Regeling van werkzaamheden

De voorzitter:

Ik stel voor, toe te voegen aan de agenda van 21, 22 en 23 maart:

  • - het wetsvoorstel Wijziging van de regulerende energiebelasting in verband met het beëindigen van het nihiltarief voor verbruik van aardgas en minerale oliën door de glastuinbouw (26972).

Ik stel voor, toe te voegen aan de agenda van 28, 29 en 30 maart:

  • - het wetsvoorstel Aanpassing van de Boeken 3 en 6 van het Burgerlijk Wetboek aan de richtlijn betreffende het doen staken van inbreuken in het raam van de bescherming van de consumentenbelangen (26693);

  • - het wetvoorstel Regels omtrent het transport en de levering van gas (Gaswet) (26463).

Ik stel voor, toe te voegen aan de agenda van 4, 5 en 6 april:

  • - het wetsvoorstel Wijziging van de Politiewet 1993 in verband met de concentratie van beheersbevoegdheden op rijksniveau met betrekking tot de regionale politiekorpsen bij de Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (26813);

  • - het wetsvoorstel Wijziging van de Waterleidingwet in verband met de richtlijn betreffende de kwaliteit van voor menselijke consumptie bestemd water (26700).

Ik stel voor, aan de orde te stellen in de vergaderingen van 11, 12 en 13 april:

  • - het wetsvoorstel Wijziging van de Algemene wet bestuursrecht en enkele aanverwante wetten naar aanleiding van de evaluatie van de Algemene wet bestuursrecht (Eerste evaluatiewet AWB) (26523);

de gezamenlijke behandeling van:

  • - het wetsvoorstel Gerechtsdeurwaar- derswet (22775);

  • - het wetsvoorstel Wijziging van de Gerechtsdeurwaarderswet ter nadere regeling van de gevolgen van ambtshandelingen van gerechtsdeurwaarders die in strijd zijn met de volkenrechtelijke verplichtingen van de Staat (23081).

Overeenkomstig de voorstellen van de voorzitter wordt besloten.

De voorzitter:

Het woord is aan de heer Kamp.

De heer Kamp (VVD):

Mevrouw de voorzitter! Wij hebben gisteren een algemeen overleg gehad met de minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en met de staatssecretaris van Justitie over een tussenevaluatie van de koppelingswet. Ik verzoek u het verslag van dit algemeen overleg op de agenda te plaatsen om mij de gelegenheid te geven tot een plenaire afronding van dat debat te komen en daarbij enkele moties in te dienen.

De voorzitter:

Heeft het heel veel haast, mijnheer Kamp?

De heer Kamp (VVD):

Nee, mevrouw de voorzitter.

De voorzitter:

Dan zal ik op een later tijdstip daartoe een voorstel doen.

Het woord is aan de heer Koenders.

De heer Koenders (PvdA):

Voorzitter! Vanmiddag vindt er een algemeen overleg plaats met de minister van Buitenlandse Zaken over de instructie aan de Nederlandse delegatie naar de VN-mensenrechtencommissie. De vergaderingen van die commissie zullen volgende week beginnen. Namens een aantal fracties verzoek ik u daarom de mogelijkheid open te houden om nog hedenmiddag een korte plenaire afronding van dit overleg te hebben. De stemming over eventuele moties zou dan wel dinsdag aanstaande kunnen worden gehouden.

De voorzitter:

Ik zal daar rekening mee houden. Ik meen dat het overleg tot 16.00 uur duurt vanmiddag. Ik zou dan wel graag tijdig horen of hier na afronding van de behandeling van het wetsvoorstel justitiële jeugdinrichtingen nog een VAO nodig is.

Het woord is aan mevrouw Van der Hoeven.

Mevrouw Van der Hoeven (CDA):

Voorzitter! Voor volgende week staat het hoofdlijnendebat over de notitie Onderwijskansen geagendeerd. Daarvoor zijn voorlopige spreektijden vastgesteld. Wij hebben vanochtend een procedurevergadering gehad van de vaste commissie voor OCW. Daarin kwam de vraag naar voren of de spreektijden iets ruimer kunnen worden dan nu is voorzien.

De voorzitter:

Ik wil er nog wel naar kijken, maar u weet zelf hoe lastig het is om het op een andere manier te bepalen dan wij gewend zijn te doen. Maar goed, ik heb het verzoek gehoord. Wij zullen ernaar kijken.

Naar boven