Regeling van werkzaamheden

De voorzitter:

Ik stel voor, te behandelen donderdag 8 april bij het begin van de vergadering:

  • - de verslagen van de commissie voor de Verzoekschriften (26251, nrs. 46 t/m 49);

  • - het wetsvoorstel Wijziging van de Huursubsidiewet (mogelijk maken van jaarlijkse verhoging van de maximale huurgrens en enkele andere wijzigingen) (26437).

Ik stel voor, te behandelen in de vergaderingen van 13, 14 en 15 april:

  • - het wetsvoorstel Opneming in de Wet toezicht beleggingsinstellingen, de Wet toezicht effectenverkeer 1995, de Wet toezicht kredietwezen 1992, de Wet toezicht natura-uitvaartver- zekeringsbedrijf, de Wet toezicht verzekeringsbedrijf 1993, de Wet inzake wisselkantoren, de Wet melding zeggenschap in ter beurze genoteerde vennootschappen 1996 en de Wet financiële betrekkingen buitenland 1994, van bepalingen betreffende handhaving door middel van een dwangsom of een bestuurlijke boete en van bepalingen betreffende de rechtsgang (25821).

Ik stel voor, te behandelen in de vergaderingen van 27, 28 en 29 april:

  • - het wetsvoorstel Regels inzake de administratieve bijstand tussen de landen van het Koninkrijk op het gebied van de douane en inzake de heffing en de invordering van omzetbelasting, accijnzen, algemene bestedingsbelasting en belasting op bedrijfsomzetten (Rijkswet administratieve bijstand douane) (25948, R1616).

Ik stel voor, toestemming te verlenen tot het houden van een wetgevings- c.q. notaoverleg met stenografisch verslag op:

maandag 7 en 14 (vervolg) juni 1999:

  • - van 11.00 uur tot 23.00 uur van de vaste commissie voor Sociale Zaken en Werkgelegenheid over de toekomstige structuur van de uitvoering werk en inkomen (SUWI) (26448);

maandag 21 juni 1999:

  • - van 11.00 uur tot 23.00 uur van de vaste commissie voor Sociale Zaken en Werkgelegenheid over de nota Arbeid en zorg (26447).

Overeenkomstig de voorstellen van de voorzitter wordt besloten.

De voorzitter:

Ik deel aan de Kamer mede, dat de behandeling van het wetsvoorstel socialezekerheidsrechten gedetineerden (26063) volgende week wordt voortgezet.

Het woord is aan de heer Vendrik.

De heer Vendrik (GroenLinks):

Voorzitter! Inmiddels hebben wij antwoorden gekregen van de staatssecretaris van Verkeer en Waterstaat op vragen naar aanlei ding van mogelijke ongerechtigheden begaan door KPN in Indonesië. De antwoorden op deze vragen zijn echter niet erg duidelijk. De staatssecretaris kondigt aan dat zij op korte termijn de Kamer nader zal informeren op basis van informatie die zij weer krijgt van KPN. Ik stel mij voor dat ik mijn verzoek om een interpellatie tijdelijk opschort, dat wij de staatssecretaris van Verkeer en Waterstaat vragen ons uiterlijk woensdagochtend over haar standpunt te informeren en dat wij dan bij de regeling van werkzaamheden onze koers opnieuw bezien. Wel spreek ik uit dat wij over deze kwestie aan een spoeddebat hechten, niet in de laatste plaats in het belang van KPN zelf.

De voorzitter:

U doelt op een spoeddebat op het moment waarop u een uiteindelijke afweging hebt gemaakt?

De heer Vendrik (GroenLinks):

Precies.

De voorzitter:

Wij zullen het op deze manier verder afhandelen.

Het woord is aan mevrouw Ross-van Dorp.

Mevrouw Ross-van Dorp (CDA):

Voorzitter! In NRC Handelsblad van gisteravond staat dat minister Borst gisteren in de Eerste Kamer heeft gezegd dat zij een moratorium wil op het transplanteren van dierlijke organen op mensen. Dit onderwerp is ook in deze Kamer aan de orde geweest en toen was de minister een andere mening toegedaan. Mijn fractie wil daarom graag per omgaande een brief van de minister ontvangen waarin zij duidelijk maakt wat er wezenlijk in haar standpunt is veranderd en wat de nieuwe gegevens zijn die haar tot een ander oordeel hebben gebracht dan zij bij de behandeling van de begroting van VWS in de Kamer naar voren heeft gebracht. Hoe denkt de minister dat moratorium vorm te geven en op welke termijn dient dit zijn beslag te krijgen?

De heer Van Dijke (RPF):

Ik heb er behoefte aan dit verzoek van harte te ondersteunen.

De voorzitter:

Ik heb het gevoel dat dit bij meer fracties het geval is. Ik stel voor, het stenogram van dit gedeelte van de vergadering door te geleiden naar het kabinet.

Daartoe wordt besloten.

Naar boven