Aan de orde zijn de stemmingen in verband met het wetsvoorstel Vaststelling van een Penitentiaire beginselenwet en daarmee verband houdende intrekking van de Beginselenwet gevangeniswezen met uitzondering van de artikelen 2 tot en met 5 en wijzigingen van het Wetboek van Strafrecht en het Wetboek van Strafvordering alsmede enige andere wetten (Penitentiaire beginselenwet) (24263).

(Zie vergadering van 10 april 1997.)

De voorzitter:

Er is een gewijzigde stemmingslijst rondgedeeld in verband met het gewijzigde amendement-O.P.G. Vos (stuk nr. 43).

De heer Rabbae heeft mij meegedeeld dat hij zijn amendementen op de stukken nrs. 26, 30, 31 en 32 intrekt.

Artikel 1 en artikel 2, eerste lid, worden zonder stemming aangenomen.

In stemming komt het amendement-Rabbae (stuk nr. 23).

De voorzitter:

Ik constateer, dat de aanwezige leden van de fracties van GroenLinks en de SP voor dit amendement hebben gestemd en die van de overige fracties ertegen, zodat het is verworpen.

In stemming komt het amendement-Rabbae (stuk nr. 24).

De voorzitter:

Ik constateer, dat de aanwezige leden van de fractie van GroenLinks voor dit amendement hebben gestemd en die van de overige fracties ertegen, zodat het is verworpen.

Het tweede lid wordt zonder stemming aangenomen.

Het derde lid wordt zonder stemming aangenomen.

In stemming komt het amendement-Rabbae (stuk nr. 25).

De voorzitter:

Ik constateer, dat de aanwezige leden van de fracties van GroenLinks en de SP voor dit amendement hebben gestemd en die van de overige fracties ertegen, zodat het is verworpen.

Het vierde lid wordt zonder stemming aangenomen.

Artikel 2 wordt zonder stemming aangenomen.

Artikel 3 wordt zonder stemming aangenomen.

In stemming komt het gewijzigde amendement-Soutendijk-van Appeldoorn (stuk nr. 36).

De voorzitter:

Ik constateer, dat de aanwezige leden van de fractie van de CD tegen dit gewijzigde amendement hebben gestemd en die van de overige fracties ervoor, zodat het is aangenomen.

Artikel 4, zoals het is gewijzigd door de aanneming van het gewijzigde amendement-Soutendijk-van Appeldoorn (stuk nr. 36), wordt zonder stemming aangenomen.

In stemming komt het amendement-Rabbae (stuk nr. 37).

De voorzitter:

Ik constateer, dat de aanwezige leden van de fracties van GroenLinks, de SP en de PvdA voor dit amendement hebben gestemd en die van de overige fracties ertegen, zodat het is verworpen.

Artikel 5 wordt zonder stemming aangenomen.

De artikelen 6 t/m 8 worden zonder stemming aangenomen.

In stemming komt het amendement-Rabbae (stuk nr. 27).

De voorzitter:

Ik constateer, dat de aanwezige leden van de fracties van GroenLinks en de SP voor dit amendement hebben gestemd en die van de overige fracties ertegen, zodat het is verworpen.

Artikel 9 wordt zonder stemming aangenomen.

Artikel 10 wordt zonder stemming aangenomen.

In stemming komt het amendement-Rabbae (stuk nr. 28).

De voorzitter:

Ik constateer, dat de aanwezige leden van de fracties van GroenLinks, de SP, de groep-Nijpels en de Unie 55+ voor dit amendement hebben gestemd en die van de overige fracties ertegen, zodat het is verworpen.

Artikel 11 wordt zonder stemming aangenomen.

In stemming komt het amendement-Soutendijk-van Appeldoorn (stuk nr. 20).

De voorzitter:

Ik constateer, dat de aanwezige leden van de fracties van de SGP, de RPF, het CDA, het AOV, de Unie 55+ en het lid Hendriks voor dit amendement hebben gestemd en die van de overige fracties ertegen, zodat het is verworpen.

Artikel 12 wordt zonder stemming aangenomen.

De artikelen 13 en 14 worden zonder stemming aangenomen.

In stemming komt het amendement-Dittrich (stuk nr. 14).

De voorzitter:

Ik constateer, dat de aanwezige leden van de fracties van GroenLinks, de SP, de PvdA, D66, het GPV, de SGP, de RPF, het CDA, de groep-Nijpels, het AOV, de Unie 55+ en het lid Hendriks voor dit amendement hebben gestemd en die van de overige fracties ertegen, zodat het is aangenomen.

Artikel 15, zoals het is gewijzigd door de aanneming van het amendement-Dittrich (stuk nr. 14), wordt zonder stemming aangenomen.

De artikelen 16 t/m 19 worden zonder stemming aangenomen.

In stemming komt het amendement-Rabbae (stuk nr. 29).

De voorzitter:

Ik constateer, dat de aanwezige leden van de fractie van GroenLinks voor dit amendement hebben gestemd en die van de overige fracties ertegen, zodat het is verworpen.

Artikel 20 wordt zonder stemming aangenomen.

Artikel 21 wordt zonder stemming aangenomen.

In stemming komt het amendement-Dittrich (stuk nr. 15).

De voorzitter:

Ik constateer, dat de aanwezige leden van de fracties van de SP en D66 voor dit amendement hebben gestemd en die van de overige fracties ertegen, zodat het is verworpen.

Artikel 22 wordt zonder stemming aangenomen.

De artikelen 23 t/m 30 worden zonder stemming aangenomen.

In stemming komt het amendement-Rabbae (stuk nr. 34).

De voorzitter:

Ik constateer, dat de aanwezige leden van de fracties van de SP en GroenLinks voor dit amendement hebben gestemd en die van de overige fracties ertegen, zodat het is verworpen.

De artikelen 31 t/m 36 worden zonder stemming aangenomen.

In stemming komt het amendement-Dittrich (stuk nr. 16).

De voorzitter:

Ik constateer, dat de aanwezige leden van de fracties van de SP, GroenLinks, de PvdA, D66, de SGP, de VVD, de groep-Nijpels, de Unie 55+ en het lid Hendriks voor dit amendement hebben gestemd en die van de overige fracties ertegen, zodat het is aangenomen.

Artikel 37, zoals het is gewijzigd door de aanneming van het amendement-Dittrich (stuk nr. 16), wordt zonder stemming aangenomen.

In stemming komt het amendement-Dittrich (stuk nr. 17).

De voorzitter:

Ik constateer, dat de aanwezige leden van de fracties van GroenLinks, de SP, de PvdA, D66, de groep-Nijpels, de Unie 55+ en het lid Hendriks voor dit amendement hebben gestemd en die van de overige fracties ertegen, zodat het is verworpen.

In stemming komt het gewijzigde amendement-O.P.G. Vos (stuk nr. 43).

De voorzitter:

Ik constateer, dat de aanwezige leden van de fracties van de SP, GroenLinks, de PvdA, de VVD en de groep-Nijpels voor dit gewijzigde amendement hebben gestemd en die van de overige fracties ertegen, zodat het is aangenomen.

In stemming komt het amendement-Dittrich (stuk nr. 18).

De voorzitter:

Ik constateer, dat de aanwezige leden van de fracties van de SP, GroenLinks, de PvdA, D66, het GPV, de RPF, de groep-Nijpels, de Unie 55+ en het lid Hendriks voor dit amendement hebben gestemd en die van de overige fracties ertegen, zodat het is aangenomen.

Artikel 38, zoals het is gewijzigd door de aanneming van het gewijzigde amendement-O.P.G. Vos (stuk nr. 43) en het amendement-Dittrich (stuk nr. 18), wordt zonder stemming aangenomen.

De artikelen 39 en 40 worden zonder stemming aangenomen.

In stemming komt het amendement-Soutendijk-van Appeldoorn (stuk nr. 10).

De voorzitter:

Ik constateer, dat de aanwezige leden van de fractie van de CD tegen dit amendement hebben gestemd en die van de overige fracties ervoor, zodat het is aangenomen.

Artikel 41, zoals het is gewijzigd door de aanneming van het amendement-Soutendijk-van Appeldoorn (stuk nr. 10), wordt zonder stemming aangenomen.

De artikelen 42 t/m 59 worden zonder stemming aangenomen.

In stemming komt het amendement-Soutendijk-van Appeldoorn (stuk nr. 21).

De voorzitter:

Ik constateer, dat de aanwezige leden van de fracties van het CDA, het GPV, de SGP, de RPF, de groep-Nijpels, het AOV, de Unie 55+ en het lid Hendriks voor dit amendement hebben gestemd en die van de overige fracties ertegen, zodat het is verworpen.

Artikel 60 wordt zonder stemming aangenomen.

Artikel 61 wordt zonder stemming aangenomen.

In stemming komt het amendement-Soutendijk-van Appeldoorn (stuk nr. 22).

De voorzitter:

Ik constateer, dat de aanwezige leden van de fracties van het CDA, de SP, het GPV, de SGP, de RPF, de groep-Nijpels, het AOV, de Unie 55+ en het lid Hendriks voor dit amendement hebben gestemd en die van de overige fracties ertegen, zodat het is verworpen.

Artikel 62 wordt zonder stemming aangenomen.

In stemming komt het amendement-Rabbae (stuk nr. 33).

De voorzitter:

Ik constateer, dat de aanwezige leden van de fracties van GroenLinks en de groep-Nijpels voor dit amendement hebben gestemd en die van de overige fracties ertegen, zodat het is verworpen.

Artikel 63 wordt zonder stemming aangenomen.

De artikelen 64 t/m 73 worden zonder stemming aangenomen.

In stemming komt het gewijzigde amendement-Rabbae (stuk nr. 42).

De voorzitter:

Ik constateer, dat de aanwezige leden van de fracties van GroenLinks, de SP, de PvdA en D66 voor dit gewijzigde amendement hebben gestemd en die van de overige fracties ertegen, zodat het is verworpen.

Artikel 74 wordt zonder stemming aangenomen.

De artikelen 75 t/m 87 en de beweegreden worden zonder stemming aangenomen.

In stemming komt het wetsvoorstel.

De voorzitter:

Ik constateer, dat het wetsvoorstel met algemene stemmen is aangenomen.

Naar boven