Regeling van werkzaamheden

De voorzitter:

Op verzoek van de PvdA-fractie benoem ik in de vaste commissie voor Europese Zaken het lid Van Heteren tot lid in de bestaande vacature.

Ik heb een aanmelding om het woord te voeren in deze regeling van werkzaamheden van de heer Crone, die van invloed kan zijn op de Kameragenda van vanavond. Ik zie de heer Crone echter niet in de zaal. Is er een ander lid van de commissie voor Economische Zaken dan wel van de PvdA-fractie die iets van deze aanmelding weet? Mevrouw Noorman?

Mevrouw Noorman-den Uyl (PvdA):

Ja.

De voorzitter:

Het mooie van dit vak is dat sommige mensen absolute generalisten zijn.

Mevrouw Noorman-den Uyl (PvdA):

Dank u wel! Mede namens mijn geachte collega de heer Crone, wil ik u vragen om een spoeddebat met de minister van Economische Zaken over de chaos die kan zijn ontstaan door de liberalisering van de energiemarkt.

De heer Hessels (CDA):

Voorzitter. Dit is gisteren in de procedurevergadering besproken. Ik sluit mij graag aan bij het verzoek om daar met de minister een kort spoeddebat over te houden.

De voorzitter:

De heer Crone is inmiddels aanwezig. Mijnheer Crone, het verzoek om een spoeddebat is gedaan op de manier waarop u het gedaan zou hebben. Ik stel voor om aan dat verzoek te voldoen en om dat debat toe te voegen aan de agenda van vandaag. Het kan plaatsvinden voorafgaand aan het al afgesproken debat met minister Brinkhorst naar aanleiding van het artikel van de secretaris-generaal van het ministerie van Economische Zaken in het blad "Economisch-Statistische Berichten". Ik stel spreektijden van drie minuten voor, net als voor het reeds geplande debat.

Aldus wordt besloten.

Naar boven