Regeling van werkzaamheden

De voorzitter:

Het woord is aan mevrouw Peters.

Mevrouw Peters (GroenLinks):

Voorzitter. Mede namens de fracties van de VVD en D66 wil ik graag een spoeddebat aanvragen met de minister-president en de staatssecretaris van Buitenlandse Zaken over het Poolse voorstel met betrekking tot de benoeming van de voorzitter van de Europese Raad en de carrousel van EU-benoemingen, waaronder die van de Nederlandse Eurocommissaris. Omdat ik weet dat er een heel drukke plenaire agenda is, hecht ik eraan om over het spoedeisende karakter nog dit eraan toe te voegen: de tussentop over de benoeming van de poppetjes, de "poppetjestop", zal mogelijk al aan het eind van deze week plaatsvinden. Mogelijk hebben wij daarom na het weekend geen premier meer. De Commissarissencarrousel wordt deze week bekokstoofd. Daarom moet het debat deze week plaatsvinden.

De heer Ormel (CDA):

Voorzitter. Wij hebben over dit onderwerp al diverse malen gedebatteerd, ook met de minister-president. Wij hebben aanstaande donderdag een algemeen overleg over de RAZEB. Ik zou mevrouw Peters dan ook willen voorstellen om dit onderwerp toe te voegen aan dat overleg.

Mevrouw Agema (PVV):

Voorzitter. De PVV-fractie steunt het verzoek van mevrouw Peters.

De heer Pechtold (D66):

Voorzitter. Steun voor het verzoek van mevrouw Peters.

De heer Ten Broeke (VVD):

Voorzitter. Ook steun voor het verzoek van mevrouw Peters. Het punt kan niet aan het AO over de RAZEB worden toegevoegd, want het is een jumbo-RAZEB en er staat ontzettend veel op de agenda. Dit verdient dus echt even aparte bespreking.

De voorzitter:

Dat lijkt een beetje op de plenaire agenda. Die is deze week ook een beetje een jumbo-agenda.

Mevrouw Peters, u hebt steun voor uw voorstel. En ik heb geen tijd. Ik kan uw verzoek dus op het lijstje zetten. Ik wil dat met liefde doen, maar raad u dringend aan om toch het overleg over de jumbo-RAZEB te gebruiken of een extra AO aan te vragen. Maar daar ga ik niet over.

Mevrouw Peters (GroenLinks):

Het praktische argument ...

De voorzitter:

Mevrouw Peters, uw verzoek komt op het lijstje, want u hebt er voldoende steun voor. En hoe u het verder oplost, daar word ik wel over geïnformeerd.

Mevrouw Peters (GroenLinks):

Oké. Dank u wel.

De voorzitter:

Ik raad u dus dringend aan om een algemeen overleg te organiseren. Als u het daarin met elkaar bespreekt, kunt u misschien nog tijdig tot een beslissing komen, want een VAO kan hier wel op korte termijn worden gehouden.

Ik stel voor, hedenmiddag ook te stemmen over de wijziging van het Reglement van Orde in verband met het maken van een stenografisch verslag van notaoverleg en algemeen overleg (32199, nr. 1) en de wijziging van het Reglement voor de Dienst Verslag en Redactie (32200, nr. 1).

Ook stel ik voor, te stemmen over de aangehouden motie-De Wit (31700-VI, nr. 36) en de aangehouden motie-Neppérus (27625, nr. 146).

Daartoe wordt besloten.

De voorzitter:

Ik benoem in de Tijdelijke commissie subsidiariteitstoets de leden Van der Staaij, Gesthuizen, Wiegman-van Meppelen Scheppink, Jan Jacob van Dijk, Waalkens, Ten Broeke, Pechtold en De Roon tot lid en de leden Ormel en Van der Ham tot plaatsvervangend lid.

Wij kunnen nu gaan stemmen.

Naar boven