Regeling van werkzaamheden

De voorzitter:

Ik stel voor, toestemming te verlenen tot het houden van een wetgevingsoverleg met stenografisch verslag op:

maandag 26 juni 2000:

  • - van 10.15 uur tot 18.00 uur van de vaste commissie voor Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer over het wetsvoorstel Wet ter stimulering van integrale stedelijke vernieuwing (Wet stedelijke vernieuwing) (26884).

Daartoe wordt besloten.

De voorzitter:

Het woord is aan de heer Blaauw.

De heer Blaauw (VVD):

Voorzitter! Vandaag staat het verslag van een algemeen overleg over het bereikbaarheidsoffensief Randstad (BOR) op de agenda. Echter, de minister heeft ons verblijd met een aantal documenten die inhoudelijk mede betrekking hebben op het BOR. In de vaste commissie voor Verkeer en Waterstaat is daarover een snelle schriftelijke procedure gestart. Het verzoek is het verslag van dit algemeen overleg vandaag van de agenda af te voeren en het volgende week er weer op te plaatsen. Uiteraard heb ik mijn collega's diep in de ogen gekeken om na te gaan of zij voetballiefhebbers waren. Maar dat was de reden niet: ze gingen niet naar het voetballen kijken. Het gaat dus puur om de technische aspecten. We hebben een paar brieven ontvangen en die moeten betrokken worden bij de behandeling. Er moet ook nog wat nadere informatie bijkomen voordat we een goed debat kunnen houden.

De voorzitter:

Het verslag van het AO over het BOR staat inderdaad op de agenda; het zou omstreeks acht uur vanavond worden behandeld. Uw verzoek is genoteerd. Er zal een nader voorstel worden gedaan. Ik moet er wel bij aantekenen dat het waarschijnlijk niet tot de mogelijkheden zal behoren dit verslag nog volgende week te behandelen. Misschien komt het daarom pas na het reces aan de orde. Ik meen dat het goed is deze aantekening te maken, maar we zullen nog een voorstel doen.

De heer Blaauw (VVD):

Voorzitter! Ik bespeur een positieve grondhouding. Ik blijf dus hoop houden.

De voorzitter:

Zoals altijd.

Naar boven