Handeling
Datum publicatie | Organisatie | Vergaderjaar | Vergadernummer | Datum vergadering |
---|---|---|---|---|
Tweede Kamer der Staten-Generaal | 2002-2003 | nr. 12, pagina 660-661 |
Zoals vergunningen, bouwplannen en lokale regelgeving.
Adressen en contactpersonen van overheidsorganisaties.
U bent hier:
Datum publicatie | Organisatie | Vergaderjaar | Vergadernummer | Datum vergadering |
---|---|---|---|---|
Tweede Kamer der Staten-Generaal | 2002-2003 | nr. 12, pagina 660-661 |
Aan de orde zijn de stemmingen over moties, ingediend in het debat over de uitbreiding van de Europese Unie, te weten:
- de motie-Van Nieuwenhoven over steun voor de door het kabinet geformuleerde inzet (23987, nr. 17);
- de motie-Van Nieuwenhoven over afbouw van exportsubsidies en tariefmuren en de GLB-hervormingen (23987, nr. 18);
- de motie-Van Nieuwenhoven over de onderwerping van de Conventie aan een referendum (23987, nr. 19);
- de motie-Van Bommel over het hervormen van de landbouwpolitiek in een duurzame richting (23987, nr. 20);
- de motie-Van Bommel over een raadgevend referendum over de uitbreiding van de EU (23987, nr. 21);
- de motie-Rosenmöller over de richtlijn betreffende de status van langdurig ingezeten derdelanders (23987, nr. 22);
- de motie-Th.C. de Graaf c.s. over een inventarisatie met betrekking tot de verschillende mogelijkheden van een referendum (23987, nr. 23);
- de motie-Verhagen over de vrijwaringsconclusies (23987, nr. 24);
- de motie-Verhagen/Zalm over Roemenië en Bulgarije (23987, nr. 25);
- de motie-Zalm over het toetredingsverdrag en het systeem van inkomenssteun (23987, nr. 26);
- de motie-Zalm over een systeem van nieuw examen doen (23987, nr. 27).
(Zie vergadering van heden.)
In stemming komt de motie-Van Nieuwenhoven (23987, nr. 17).
De voorzitter:
Ik constateer dat de aanwezige leden van de fracties van de SP, GroenLinks, de PvdA, D66, Leefbaar Nederland, het CDA en de SGP voor deze motie hebben gestemd en die van de overige fracties ertegen, zodat zij is aangenomen.
In stemming komt de motie-Van Nieuwenhoven (23987, nr. 18).
De voorzitter:
Ik constateer dat de aanwezige leden van de fracties van de SP, GroenLinks, de PvdA, D66, Leefbaar Nederland, de VVD en de LPF voor deze motie hebben gestemd en die van de andere fracties ertegen, zodat zij is aangenomen.
In stemming komt de motie-Van Nieuwenhoven (23987, nr. 19).
De voorzitter:
De heer Verhagen verlangt hoofdelijke stemming over deze motie.
Voor stemmen de leden Bussemaker, Crone, Dijksma, Dittrich, Duivesteijn, Duyvendak, Eberhard, Eerdmans, Van Geen, Van Gent, Gerkens, Giskes, Theo de Graaf, Thom de Graaf, Halsema, Hamer, Van Heteren, Jense, De Jong, Jukema, Kalsbeek, Kant, Karimi, Koenders, Lambrechts, Lazrak, Marijnissen, Van Nieuwenhoven, Van Oven, Palm, Rehwinkel, Rosenmöller, De Ruiter, Schonewille, Smolders, Smulders, Stuger, Teeven, Tichelaar, Timmermans, Tonkens, Varela, Van der Velden, Van Velzen, Vendrik, Verbeet, Vergeer-Mudde, Klaas de Vries, De Wit, Wolfsen, Zeroual, Zvonar, Adelmund, Albayrak, Van As, Bakker, Van Bommel, Bos, Van den Brand en Van den Brink.
Tegen stemmen de leden Buijs, Van de Camp, Cornielje, Çörüz, Van Dijk, Van Dijke, Van den Doel, Eski, Eurlings, Ferrier, Van Fessen, Geluk, De Grave, De Haan, Van Haersma Buma, Haverkamp, Hofstra, Huizinga-Heringa, Jager, Joldersma, Jorritsma-Lebbink, Koopmans, Kortenhorst, Van Lith, Van Loon-Koomen, Luchtenveld, Mastwijk, Meijer, Mosterd, De Nerée tot Babberich, Van Oerle-van der Horst, Oplaat, Ormel, De Pater-van der Meer, Rambocus, Rietkerk, Rijpstra, Rouvoet, Schreijer-Pierik Smilde, Spies, Van der Staaij, Sterk, Terpstra, Verbugt, Verburg, Verhagen, Vietsch, Van der Vlies, Bibi de Vries, Jan de Vries, Van Vroonhoven-Kok, Weisglas, Wilders, Van Winsen, Zalm, Van Aartsen, Aasted-Madsen-van Stiphout, Algra, Atsma, Van Beek, Blaauw, Blok, Van Bochove en Bruls.
De voorzitter:
Ik constateer dat 60 leden voor de motie hebben gestemd en 65 ertegen, zodat zij is verworpen.
In stemming komt de motie-Van Bommel (23987, nr. 20).
De voorzitter:
Ik constateer dat de aanwezige leden van de fracties van de SP, GroenLinks, de PvdA en D66 voor deze motie hebben gestemd en die van de overige fracties ertegen, zodat zij is verworpen.
De heer Van Bommel heeft zijn motie op stuk nr. 21 ingetrokken.
In stemming komt de motie-Rosenmöller (23987, nr. 22).
De voorzitter:
Ik constateer dat de aanwezige leden van de fracties van de SP, GroenLinks, de PvdA, D66, Leefbaar Nederland, de VVD, de Groep De Jong en de LPF voor deze motie hebben gestemd en die van de overige fracties ertegen, zodat zij is aangenomen.
De heer De Graaf (D66):
Voorzitter. Ik wil de motie op stuk nr. 23 graag aanhouden tot een nader tijdstip.
De voorzitter:
Dat betekent dat de motie op stuk nr. 23 van de agenda is afgevoerd. Ik deel overigens mee dat de heer Van Bommel deze motie inmiddels mede heeft ondertekend, maar nu er daarvoor nog tijd is, zal die motie daarom opnieuw worden rondgedeeld.
De motie-Th.C. de Graaf c.s. (23987, nr. 23) is in die zin gewijzigd dat zij thans is medeondertekend door het lid Van Bommel.
De voorzitter:
Op verzoek van de heren Zalm en Verhagen stel ik voor dat er eerst wordt gestemd over de motie op stuk nr. 27 en dan over de motie op stuk nr. 24.
Daartoe wordt besloten.
In stemming komt de motie-Zalm (23987, nr. 27).
De voorzitter:
Ik constateer dat de aanwezige leden van de fracties van de VVD, de Groep De Jong en de LPF voor deze motie hebben gestemd en die van de overige fracties ertegen, zodat zij is verworpen.
In stemming komt de motie-Verhagen (23987, nr. 24).
De voorzitter:
Ik constateer dat de aanwezige leden van de fracties van de SP, de VVD, Leefbaar Nederland, het CDA en de SGP voor deze motie hebben gestemd en die van de overige fracties ertegen, zodat zij is aangenomen.
In stemming komt de motie-Verhagen/Zalm (23987, nr. 25).
De voorzitter:
Ik constateer dat de aanwezige leden van de fracties van de SP, de VVD, het CDA, de Groep De Jong, de ChristenUnie, de SGP en de LPF voor deze motie hebben gestemd en die van de overige fracties ertegen, zodat zij is aangenomen.
In stemming komt de motie-Zalm (23987, nr. 26).
De voorzitter:
Ik geef gelegenheid tot het afleggen van stemverklaringen vooraf.
De heer Verhagen (CDA):
Voorzitter. De CDA-fractie heeft zich, ook in het Strategisch akkoord, voorstander verklaard van een herziening van het landbouwbeleid waarbij een eventuele inkomenssteun aan nieuwe lidstaten gevolgd zou moeten worden door een uitfasering van de landbouwsteun in totaliteit. Tijdens het debat is bij de motie-Zalm op stuk nr. 26 over deze inkomenssteun in het begin nadrukkelijk boven de markt blijven hangen of de heer Zalm met die motie een inspanningsverplichting dan wel een resultaatsverplichting wenste te bereiken. Gedurende de gedachtewisseling werd bij ons de gedachte versterkt dat het hier om een resultaatsverplichting ging die mogelijkerwijze gevolgd zou moeten worden door een veto op de uitbreiding. Derhalve zal de CDA-fractie tegen deze motie stemmen.
De voorzitter:
Ik constateer dat de aanwezige leden van de fracties van de VVD, de Groep De Jong en de LPF voor deze motie hebben gestemd en die van de overige fracties ertegen, zodat zij is verworpen.
De voorzitter:
Wij wensen de bewindslieden een goede nachtrust en een goede reis. Ik wens hen, neutraal geformuleerd, succes met het werk in Brussel.
Kopieer de link naar uw clipboard
https://zoek.officielebekendmakingen.nl/h-tk-20022003-660-661.html
De hier aangeboden pdf-bestanden van het Staatsblad, Staatscourant, Tractatenblad, provinciaal blad, gemeenteblad, waterschapsblad en blad gemeenschappelijke regeling vormen de formele bekendmakingen in de zin van de Bekendmakingswet en de Rijkswet goedkeuring en bekendmaking verdragen voor zover ze na 1 juli 2009 zijn uitgegeven. Voor pdf-publicaties van vóór deze datum geldt dat alleen de in papieren vorm uitgegeven bladen formele status hebben; de hier aangeboden elektronische versies daarvan worden bij wijze van service aangeboden.