Regeling van werkzaamheden

De voorzitter:

Ik stel voor, vast te stellen dat voorzover het deze Kamer betreft, instemming is verkregen met de volgende ontwerpbesluiten Unie-Verdrag:

  • - toegezonden bij brief 23490, nr. 320, de punten 2i en 2j;

  • - toegezonden bij brief 23490, nr. 324, de punten A2a, A2b en A2c (met aantekening dat de fracties van de SP en GroenLinks daartegen zijn), punt B4 (met aantekening dat de fractie van de SP daartegen is), punt B9 (met aantekening dat de fracties van de PvdA, de SP en GroenLinks daartegen zijn) en punt GC4.

Daartoe wordt besloten.

De voorzitter:

Ik deel aan de Kamer mede dat de vaste commissie voor Verkeer en Waterstaat tot haar voorzitter heeft gekozen het lid Atsma.

Het woord is aan mevrouw Albayrak.

Mevrouw Albayrak (PvdA):

Voorzitter. Vanavond spreekt de vaste commissie voor Defensie met de minister van Defensie over de voorgenomen sluiting van Valkenburg. Het is de verwachting dat de commissie behoefte heeft aan een plenaire afronding van dit algemeen overleg. Ik vraag u daarom in verband met de agenda van morgen rekening te houden met deze plenaire afronding. Ik verzoek u verder om dit VAO bij aanvang van de vergadering om 10.15 uur te laten plaatsvinden. Een later tijdstip levert namelijk problemen op voor de agenda van de minister.

De voorzitter:

Omdat er geen regeling van werkzaamheden meer is voor het tijdstip waarop dit VAO zou moeten worden gehouden, is dit een nuttige vooraankondiging. Ik kan de Kamer op dit moment echter nog geen voorstel voorleggen. Wel vraag ik de Kamer mij te machtigen om dit VAO op de agenda van morgen te plaatsen en wel om 10.15 uur als vanavond blijkt dat de commissie behoefte heeft aan een plenaire afronding.

Daartoe wordt besloten.

De voorzitter:

Het woord is aan mevrouw Dijksma.

Mevrouw Dijksma (PvdA):

Voorzitter. Ik ben gevraagd om u namens de PvdA-fractie te melden dat u er rekening mee zou moeten houden dat een algemeen overleg van de vaste commissie voor Sociale Zaken en Werkgelegenheid over de aangewezen sectoren beroepsgroepen CWI, dat morgenmiddag wordt gehouden, zou kunnen leiden tot een VAO. Om de pijn te verlichten doet het u misschien genoegen om te horen dat het eerder door mijn fractie aangevraagde VAO over moties bij de justitiebegroting wat mijn fractie betreft niet voor deze week hoeft te worden geagendeerd.

De voorzitter:

Ik stel voor, het VAO over moties bij de justitiebegroting formeel af te voeren.

Daartoe wordt besloten.

De voorzitter:

Ik stel verder voor, dezelfde procedure te volgen als wij hebben afgesproken naar aanleiding van het algemeen overleg over de voorngenomen sluiting van het vliegveld Valkenburg. Dat betekent dat ik ervan uitga dat dit VAO over de aangewezen sectoren beroepsgroepen inderdaad zal plaatsvinden.

Daartoe wordt besloten.

De voorzitter:

Ik voeg hieraan toe dat het eindtijdstip van dit algemeen overleg is voorzien voor 13.30 uur. Ik doe daarom een dringend beroep op de commissie om dit tijdstip te vervroegen tot 13.00 uur. Er staan namelijk uitgebreide en ingewikkelde stemmingen op de agenda van morgenmiddag en verder moeten wij morgen ook vasthouden aan het voorziene eindtijdstip van de vergadering.

De heer Visser (VVD):

Ik heb zojuist vernomen dat het aanvangstijdstip van dit algemeen overleg vervroegd is naar 12.30 uur. Als wij uw suggestie volgen, resteert er dus slechts een half uur voor dit overleg.

De voorzitter:

Dat is juist, maar daarom doe ik op de commissie het dringende beroep om het aanvangstijdstip naar voren te halen. Als dat problemen veroorzaakt voor het overleg dat daarvoor plaatsvindt, moet worden overwogen om ook dat overleg te vervroegen.

Mevrouw Noorman-den Uyl (PvdA):

Dat overleg is inmiddels met een half uur bekort. Overigens is u al gemeld dat ook dit overleg waarschijnlijk zal leiden tot een VAO.

De voorzitter:

Ik kan op dit moment niet alle geplande algemene overleggen overzien. Eén ding staat echter wel vast en dat is dat de stemmingen uiterlijk om 14.00 uur moeten plaatsvinden.

Naar boven