Regeling van werkzaamheden

De voorzitter:

Ik stel voor, toe te voegen aan de stemmingslijst van morgen de motie-Van Velzen over welzijnsregels voor het commercieel houden en fokken van konijnen, ingediend bij de behandeling van de begroting van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (30300-XIV, nr. 43).

Daartoe wordt besloten.

De voorzitter:

Het woord is aan de heer Aptroot.

De heer Aptroot (VVD):

Voorzitter. Mede namens de heer Van As verzoek ik u het verslag van het algemeen overleg van de vaste commissies voor Financiën en Economische Zaken over de administratieve lasten op de agenda te plaatsen. Wat ons betreft kan dat na het kerstreces.

De voorzitter:

Ik stel voor, aan dit verzoek te voldoen en het overleg na het reces op de agenda te plaatsen.

Daartoe wordt besloten.

De voorzitter:

Het woord is aan de heer Van As.

De heer Van As (LPF):

Voorzitter. Mijn fractiegenoot Herben heeft verzocht om een brief van de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties over de diskettes die de heer De Vries heeft gepresenteerd in zijn programma. Die brief zou dinsdag om 10.00 uur bij de Kamer moeten zijn, maar dat is niet gebeurd. Ik wil via u vragen of de brief morgen klaar kan zijn. Ik ga ervan uit dat daarin met name aan de volgende aspecten aandacht wordt besteed. Het eerste is dat de rol van de huidige LPF-fractie boven iedere twijfel is verheven. In dat programma werd dat zeer tendentieus gebracht. Het tweede is dat ook aan de rol van de heer Fortuyn, die zich nota bene niet kan verdedigen, op zeer tendentieuze wijze aandacht is besteed. Ik heb begrepen dat er een enorme draai is gegeven aan de werkelijkheid.

De voorzitter:

Ik stel voor, aan het verzoek van de heer Van As te voldoen en dit deel van het stenogram door te geleiden naar de minister van BZK.

Daartoe wordt besloten.

De voorzitter:

Het woord is aan mevrouw Snijder.

Mevrouw Snijder-Hazelhoff (VVD):

Voorzitter. De vaste commissie voor Verkeer en Waterstaat heeft vanmorgen twee overleggen gevoerd. Als tijdelijk voorzitter verzoek ik u beide verslagen op de plenaire agenda te plaatsen. Dat betreft het algemeen overleg over het stappenplan OV gehandicaptenvervoer en het algemeen overleg over de verkoop van Novio aan HTM. Ik meld dat nu al opdat u daarvoor ruimte vrijmaakt op de agenda van volgende week dinsdag. Het zullen korte VAO's kunnen zijn waarbij een of twee moties zullen worden ingediend.

De voorzitter:

Ik stel voor, beide punten toe te voegen aan de agenda van morgen of van volgende week dinsdag. Ik merk nog op dat vanaf nu alle VAO's onder het kerstregime vallen. Dat betekent dat degenen die een motie willen indienen daartoe de gelegenheid krijgen, maar dat er geen discussie kan worden gevoerd.

Overeenkomstig het voorstel van de voorzitter wordt besloten.

Naar boven