Aan de orde zijn de stemmingen in verband met het wetsvoorstel Wijziging van artikel 240b van het Wetboek van Strafrecht (23682).

(Zie vergadering van heden.)

De voorzitter:

Mij is gevraagd om heropening van de beraadslaging. Ik stel voor, aan dit verzoek te voldoen.

Daartoe wordt besloten.

De heer Dittrich (D66):

Voorzitter! Vanmiddag hebben wij hier een ander gevoelig en ook belangrijk onderwerp besproken, namelijk de kinderpornografie. Naar aanleiding van het ingediende amendement op stuk nr. 13 heeft de minister heel duidelijk aangegeven dat niet elke afbeelding van een seksuele gedraging waarbij een kind is betrokken, onder het wettelijke verbod valt. Voor die opvatting van de minister van Justitie bestond in de Kamer brede steun en het amendement op stuk nr. 13 beoogde deze vast te leggen. Nader beschouwd en nadat wij nog eens de teksten hebben vergeleken, vinden de indieners van het amendement dat het overbodig is, gelet op alles wat hier is gezegd. Daarom wordt het ingetrokken.

De voorzitter:

Aangezien het amendement-Dittrich c.s. (stuk nr. 13) is ingetrokken, maakt het geen onderwerp van beraadslaging meer uit.

De beraadslaging wordt gesloten.

De aanhef van het Enig artikel en punt 1 worden zonder stemming aangenomen.

De punten 2 t/m 4 worden zonder stemming aangenomen.

In stemming komt het nader gewijzigde amendement-Dittrich c.s. (stuk nr. 14, I) tot toevoeging van een punt 4a.

De voorzitter:

Ik constateer, dat de aanwezige leden van de fracties van D66, de PvdA, GroenLinks en de VVD voor dit nader gewijzigde amendement hebben gestemd en die van de overige fracties ertegen, zodat het is aangenomen.

Ik stel vast, dat door de aanneming van dit nader gewijzigde amendement het andere op stuk nr. 14 voorkomende amendement als aangenomen kan worden beschouwd.

Punt 5, zoals het is gewijzigd door de aanneming van het nader gewijzigde amendement-Dittrich c.s. (stuk nr. 14, II), wordt zonder stemming aangenomen.

Het gewijzigde Enig artikel wordt zonder stemming aangenomen.

De beweegreden wordt zonder stemming aangenomen.

In stemming komt het wetsvoorstel.

De voorzitter:

Ik constateer, dat het wetsvoorstel met algemene stemmen is aangenomen.

Naar boven