Aan de orde zijn de stemmingen in verband met het wetsvoorstel Uitvoering van de Richtlijn 98/50/EG van de Raad van de Europese Unie van 29 juni 1998 tot wijziging van de Richtlijn 77/187/EEG inzake de onderlinge aanpassing van de wetgevingen der lidstaten betreffende het behoud van de rechten van de werknemers bij overgang van ondernemingen, vestigingen of onderdelen van ondernemingen of vestigingen (27469).

(Zie vergadering van 15 mei 2001.)

De aanhef van artikel I wordt zonder stemming aangenomen.

In stemming komt het amendement-Weekers/Santi (stuk nr. 12).

De voorzitter:

Ik constateer, dat dit amendement met algemene stemmen is aangenomen.

Onderdeel A zoals het is gewijzigd door de aanneming van het amendement-Weekers/Santi (stuk nr. 12), wordt zonder stemming aangenomen.

In stemming komt het gewijzigd amendement-Weekers/Santi (stuk nr. 10, I).

De voorzitter:

Ik constateer, dat de aanwezige leden van de fractie van GroenLinks tegen dit amendement hebben gestemd en die van de overige fracties ervoor, zodat het is aangenomen.

Ik stel vast, dat door de aanneming van dit gewijzigd amendement het andere op stuk nr. 10 voorkomende amendement als aangenomen kan worden beschouwd.

Onderdeel B zoals het is gewijzigd door de aanneming van het gewijzigd amendement-Weekers/Santi (stuk nr. 10, I), wordt zonder stemming aangenomen.

De onderdelen C t/m E Voorzitterworden zonder stemming aangenomen.

Het gewijzigde artikel I wordt zonder stemming aangenomen.

In stemming komt het amendement-Santi/Weekers (stuk nr. 11)

De voorzitter:

Ik constateer, dat dit amendement met algemene stemmen is aangenomen.

Artikel II zoals het is gewijzigd door de aanneming van het amendement-Santi/Weekers (stuk nr. 11), wordt zonder stemming aangenomen.

Artikel III wordt zonder stemming aangenomen.

In stemming komt het amendement-Weekers (stuk nr. 7, II) tot het doen vervallen van artikel IV.

De voorzitter:

Het is moeilijk te zien, hoeveel leden voor en hoeveel leden tegen dit amendement hebben gestemd. Wij zullen daarom hoofdelijk stemmen.

Tegen stemmen de leden: Ter Veer, Vendrik, Van Vliet, M.B. Vos, Waalkens, Wagenaar, Van Walsem, De Wit, Witteveen-Hevinga, Zijlstra, Albayrak, Apostolou, Arib, Augusteijn-Esser, Belinfante, De Boer, Bolhuis, Van Bommel, Bussemaker, De Cloe, Depla, Dijksma, Dijsselbloem, Dittrich, Duivesteijn, Duijkers, Feenstra, Van Gent, Giskes, Gortzak, De Graaf, Halsema, Hamer, Harrewijn, Van Heemst, Hermann, Herrebrugh, Hindriks, Van der Hoek, Hoekema, Kant, Karimi, Koenders, Kortram, Kuijper, Lambrechts, Marijnissen, Melkert, Middel, Molenaar, Van Nieuwenhoven, Noorman-den Uyl, Oudkerk, Van Oven, Poppe, Rabbae, Ravestein, Rehwinkel, Van 't Riet, Rosenmöller, Santi, Schimmel, Schoenmakers, Smits, Spoelman, Van der Steenhoven, Swildens-Rozendaal en Valk.

Vóór stemmen de leden: Verbugt, Verburg, Visser-van Doorn, Van der Vlies, O.P.G. Vos, Voûte-Droste, De Vries, Weisglas, Van Wijmen, Wilders, Van den Akker, Van Ardenne-van der Hoeven, Atsma, Van Baalen, Balemans, Balkenende, Van Beek, Van den Berg, Biesheuvel, Van Blerck-Woerdman, Blok, Buijs, Van de Camp, Cherribi, Cornielje, Van Dijke, Dijkstal, Van den Doel, Eurlings, Geluk, De Haan, Hessing, Hillen, Van der Hoeven, Hofstra, De Hoop Scheffer, Kamp, Klein Molekamp, Van der Knaap, Leers, Van Lente, Luchtenveld, E. Meijer, Th.A.M. Meijer, Mosterd, Nicolaï, Niederer, Oplaat, Örgü, Passtoors, Reitsma, Remak, Rietkerk, Rijpstra, Ross-van Dorp, Rouvoet, Schreijer-Pierik, Slob, Snijder-Hazelhoff, Van Splunter, Stellingwerf, Stroeken, De Swart, Terpstra en Udo.

De voorzitter:

Ik constateer, dat dit amendement met 68 tegen 65 stemmen is verworpen.

Ik stel vast, dat door de verwerping van dit amendement het andere op stuk nr. 7 voorkomende amendement als verworpen kan worden beschouwd.

Artikel IV wordt zonder stemming aangenomen.

Artikel V zoals het is gewijzigd door de aanneming van het gewijzigd amendement-Weekers/Santi (stuk nr. 10, II), wordt zonder stemming aangenomen.

De artikelen VI t/m VIII en de beweegreden worden zonder stemming aangenomen.

In stemming komt het wetsvoorstel.

De voorzitter:

Ik constateer, dat het wetsvoorstel met algemene stemmen is aangenomen.

Naar boven