd artikel 65 kan het bevoegd gezag".

Onderdeel C, zoals het is gewijzigd door de aanneming van het gewijzigde amendement-De Krom/Spies (stuk nr. 16, I) en het gewijzigde amendement-De Krom/Spies (stuk nr. 17, I), wordt zonder stemming aangenomen.

In stemming komt het amendement-Spies/De Krom (stuk nr. 13).

De voorzitter:

Ik constateer dat de aanwezige leden van de fracties van de PvdA, de Groep Lazrak, de Groep Wilders, de VVD, het CDA en de LPF voor dit amendement hebben gestemd en die van de overige fracties ertegen, zodat het is aangenomen.

Onderdeel D, zoals het is gewijzigd door de aanneming van het amendement-Spies/De Krom (stuk nr. 13), wordt zonder stemming aangenomen.

De onderdelen E tot en met V worden zonder stemming aangenomen.

In stemming komt het amendement-Kruijsen/Duyvendak (stuk nr. 11).

De voorzitter:

Ik constateer dat de aanwezige leden van de fracties van de SP, GroenLinks, de PvdA, de Groep Lazrak en D66 voor dit amendement hebben gestemd en die van de overige fracties ertegen, zodat het is verworpen.

Onderdeel W wordt zonder stemming aangenomen.

De onderdelen X tot en met III worden zonder stemming aangenomen.

Artikel I wordt zonder stemming aangenomen.

De artikelen II tot en met III worden zonder stemming aangenomen.

Artikel IV, zoals het is gewijzigd door de aanneming van het gewijzigde amendement-De Krom/Spies (stuk nr. 16, II) en het gewijzigde amendement-De Krom/Spies (stuk nr. 17, II), wordt zonder stemming aangenomen.

Nu de gewijzigde amendementen op de stukken, nrs. 16, II en 17, II zijn aangenomen, worden de teksten samengevoegd en wordt de zinsnede "64 of 65" vervangen door "64,65 of 66".

De artikelen V tot en met IX en de beweegreden worden zonder stemming aangenomen.

In stemming komt het wetsvoorstel.

De voorzitter:

Ik constateer dat dit wetsvoorstel met algemene stemmen is aangenomen.

Naar boven