Aan de orde zijn de stemmingen in verband met het wetsvoorstel Wijziging van de grens tussen de gemeenten Deventer en Gorssel, tevens provinciegrens tussen Overijssel en Gelderland (26528).

(Zie vergadering van 26 oktober 1999.)

De artikelen 1 en 2 worden zonder stemming aangenomen.

In stemming komt amendement-Van der Hoeven (stuk nr. 6).

De voorzitter:

Ik constateer, dat de aanwezige leden van de fracties van de SP, het CDA en de SGP voor dit amendement hebben gestemd en die van de overige fracties ertegen, zodat het is verworpen.

De kaart behorende bij het wetsvoorstel wordt zonder stemming aangenomen.

De beweegreden wordt zonder stemming aangenomen.

De voorzitter:

Ik geef gelegenheid tot het afleggen van een stemverklaring vooraf.

Mevrouw Van der Hoeven (CDA):

Voorzitter! De CDA-fractie betreurt het zeer dat het amendement is verworpen. Het amendement beoogde de grenscorrectie die de twee gemeenten in hun bestuursakkoord waren overeengekomen in de wet te regelen. Eigenlijk is het amendement alleen om procedurele redenen verworpen. De grenscorrectie tussen Deventer en Gorssel is van groot belang. Het heeft al lang geduurd. Dat is de reden waarom de CDA-fractie, ondanks dat zij het jammer vindt dat het amendement is verworpen, toch voor het wetsvoorstel zal stemmen.

In stemming komt het wetsvoorstel.

De voorzitter:

Ik constateer, dat de aanwezige leden van de fracties van de SP, GroenLinks en de SGP tegen het wetsvoorstel hebben gestemd en die van de overige fracties ervoor, zodat het is aangenomen.

Naar boven