Regeling van werkzaamheden

De voorzitter:

Ik stel voor, aanstaande dinsdag te stemmen over de moties ingediend tijdens het wetgevingsoverleg van woensdag 11 juni jongstleden van de vaste commissie voor Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties over de jaarverslagen 2007 en over de moties ingediend tijdens het wetgevingsoverleg van de vaste commissie voor Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit, eveneens over de jaarverslagen 2007.

Ik stel voor, toestemming te verlenen tot het houden van een wetgevings- c.q. notaoverleg met stenografisch verslag op maandag 30 juni 2008 van 18.30 uur tot 22.30 uur van de vaste commissie voor Verkeer en Waterstaat over Anders Betalen voor Mobiliteit.

Overeenkomstig de voorstellen van de voorzitter wordt besloten.

De voorzitter:

Het woord is aan mevrouw Gesthuizen.

Mevrouw Gesthuizen (SP):

Voorzitter. Ik verzoek om het VAO Drinkwatervoorziening ontwikkelingslanden, zonder haast, op de agenda te plaatsen.

De voorzitter:

Dit VAO zal worden toegevoegd aan de agenda van een van de volgende weken.

Het woord is aan mevrouw Agema.

Mevrouw Agema (PVV):

Voorzitter. Ik verzoek u om het verslag van het algemeen overleg over de Wet maatschappelijke ondersteuning op de plenaire agenda te plaatsen.

De voorzitter:

Dit VAO zal worden toegevoegd aan de agenda van een van de volgende weken.

Het woord is aan mevrouw Leijten.

Mevrouw Leijten (SP):

Voorzitter. Ik wil graag dat het verslag van het algemeen overleg over EEGA op de agenda wordt geplaatst. Ik zou het liefst dinsdag al willen stemmen. Ik weet niet of het vandaag kan?

De voorzitter:

Dat gaan wij bekijken, maar niet beloven. Dit VAO zal op de kortst mogelijke termijn worden toegevoegd aan de agenda.

Het woord is nogmaals aan mevrouw Leijten.

Mevrouw Leijten (SP):

Voorzitter. Namens mijn collega Van Velzen vraag ik of zij het rapport over de tbs-kliniek Oldenkotte graag vandaag kan ontvangen.

De voorzitter:

Ik zal het stenogram van dit gedeelte van de vergadering onder de aandacht brengen van het kabinet.

Het woord is aan de heer Jansen.

De heer Jansen (SP):

Voorzitter. Ik zit met een dilemma. Op 28 februari jongstleden heb ik schriftelijke vragen gesteld over geluidsoverlast van molens op Tholen. Die waren – ik zou bijna zeggen uiteraard – niet binnen de termijn beantwoord. Ik heb daarvoor aangemaand. Er is een uitstelbriefje gekomen. Dat is inmiddels ook al weer ver verlopen. U begrijpt dat ik graag antwoord krijg op mijn vragen. Ik heb weinig behoefte om ze om te zetten in mondelinge vragen; dat is de enige sanctie die de Kamer tot haar beschikking heeft. Ik wil gewoon schriftelijk en deugdelijk antwoord hebben voor volgende week woensdag, wanneer het rondetafelgesprek over de windmolens wordt gehouden. Ik wil u vragen om ervoor te zorgen dat het deze keer eindelijk wel gebeurt.

De voorzitter:

Ik zal mij uiterst inspannen om aan uw zeer terechte verzoek te voldoen. Het stenogram van dit gedeelte van de vergadering zal worden doorgeleid naar het kabinet.

Het woord is aan de heer Jasper van Dijk.

De heer Jasper van Dijk (SP):

Voorzitter. Ik wil een spoeddebat aanvragen met de minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap over de verontrustende berichten over de salarissen en vertrekpremies bij de publieke omroep. Ik wil graag dat voorafgaand aan dat debat de brief die ik vorige week over dit onderwerp bij de regeling heb gevraagd, zou kunnen komen.

De voorzitter:

Wij spreken hier niet meer over de brief, want die hebt u al gevraagd. Ik zal de planning van de brief onder de aandacht brengen.

Mevrouw Neppérus (VVD):

De VVD-fractie steunt zowel het verzoek om de brief als zeker ook om het spoeddebat.

De heer Bosma (PVV):

Dat doet de PVV-fractie ook.

De heer Duyvendak (GroenLinks):

De GroenLinks-fractie steunt het verzoek ook.

De voorzitter:

Dan is er ruime steun voor het spoeddebat. Wij zullen dat plannen op de daarvoor eerst geschikte mogelijkheid. Wij zullen het stenogram van dit gedeelte van de vergadering doorgeleiden naar het kabinet, zodat de brief er voor het debat is.

Het woord is aan mevrouw Neppérus.

Mevrouw Neppérus (VVD):

Voorzitter. Ik sta hier namens mijn collega Snijder en namens de heer Atsma van de CDA-fractie. Zij hebben op 6 juni jongstleden schriftelijke vragen gesteld over overtredingen bij diertransporten. Hoewel de termijn nog loopt, willen zij in verband met het AO over dit onderwerp op 26 juni aanstaande formeel toch graag snel antwoord krijgen.

De voorzitter:

Wij zullen het stenogram onder de aandacht brengen van het kabinet.

Het woord is aan de heer Roemer. Die zie ik niet. Kan iemand anders misschien het verzoek doen? Mevrouw Leijten, u hebt het maar druk vandaag.

Mevrouw Leijten (SP):

Ik doe het wel. Wij zijn zo collegiaal bij de SP-fractie!

De voorzitter:

Dan moet u wel opletten.

Mevrouw Leijten (SP):

Ik verzoek namens mijn collega Roemer het verslag van het algemeen overleg over de Transportraad op de agenda te zetten.

De voorzitter:

Wij voegen het toe aan de agenda.

Het woord is aan de heer Madlener.

De heer Madlener (PVV):

Voorzitter. De acties van de beroepschauffeur verharden zich tot langzaam rijden op de snelwegen. Zij strijden voor een goed doel, namelijk verlaging van de dieselaccijns of in ieder geval geen verhoging van die accijns, zoals de regering van plan is. Ik vraag hierover een spoeddebat aan. Het water staat deze mensen immers aan de lippen.

Mevrouw Neppérus (VVD):

Wij steunen het verzoek.

De voorzitter:

Dat betekent voldoende steun voor het verzoek. Wij plannen het debat op een nader te bepalen moment. Aldus besloten.

Naar boven