Regeling van werkzaamheden

De voorzitter:

Het woord is aan mevrouw Karimi.

Mevrouw Karimi (GroenLinks):

Voorzitter! Ik zou graag namens mijn fractie de regering om een brief willen vragen in verband met de onderzoekscommissie die nu in Frankrijk aan de slag is met betrekking tot de gebeurtenissen in Srebrenica. We zouden graag van de regering een reactie willen hebben op de uitspraken die daar gedaan zijn door de oud-minister van buitenlandse zaken en ook op wat vandaag door de Franse VN-commandant van destijds zal worden gezegd.

De voorzitter:

Ik stel voor, het stenogram van dit gedeelte van de vergadering door te geleiden naar het kabinet.

Daartoe wordt besloten.

De voorzitter:

Het woord is aan de heer Van der Steenhoven.

De heer Van der Steenhoven (GroenLinks):

Mevrouw de voorzitter! Wij zouden graag een brief willen hebben van minister Pronk, ter informatie en ter voorbereiding van het algemeen overleg volgende week over de Klimaatconferentie. Die brief zou wat ons betreft moeten gaan over de doorrekening van de verschillende voorstellen die door de heer Pronk zelf, maar ook door Engeland en Amerika zijn gedaan en dan met name toegespitst op de doorrekening van de effecten van die twee voorstellen voor de doelstellingen die de verschillende landen op het gebied van het klimaat zich hadden voorgenomen.

De voorzitter:

Ik stel voor, ook het stenogram van dit gedeelte van de vergadering door te geleiden naar het kabinet.

Daartoe wordt besloten.

De voorzitter:

Het woord is aan mevrouw Van Gent.

Mevrouw Van Gent (GroenLinks):

Voorzitter! Ik zou u willen vragen om het verslag van het algemeen overleg dat onder andere ging over het huurprijzenbeleid en dat wij gisteren hebben gevoerd, vandaag nog op de plenaire agenda te zetten, want er is wel haast bij.

De voorzitter:

Als u zegt "vandaag nog", betekent dit dan dat u een mogelijke uitspraak van de Kamer wilt vragen waar ook vandaag nog over gestemd zou moeten worden?

Mevrouw Van Gent (GroenLinks):

Ik zou het liefst vandaag stemmen, maar ik heb begrepen dat dit heel ingewikkeld ligt...

De voorzitter:

Ik vraag het u.

Mevrouw Van Gent (GroenLinks):

Het zou wel mijn voorkeur hebben, maar ik vind het ook goed, als er dinsdag over gestemd wordt. Ik zou het echter wel een goede zaak vinden, als vandaag nog dat VAO kan plaatsvinden.

De voorzitter:

Dan zal ik, omdat ik ook de gezichten van uw eigen fractie intussen zie, waar u met de rug naartoe staat, u maar helpen door te zeggen dat het mij inderdaad het beste lijkt dat we nu afspreken, dat over eventueel in te dienen moties aanstaande dinsdag kan worden gestemd. Dan zal ik het verslag aan het eind van de vergadertijd die er nu nog resteert, op de agenda zetten. Ik kan u derhalve niet precies zeggen hoe laat het wordt, maar dat zult u dan wel zien.

Het woord is aan de heer Eurlings.

De heer Eurlings (CDA):

Voorzitter! Er is begin november nog grotere onduidelijkheid ontstaan over het verloop van de veiling van de UMTS-frequenties, doordat in een verhoor bleek dat Telfort en Versatel al op de allereerste dag van de veiling contact zouden hebben gehad, hetgeen hoogstwaarschijnlijk een overtreding van de Mededingingswet betekent. Er zou door de staatssecretaris om een onderzoek hiernaar door de NMa zijn gevraagd. We zijn intussen bijna drie maanden verder en er zijn heel wat onduidelijkheden. Is er intussen een onderzoeksresultaat en zo ja welk? Zo dit er nog niet is, wat is dan de oorzaak van de lange duur van het onderzoek en wanneer kunnen we het resultaat tegemoet zien? Wat zijn de gevolgen van het steeds verder opschuiven van die datum, als er inderdaad iets gebeurd zou zijn? Kortom, voorzitter, ik denk dat er reden genoeg is voor een brief van de staatssecretaris met een actualisering van de stand van zaken en een verschaffing van duidelijkheid van haar kant erover, zodat we precies weten wat er al dan niet gebeurd is.

De voorzitter:

Ik stel voor, het stenogram van dit gedeelte van de vergadering door te geleiden naar het kabinet.

Daartoe wordt besloten.

Naar boven