Regeling van werkzaamheden

De voorzitter:

Ik stel voor om, op verzoek van de minister en de staatssecretaris, de stemmingen over de moties die zijn ingediend bij de behandeling van de begroting van Defensie en de Personeelsbrief 2004 één week uit te stellen. Dat verzoek is ingegeven door het feit dat zowel de minister als de staatssecretaris deze week in het buitenland is. Het betreft de punten 7 en 8 van de agenda.

Daartoe wordt besloten.

De voorzitter:

Op verzoek van de heer Van der Staaij stel ik voor om zijn motie, ingediend bij de behandeling van de begroting Verkeer en Waterstaat, op stuk nr. 29800-XII, nr. 34, toe te voegen aan de stemmingslijst van heden. Ik vraag de leden expliciet of zij daarmee akkoord kunnen gaan, omdat ik zelf niet heel enthousiast ben om op het laatste moment moties of andere onderwerpen aan stemmingslijsten toe te voegen.

Overeenkomstig het voorstel van de voorzitter wordt besloten.

De voorzitter:

Ik stel voor, toe te voegen aan de agenda van donderdag 2 december de brief van het Presidium over een onderzoek van de Algemene Rekenkamer inzake de effecten van de nieuwe wijze van premie-inning sociale verzekeringen (29529, nr. 20).

Daartoe wordt besloten.

De voorzitter:

Het woord is aan mevrouw Hamer.

Mevrouw Hamer (PvdA):

Voorzitter. Mede namens mevrouw Lambrechts van D66 verzoek ik u, een dezer weken het verslag van het algemeen overleg over de tussenschoolse opvang op de agenda te plaatsen. Ik laat aan u over wanneer het goed uitkomt op de agenda.

De voorzitter:

Ik stel voor, aan dit verzoek te voldoen en het punt toe te voegen aan de agenda op een nader te bepalen moment.

Daartoe wordt besloten.

De voorzitter:

Het woord is aan de heer Van der Staaij.

De heer Van der Staaij (SGP):

Mijnheer de voorzitter. Ik heb onlangs vragen gesteld aan de minister-president en de minister van Buitenlandse Zaken over de uitreiking van de Prins Clausprijs, die morgen zal plaatsvinden. Gelet op dat tijdstip vraag ik om een spoedige beantwoording, het liefst nog vandaag.

De voorzitter:

In de vragen staat duidelijk dat het gaat om een bijeenkomst op 1 december, dus morgen. Het lijkt mij logisch dat de vragen voor morgen worden beantwoord.

Ik stel voor, het stenogram van dit gedeelte van de vergadering door te geleiden naar het kabinet, in het bijzonder naar de minister-president en de minister van Buitenlandse Zaken.

Overeenkomstig het voorstel van de voorzitter wordt besloten.

De voorzitter:

Het woord is aan de heer De Haan.

De heer De Haan (CDA):

Voorzitter. Voor donderdag aanstaande staan de associatieovereenkomsten van de EG met Libanon en Algerije op de agenda. Namens de vaste commissie voor Buitenlandse Zaken verzoek ik u, dit onderwerp van de agenda af te voeren. De commissie heeft namelijk in meerderheid besloten een brief aan de minister van Buitenlandse Zaken te sturen, waarin om een uitleg wordt gevraagd over de terrorisme- en terugkeerbepaling en andere zaken.

De voorzitter:

Als het was gegaan om een agendapunt dat een heel dagdeel of een hele dag in beslag had genomen, had ik nu wat aarzelend gekeken. Wij hebben er echter een uur voor gepland,

Ik stel voor, aan het verzoek te voldoen.

Daartoe wordt besloten.

De voorzitter:

Dit onderwerp zal weer op de agenda komen, wanneer de gevraagde informatie binnen is.

Het woord is aan mevrouw Verbeet.

Mevrouw Verbeet (PvdA):

Voorzitter. Ik verzoek u om het verslag van het algemeen overleg over sport de komende weken op de agenda te plaatsen.

De voorzitter:

Ik stel voor, aan het verzoek te voldoen en het punt aan de agenda toe te voegen op een nader te bepalen moment.

Daartoe wordt besloten.

De voorzitter:

Het woord is aan mevrouw Kant.

Mevrouw Kant (SP):

Voorzitter. De Kamer wacht nog op een brief over de ecotaks en de problemen die deze bij sportorganisaties geeft. Ik verzoek u om het VAO pas op de agenda te zetten als de brief binnen is.

De voorzitter:

Ik zie dat mevrouw Verbeet ook akkoord kan gaan met deze toevoeging aan haar verzoek. Wij zullen het op deze manier doen en ermee rekening houden.

Daartoe wordt besloten.

Naar boven