Regeling van werkzaamheden

De voorzitter:

Ik stel op verzoek van de vaste commissies voor Justitie en voor Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties voor, vast te stellen dat, voorzover het deze Kamer betreft, instemming is verkregen met het bij brief van de minister van Justitie d.d. 9 november jl. aangeboden ontwerpbesluit Unie-Verdrag onder 2a.

Ik stel voor, de spreektijden bij het debat inzake Afghanistan vast te stellen als volgt: de fracties van de PvdA, de VVD en het CDA 10 minuten, D66 en GroenLinks 7 minuten en de overige fracties 5 minuten.

Bij de interpellatie stel ik de gebruikelijke spreektijd voor van 5 minuten.

Daartoe wordt besloten.

De voorzitter:

Op verzoek van de PvdA-fractie benoem ik in:

  • - de vaste commissie voor Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties het lid Horn tot lid in de bestaande vacature;

  • - de vaste commissie voor Economische Zaken het lid Horn tot lid in de bestaande vacature.

Het woord is aan mevrouw Smits.

Mevrouw Smits (PvdA):

Voorzitter. Ik las in De Telegraaf van vanochtend dat op het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid wordt overwogen, het wetsvoorstel Poortwachter niet per 1 januari a.s. in te voeren, maar om invoering ervan minstens drie maanden uit te stellen. Ik vraag de regering om ons bij brief mee te delen of inderdaad uitstel wordt overwogen en, zo ja, waarom. Tevens verzoek ik om de brief nog deze week naar de Kamer te sturen. Ik heb al eerder om een brief over de bemensing en de budgettering van de uitvoeringsorganisatie gevraagd. Ik neem aan dat beide zaken gecombineerd kunnen worden en dat de brief hier morgen kan zijn.

De heer Van Dijke (ChristenUnie):

Mijn verzoek om bij de regeling het woord te mogen voeren, trek ik hierbij in, want ik wilde dezelfde vraag stellen.

Mevrouw Terpstra (VVD):

Voorzitter. Normaal gesproken, zou ik hebben opgemerkt dat dit voorstel in de procedurevergadering aan de orde gesteld had moeten worden. Dat was echter niet mogelijk, omdat dit bericht pas vanmorgen bekend is geworden.

De voorzitter:

Ik stel voor, het stenogram van dit gedeelte van de vergadering door te geleiden naar het kabinet.

Daartoe wordt besloten.

De voorzitter:

Het woord is aan mevrouw Albayrak.

Mevrouw Albayrak (PvdA):

Voorzitter. De Kamer heeft gisteren met de minister van Justitie gesproken over de aanpak van mensensmokkel. Ik verzoek u, het verslag van dat overleg op de agenda van de plenaire vergadering te plaatsen.

De voorzitter:

Ik zal de Kamer daarover op een later tijdstip een voorstel doen.

Naar boven