Regeling van werkzaamheden

De voorzitter:

De minister-president heeft mij meegedeeld dat de Kamer donderdag 14 juni aanstaande het zogenaamde beleidsprogramma tegemoet kan zien. Ik stel voor, dit onderwerp toe te voegen aan de agenda van de week van 19 juni aanstaande en het debat nu reeds te plannen op dinsdag 19 juni, te beginnen om 11.00 uur, en daarbij de volgende spreektijden te hanteren: 20 minuten voor het CDA, de PvdA, de SP en de VVD, 15 minuten voor de PVV, GroenLinks en de ChristenUnie en 10 minuten voor D66, de PvdD en de SGP. Voorts stel ik voor om bij dit debat wat betreft de sprekers de begrotingsvolgorde te hanteren, het af te ronden met stemmingen en die dag geen vragenuur te houden.

Ik stel verder voor, toestemming te verlenen tot het houden van notaoverleg met stenografisch verslag op maandag 25 juni 2007 van 10.15 uur tot 16.00 uur van de vaste commissie voor Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties over de Raming der voor de Tweede Kamer in 2008 benodigde uitgaven, alsmede aanwijzing en raming van de ontvangsten (30996).

De heer Bosma (PVV):

Voorzitter. Mijn partij zou het debat over het beleidsprogramma graag een dag later willen voeren, zodat wij iets meer tijd hebben om het voor te bereiden.

De voorzitter:

Gisteren heeft u allen een brief bereikt over dit onderwerp. Daar is door niemand op gereageerd. Daarom neem ik aan dat een meerderheid van de Kamer in staat is om dit debat op dinsdag 19 juni te voeren. Ik kom anders ook in de problemen met de planning van de rest van die week. Ik stel daarom voor, vast te houden aan dinsdag 19 juni, om 11.00 uur.

De heer Bosma (PVV):

Ik sta hier in mijn eentje. Dat is de realiteit en die aanvaard ik.

De voorzitter:

U hebt als een leeuw gevochten.

De heer Bosma (PVV):

Komt dat ook in het verslag te staan?

De voorzitter:

Dat komt zeker in het verslag. Ik ben niet altijd blij met wat er allemaal in het verslag komt, maar dit komt er ook in.

Overeenkomstig de voorstellen van de voorzitter wordt besloten.

De voorzitter:

Het woord is aan mevrouw Schermers.

Mevrouw Schermers (CDA):

Voorzitter. Namens de CDA-fractie wil ik u verzoeken, het verslag van het algemeen overleg van 24 mei over het geneesmiddelenbeleid op de plenaire agenda te zetten.

De voorzitter:

Ik stel voor, dit VAO toe te voegen aan de agenda van volgende week.

Daartoe wordt besloten.

Naar boven