Regeling van werkzaamheden

De voorzitter:

Ik stel voor, toe te voegen aan de agenda van een van de volgende weken:

  • - het wetsvoorstel Wijziging van Boek 2 van het Burgerlijk Wetboek in verband met de aanpassing van de regeling voor besloten vennootschappen met beperkte aansprakelijkheid (Wet vereenvoudiging en flexibilisering bv-recht) (31058);

  • - het wetsvoorstel Wijziging van de Uitvoeringswet EG-betekeningsverordening ter uitvoering van Verordening (EG) nr. 1393/2007 van het Europees Parlement en de Raad van 13 november 2007 inzake de betekening en de kennisgeving in de lidstaten van gerechtelijke en buitengerechtelijke stukken in burgerlijke of in handelszaken (de betekening en de kennisgeving van stukken), en tot intrekking van Verordening (EG) nr. 1348/2000 (PbEU L 324/79) (31522);

  • - het wetsvoorstel Wijziging van boek 2 van het Burgerlijk Wetboek ter uitvoering van Richtlijn 2006/46/EG van het Europees Parlement en de Raad van 14 juni 2006, tot wijziging van de Richtlijnen 78/660/EEG, 83/349/EEG, 86/635/EEG en 91/674/EEG betreffende de jaarrekening en de geconsolideerde jaarrekening (PbEU L 224) (31508).

Voorts stel ik voor, toe te voegen aan de agenda van donderdag en als hamerstuk te behandelen:

  • - verslagen van de commissie voor de Verzoekschriften en de Burgerinitiatieven (31756, nrs. 2 tot en met 11).

Overeenkomstig de voorstellen van de voorzitter wordt besloten.

De voorzitter:

Het woord is aan mevrouw Leijten.

Mevrouw Leijten (SP):

Voorzitter. Ik wil graag dat het verslag van het algemeen overleg over Valys op de plenaire agenda van volgende week wordt geplaatst. In die week zal ook een algemeen overleg over het doelgroepenvervoer worden gehouden. Wellicht kunnen wij een en ander samenvoegen of worden er tijdens dat algemeen overleg nog antwoorden gegeven. Ik kondig in ieder geval aan dat ik dit onderwerp graag plenair wil afronden.

De voorzitter:

Wij zullen dit onderwerp toevoegen aan de agenda van een van de volgende weken.

Het woord is aan mevrouw De Pater-van der Meer.

Mevrouw De Pater-van der Meer (CDA):

Voorzitter. De vaste commissie voor Justitie heeft gisteren een algemeen overleg gevoerd over een modern migratiebeleid. Ik vraag namens de commissie om het verslag van dit algemeen overleg op de plenaire agenda te plaatsen. Ik zal daarbij niet zelf als woordvoerder optreden.

De voorzitter:

U spreekt als voorzitter namens deze commissie. Wij zullen dit VAO toevoegen aan de agenda van volgende week.

Het woord is aan de heer Brinkman.

De heer Brinkman (PVV):

Voorzitter. Ik wil met het oog op een mogelijk debat graag een brief ontvangen van de staatssecretaris van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties en de minister voor Wonen, Wijken en Integratie over de toezeggingen die de minister op de Antillen heeft gedaan inzake de VIA, de Verwijsindex Antillianen, en de prachtwijken.

De heer Dijsselbloem (PvdA):

Voorzitter. Ik ben wat verbaasd over dit verzoek, want de brief waar de heer Brinkman op doelt, is er al. Mijn fractie wil hier ook graag over debatteren, maar nog een brief zal mijns inziens geen enkele toegevoegde waarde hebben.

De voorzitter:

Weet u dat er al een brief is, mijnheer Brinkman?

De heer Brinkman (PVV):

Ik heb wel iets gezien over de VIA, maar niet over de prachtwijken. Klopt dat?

De heer Dijsselbloem (PvdA):

Dat klopt.

De voorzitter:

Het stenogram van dit gedeelte van de vergadering zal worden doorgeleid naar het kabinet.

Het woord is aan de heer Roemer.

De heer Roemer (SP):

Voorzitter. Ik verzoek om het verslag van het algemeen overleg over het uitzetten van het nationaal vervoerbewijs in Rotterdam op de plenaire agenda te plaatsen.

De voorzitter:

Wij zullen dit VAO toevoegen aan de agenda van volgende week.

Het woord is aan de heer Nicolaï.

De heer Nicolaï (VVD):

Voorzitter. De staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid blijkt een e-mail over de 50 mln. die vóór kerst aan de minima moet worden toegekend mede te hebben gestuurd. Hij heeft dit gedaan, aandacht vragend voor een spectaculaire, unieke landelijke PvdA-actie. Daarmee heeft hij in onze ogen op een onaanvaardbare manier zijn rol als dienaar van het land en de Kroon vermengd met de rol van zijn partij. Wij willen hierover graag zo snel mogelijk opheldering krijgen. Daarom vraag ik hierover een spoeddebat aan met de staatssecretaris.

Mevrouw Kant (SP):

Voorzitter. Ik steun dit verzoek graag. Staatskassen zijn geen campagnekassen.

Mevrouw Van Gent (GroenLinks):

Voorzitter. Dit was volgens mij een beetje een domme actie van de staatssecretaris. Ik zou het op prijs stellen als hij, voorafgaand aan dit debat, een excuusbrief of een brief met uitleg aan de Kamer stuurt. Dat zou althans, lijkt mij, moeten kunnen. Ik steun het verzoek om een debat.

De heer Fritsma (PVV):

Ook de PVV-fractie steunt het verzoek om een spoeddebat.

De voorzitter:

Daarmee is er voldoende steun voor dit verzoek. Gezien het feit dat dit een zeer persoonlijke kwestie is, moeten wij dit debat mijns inziens snel houden. Ik stel daarom voor om het debat morgenochtend direct om 10.15 uur te houden.

Mevrouw Van Gent (GroenLinks):

Komt er een brief voor die tijd?

De voorzitter:

Het stenogram van dit gedeelte van de vergadering zal worden doorgeleid naar het kabinet, mevrouw Van Gent.

Overeenkomstig het voorstel van de voorzitter wordt besloten.

De voorzitter:

Het woord is aan de heer Madlener.

De heer Madlener (PVV):

Voorzitter. De wildste verhalen circuleren op het internet en in Rotterdam over het schip uit Irak dat in Rotterdam ligt om te worden gelost.

De voorzitter:

In de tekst die voor mij ligt staat dat het gaat om een schip uit Iran.

De heer Madlener (PVV):

Sorry, het gaat inderdaad om een schip uit Iran, of althans een schip van een Iranese reder. Deze reder staat in Amerika op de zwarte lijst. Ik wil graag middels een brief van de regering, het liefst morgen voor 12.00 uur, vernemen hoe het precies gesteld is met dit schip. Zijn er gevaren voor de omgeving? Wat zijn de lading en de bestemming? Wat zijn de zekerheden dat dit schip Nederland weer verlaat? De Probo Koala staat ons namelijk nog vers in het geheugen. Op deze vragen wil ik morgen voor 12.00 uur antwoord van de regering.

De voorzitter:

Wij zullen het stenogram doorgeleiden naar het kabinet.

Naar boven