Regeling van werkzaamheden

De voorzitter:

Het woord is aan mevrouw Van Gent.

Mevrouw Van Gent (GroenLinks):

Voorzitter. Ik wil graag het verslag van het algemeen overleg over permanente bewoning van recreatieverblijven op de plenaire agenda geplaatst zien. Wij krijgen nog een brief van de minister. Ik wil die brief binnen hebben voordat wij dit plenair afhandelen, maar die zal er wel snel komen.

De voorzitter:

Ik begrijp dat die brief in het AO is gevraagd?

Mevrouw Van Gent (GroenLinks):

Ja.

De voorzitter:

Ik stel voor, aan het verzoek te voldoen en het verslag op een nader te bepalen moment op de agenda te plaatsen.

Daartoe wordt besloten.

De voorzitter:

Het woord is aan mevrouw Gerkens.

Mevrouw Gerkens (SP):

Mijnheer de voorzitter. Ik verzoek u om het verslag van het algemeen overleg over de Raad voor Concurrentievermogen op de plenaire agenda te zetten. Ik vraag u om dat ook nog deze week te doen ondanks een duidelijke agenda, omdat de Raad voor Concurrentievermogen aanstaande maandag vergadert.

De voorzitter:

Ik stel voor, aan het verzoek te voldoen en om het punt toe te voegen aan de agenda van deze week en wel morgenochtend aan het begin van de vergadering om 10.15 uur. Voorts stel ik voor, indien er gestemd moet worden, om met het oog op de internationale vergadering maandag morgen direct na de middagpauze te stemmen. De Kamer is terughoudend – ik zelf ook – met stemmen op donderdag. Wij hebben echter altijd gezegd dat het niet anders kan, als de internationale Europese agenda het nodig maakt.

Overeenkomstig de voorstellen van de voorzitter wordt besloten.

De voorzitter:

Het woord is aan mevrouw Vos.

Mevrouw Vos (GroenLinks):

Voorzitter. Een grote groep van de studenten die het Maagdenhuis hadden bezet, zit nog steeds vast. Ik heb gisteren aan de ministers Donner en Remkes opheldering gevraagd over de achtergronden voor het vastzetten van de studenten na deze actie. De brief is nog niet gearriveerd. Bij dezen vraag ik u, bij het kabinet erop aan te dringen dat in ieder geval vandaag de brief de Kamer bereikt. Ik voeg er nog iets aan toe. Staatssecretaris Rutte heeft zelf studenten opgeroepen om tot bezetting over te gaan. In hoeverre verhoudt dit zich tot het vasthouden en andere acties die op dit moment plaatsvinden?

De voorzitter:

Ik heb informeel gehoord dat men de laatste hand legt aan de brief en dat deze onderweg is.

Ik stel voor, het stenogram van dit gedeelte van de vergadering door te geleiden naar het kabinet, in het bijzonder naar de minister van Justitie, de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties en de staatssecretaris van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.

Daartoe wordt besloten.

Naar boven