Aan de orde zijn de stemmingen in verband met het wetsvoorstel Wijziging van de Wegenverkeerswet 1994 (wijziging van de regelingen van de invordering en inhouding van rijbewijzen en de bijkomende straf van ontzegging van de bevoegdheid tot het besturen van motorrijtuigen) (24112), en over:

- de motie-Van Oven c.s. over inhouding van het rijbewijs (24112, nr. 13);

- de motie-Van Oven/O.P.G. Vos over ontzegging van de rijbevoegdheid (24112, nr. 14);

- de motie-Van Oven/Biesheuvel over verbeurdverklaring van de auto (24112, nr. 15);

- de motie-O.P.G. Vos c.s. over risico's van gebruik van alcohol, drugs of medicijnen in het verkeer (24112, nr. 16);

- de motie-Dittrich c.s. over excessieve snelheidsoverschrijding (24112, nr. 18).

(Zie vergadering van 22 januari 1998.)

In stemming komt het gewijzigde amendement-O.P.G. Vos c.s. (stuk nr. 12, II).

De voorzitter:

Ik constateer, dat de aanwezige leden van de fracties van GroenLinks, de SP, de PvdA, het GPV, de SGP, de RPF, de VVD, het CDA, de groep-Nijpels, het AOV en de Unie 55+ voor dit gewijzigde amendement hebben gestemd en die van de overige fracties ertegen, zodat het is aangenomen.

Ik stel vast, dat door de aanneming van dit gewijzigde amendement de andere gewijzigde amendementen op stuk nr. 12 als aangenomen kunnen worden beschouwd.

Artikel I, zoals het is gewijzigd door de aanneming van het gewijzigde amendement-O.P.G. Vos c.s. (stuk nr. 12, II), wordt zonder stemming aangenomen.

De artikelen II en IIA worden zonder stemming aangenomen.

De voorzitter:

Ik merk op, dat door de aanneming van het gewijzigde amendement-O.P.G. Vos c.s. (stuk nr. 12, III) artikel III is vervallen.

De artikelen IV en V worden zonder stemming aangenomen.

De beweegreden, zoals deze is gewijzigd door de aanneming van het gewijzigde amendement-O.P.G. Vos c.s. (stuk nr. 12, I), wordt zonder stemming aangenomen.

In stemming komt het wetsvoorstel.

De voorzitter:

Ik constateer, dat de aanwezige leden van de fractie van de CD tegen het wetsvoorstel hebben gestemd en die van de overige fracties ervoor, zodat het is aangenomen.

In stemming komt de motie-Van Oven c.s. (24112, nr. 13).

De voorzitter:

Ik constateer, dat de aanwezige leden van de fractie van D66 tegen deze motie hebben gestemd en die van de overige fracties ervoor, zodat zij is aangenomen.

In stemming komt de motie-Van Oven/O.P.G. Vos (24112, nr. 14).

De voorzitter:

Ik constateer, dat de aanwezige leden van de fracties van GroenLinks, de PvdA, de VVD, het CDA, de groep-Nijpels, het AOV en de Unie 55+ voor deze motie hebben gestemd en die van de overige fracties ertegen, zodat zij is aangenomen.

In stemming komt de motie-Van Oven/Biesheuvel (24112, nr. 15).

De voorzitter:

Ik constateer, dat de aanwezige leden van de fracties van GroenLinks, de SP, de PvdA, het CDA, de groep-Nijpels, het AOV en de Unie 55+ voor deze motie hebben gestemd en die van de overige fracties ertegen, zodat zij is aangenomen.

In stemming komt de motie-O.P.G. Vos c.s. (24112, nr. 16).

De voorzitter:

Ik constateer, dat de aanwezige leden van de fractie van de CD tegen deze motie hebben gestemd en die van de overige fracties ervoor, zodat zij is aangenomen.

In stemming komt de motie-Dittrich c.s. (24112, nr. 18).

De voorzitter:

Ik constateer, dat de aanwezige leden van de fractie van de CD tegen deze motie hebben gestemd en die van de overige fracties ervoor, zodat zij is aangenomen.

Naar boven