Regeling van werkzaamheden

De voorzitter:

Ik deel mee dat de vaste commissie voor Economische Zaken het lid Tichelaar heeft gekozen als haar voorzitter.

Op verzoek van de PvdA-fractie benoem ik in de vaste commissie voor Economische Zaken het lid Besselink tot lid in plaats van het lid Kraneveldt.

Het woord is aan de heer Kamp.

De heer Kamp (VVD):

Voorzitter. Iedere morgen kijken wij met spanning naar onze post om te zien of er al brieven en beleidsnota's zijn binnengekomen van minister Vogelaar voor WWI. Iedere keer weer worden wij teleurgesteld. Wij hebben een tijdje geleden brief 31143, nr. 13, van haar gekregen, waarin wordt aangegeven welke stukken naar de Kamer onderweg zijn. Ik heb zeven nota's en beleidsbrieven op een rijtje gezet, die wij inmiddels zouden moeten hebben ontvangen. De een zou in maart binnen moeten zijn, een ander is toegezegd voor het voorjaar en weer een ander voor aanvang van het zomerreces. Geen van de zeven stukken waarvan ik een overzicht heb gemaakt, is inmiddels bij de Kamer binnengekomen. Ik wil graag dat de minister voor WWI haar toezeggingen alsnog nakomt. Dat betekent dat zij volgende week of kort daarna met deze zeven stukken naar de Kamer komt. De Kamer kan dan aan de slag en deze onderwerpen de aandacht geven die zij verdienen.

De voorzitter:

Kunt u mij de lijst geven, zodat ik ervoor kan zorgen dat de minister deze ontvangt? Het stenogram van dit gedeelte van de vergadering wordt doorgeleid naar het kabinet.

Het woord is aan mevrouw Azough.

Mevrouw Azough (GroenLinks):

Voorzitter. Namens mevrouw Peters verzoek ik, het verslag van het algemeen overleg over het Midden-Oosten op de agenda te zetten.

De voorzitter:

Het verslag wordt toegevoegd aan de agenda van donderdag 3 juli.

Het woord is aan mevrouw Leijten.

Mevrouw Leijten (SP):

Voorzitter. Mede namens mijn collega de heer Weekers verzoek ik, het verslag van het algemeen overleg over de financiële regeling voor chronisch zieken en gehandicapten op de agenda te zetten.

De voorzitter:

Ik stel voor, het verslag toe te voegen aan de agenda van donderdag 3 juli.

Daartoe wordt besloten.

De voorzitter:

Het woord is aan de heer Duyvendak voor twee verzoeken.

De heer Duyvendak (GroenLinks):

Voorzitter. Ik verzoek, het verslag van het algemeen overleg van gisteren over windenergie op de agenda te plaatsen.

De voorzitter:

Dit verslag wordt op de agenda van donderdag 3 juli te geplaatst.

De heer Duyvendak (GroenLinks):

Met het oog op een mogelijk spoeddebat verzoek ik voorts, minister Bos om een brief voor de regeling van morgen over vliegveld Twente. Vanmorgen is uit de antwoorden van de Europese Commissie op vragen van mijn collega mevrouw Buitenweg in het Europees Parlement gebleken dat Nederland zich niet aan de Europese staatsregels heeft gehouden bij het geven van staatssteun aan vliegveld Twente. De staatssteun is ten onrechte niet aangemeld en ik wil van minister Bos vernemen of dit betekent dat de lopende aanbestedingsprocedure van het vliegveld nu moet worden opgeschort. Is hij bereid, de staatssteun alsnog in te trekken? Wat betekent dit voor de staatssteun voor andere regionale vliegvelden in Nederland?

De voorzitter:

Het stenogram van dit gedeelte van de vergadering wordt doorgeleid naar het kabinet.

Het woord is aan mevrouw Vos.

Mevrouw Vos (PvdA):

Voorzitter. Ik heb op 29 april een vraag gesteld over het NMa-onderzoek naar onterechte switches bij energiebedrijven. Ik verzoek de minister van Economische Zaken om een snel antwoord op deze vraag.

De voorzitter:

Ik stel voor, het stenogram van dit gedeelte van de vergadering door te geleiden naar het kabinet.

Daartoe wordt besloten.

De voorzitter:

Het woord is aan de heer Van Gerven.

De heer Van Gerven (SP):

Voorzitter. Ik wil graag een vooraankondiging doen van een verslag van een algemeen overleg over het preferentiebeleid apothekers. Wij houden het overleg vanmiddag, maar dat zal ongetwijfeld leiden tot een VAO op donderdag. In verband met de planning lijkt mij een vooraankondiging nuttig.

Voorts wil ik rappelleren aan de vragen over de prijsdaling van geneesmiddelen. Dat heb ik gisteren ook al gedaan. Wij hebben vanmiddag een algemeen overleg en willen graag voor 16.00 uur antwoord van de minister ontvangen.

De voorzitter:

Ik zal hem bellen, dat is het handigst. Als ik hem nu nog een brief stuur, weet ik zeker dat het antwoord niet op tijd komt. Ik stel voor, het verslag aan de agenda van donderdag toe te voegen. Ik hoop wel dat u bij goede toezeggingen, uw verzoek intrekt.

Aldus wordt besloten.

De voorzitter:

Het woord is aan mevrouw Van Velzen.

Mevrouw Van Velzen (SP):

Voorzitter. Ik heb gisteren tijdens de regeling van werkzaamheden om een brief gevraagd van de minister van Economische Zaken en de minister van Defensie over het afdrachtpercentage voor de industrie in verband met de medeontwikkeling van de JSF. Wij hebben inmiddels een brief gekregen waarin staat dat wij stukken op vertrouwelijke basis kunnen inzien. Ik herhaal mijn verzoek en vraag het kabinet, de informatie waar mogelijk op niet-vertrouwelijke basis aan de Kamer voor te leggen. Alleen als het echt nodig is, kan de informatie worden gewit of op vertrouwelijke basis aan de Kamer worden voorgelegd. Ik heb via een andere weg een gedeelte van de informatie kunnen inzien en heb geconstateerd dat er werkelijk geen reden is om alle informatie vertrouwelijk aan de Kamer voor te leggen. Er kan veel meer openbaar worden gemaakt dan het kabinet nu doet. Ik vraag of wij de informatie in deze vorm voor komende donderdag 15.00 uur kunnen ontvangen.

De voorzitter:

Het stenogram van dit gedeelte van de vergadering zal worden doorgeleid naar het kabinet.

Het woord is aan de heer Samsom.

De heer Samsom (PvdA):

Voorzitter. Ik wil u verzoeken om het verslag van het algemeen overleg over de splitsingsplannen van energiebedrijven op de agenda te plaatsen.

De voorzitter:

Wij zullen dit onderwerp toevoegen aan de agenda van morgen.

De vergadering wordt enkele ogenblikken geschorst.

Naar boven