Aan de orde zijn de stemmingen in verband met het wetsvoorstel Wijziging van de Wet op de Ruimtelijke Ordening (25311).

(Zie vergadering van 26 januari 1999.)

De voorzitter:

De minister en de staatssecretaris van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer zijn op dit moment bezig met de begrotingsbehandeling in de Eerste Kamer. Vandaar dat zij hier niet aanwezig kunnen zijn.

Ik deel mede, dat mevrouw Van Gent haar amendement op stuk nr. 29 intrekt en dat mevrouw Ravestein haar amendementen op de stukken nrs. 13, 14 en 27 intrekt.

De aanhef van artikel I en de onderdelen A t/m G worden zonder stemming aangenomen.

In stemming komt het nader gewijzigde amendement-Ravestein/Van Dok-van Weele (stuk nr. 47).

De voorzitter:

Ik constateer, dat de aanwezige leden van de fractie van de VVD tegen dit nader gewijzigde amendement hebben gestemd en die van de overige fracties ervoor, zodat het is aangenomen.

Onderdeel H, zoals het is gewijzigd door de aanneming van het nader gewijzigde amendement-Ravestein/Van Dok-van Weele (stuk nr. 47), wordt zonder stemming aangenomen.

De onderdelen I t/m O en de aanhef van onderdeel P worden zonder stemming aangenomen.

In stemming komt het gewijzigde amendement-Van Wijmen (stuk nr. 45).

De voorzitter:

Ik constateer, dat de aanwezige leden van de fractie van de VVD tegen dit gewijzigde amendement hebben gestemd en die van de overige fracties ervoor, zodat het is aangenomen.

Ik stel vast, dat door de aanneming van het amendement-Van Wijmen (stuk nr. 45) het amendement-Van Middelkoop (stuk nr. 26) is komen te vervallen.

Lid 1 van artikel 19, zoals het is gewijzigd door de aanneming van het gewijzigde amendement-Van Wijmen (stuk nr. 45), wordt zonder stemming aangenomen.

De leden 2 en 3 worden zonder stemming aangenomen.

In stemming komt het gewijzigde amendement-Van Dok-van Weele c.s. (stuk nr. 46, I) tot toevoeging van een nieuw lid 4.

De voorzitter:

Ik constateer, dat de aanwezige leden van de fractie van de VVD tegen dit gewijzigde amendement hebben gestemd en die van de overige fracties ervoor, zodat het is aangenomen.

Ik stel vast, dat door de aanneming van dit gewijzigde amendement de andere op stuk nr. 46 voorkomende gewijzigde amendementen als aangenomen kunnen worden beschouwd.

Het gewijzigde artikel 19 wordt zonder stemming aangenomen.

Het gewijzigde onderdeel P wordt zonder stemming aangenomen.

De aanhef van onderdeel Q en lid van artikel 19a worden zonder stemming aangenomen.

In stemming komt het amendement-Verbugt (stuk nr. 17, IA).

De voorzitter:

Ik constateer, dat de aanwezige leden van de fractie van GroenLinks tegen dit amendement hebben gestemd en die van de overige fracties ervoor, zodat het is aangenomen.

Ik stel vast, dat door de aanneming van dit amendement de andere op stuk nr. 17 voorkomende amendementen als aangenomen kunnen worden beschouwd.

Lid 2 van artikel 19a, zoals het is gewijzigd door de aanneming van het amendement-Verbugt (stuk nr. 17, IA), wordt zonder stemming aangenomen.

Lid 3 wordt zonder stemming aangenomen.

In stemming komt het gewijzigde amendement-Ravestein (stuk nr. 40).

De voorzitter:

Ik constateer, dat dit gewijzigde amendement met algemene stemmen is aangenomen.

Lid 4, zoals het is gewijzigd door de aanneming van het amendement-Verbugt (stuk nr. 17, IB) en het gewijzigde amendement-Ravestein (stuk nr. 40), wordt zonder stemming aangenomen.

De voorzitter:

Ik merk op, dat door de aanneming van het amendement-Verbugt (stuk nr. 17, IC) lid 5 is vervallen.

Lid 6, zoals het is gewijzigd door de aanneming van het amendement-Verbugt (stuk nr. 17, ID), wordt zonder stemming aangenomen.

De leden 7 t/m 10 worden zonder stemming aangenomen.

Lid 11, zoals het is gewijzigd door de aanneming van het amendement-Verbugt (stuk nr. 17, IE), wordt zonder stemming aangenomen.

De leden 12 en 13 worden zonder stemming aangenomen.

In stemming komt het amendement-Van Wijmen (stuk nr. 35) tot toevoeging van een nieuw lid 14.

De voorzitter:

Ik constateer, dat de aanwezige leden van de fracties van de SP en het CDA voor dit amendement hebben gestemd en die van de overige fracties ertegen, zodat het is verworpen.

Het gewijzigde artikel 19a wordt zonder stemming aangenomen.

Het gewijzigde onderdeel Q wordt zonder stemming aangenomen.

In stemming komt het amendement-Verbugt (stuk nr. 18) tot invoeging van een nieuw onderdeel Qa.

De voorzitter:

Ik constateer, dat dit amendement met algemene stemmen is aangenomen.

De onderdelen R t/m BB worden zonder stemming aangenomen.

Onderdeel CC, zoals het is gewijzigd door de aanneming van het gewijzigde amendement-Van Dok-van Weele c.s. (stuk nr. 46, II), wordt zonder stemming aangenomen.

De voorzitter:

Door de aanneming van het gewijzigde amendement-Van Dok-van Weele c.s. (stuk nr. 46, II) hoeft niet meer over het gewijzigde amendement-Verbugt (stuk nr. 43, I) te worden gestemd.

Ik stel vast, dat het amendement op stuk nr. 43, I is komen te vervallen. Dit geldt ook voor de overige onderdelen van stuk nr. 43.

De onderdelen DD en EE worden zonder stemming aangenomen.

In stemming komt het amendement-Versnel-Schmitz (stuk nr. 9, I).

De voorzitter:

Ik constateer, dat de aanwezige leden van de fractie van de VVD tegen dit amendement hebben gestemd en die van de overige fracties ervoor, zodat het is aangenomen.

Ik stel vast, dat door de aanneming van dit amendement het andere op stuk nr. 9 voorkomende amendement als aangenomen kan worden beschouwd.

Onderdeel FF, zoals het is gewijzigd door de aanneming van het amendement-Versnel-Schmitz (stuk nr. 9, I), wordt zonder stemming aangenomen.

De onderdelen GG t/m QQ worden zonder stemming aangenomen.

In stemming komt het subamendement-Van Wijmen (stuk nr. 44, I).

De voorzitter:

Ik constateer, dat de aanwezige leden van de fractie van de VVD tegen dit subamendement hebben gestemd en die van de overige fracties ervoor, zodat het is aangenomen.

Ik stel vast, dat door de aanneming van dit subamendement het andere op stuk nr. 44 voorkomende amendement als aangenomen kan worden beschouwd.

In stemming komt het gewijzigde amendement-Verbugt c.s. (stuk nr. 39, I), zoals het nader is gewijzigd door de aanneming van het subamendement-Van Wijmen (stuk nr. 44, I).

De voorzitter:

Ik constateer, dat de aanwezige leden van de fractie van GroenLinks tegen dit gewijzigde amendement hebben gestemd en die van de overige fracties ervoor, zodat het is aangenomen.

Ik stel vast, dat door de aanneming van dit gewijzigde amendement de andere op stuk nr. 39 voorkomende gewijzigde amendementen als aangenomen kunnen worden beschouwd.

Onderdeel RR, zoals het is gewijzigd door de aanneming van het amendement-Versnel-Schmitz (stuk nr. 9, II), het amendement-Verbugt (stuk nr. 17, II), het subamendement-Van Wijmen (stuk nr. 44, I) en het aldus gewijzigde amendement-Verbugt c.s. (stuk nr. 39, I), wordt zonder stemming aangenomen.

De onderdelen SS-1, SS-2 en de aanhef van onderdeel SS-3 worden zonder stemming aangenomen.

Lid 1 van artikel 54, zoals het is gewijzigd door de aanneming van het gewijzigde amendement-Van Dok-van Weele c.s. (stuk nr. 46, IIIA), wordt zonder stemming aangenomen.

Lid 2, zoals het is gewijzigd door de aanneming van het gewijzigde amendement-Van Dok-van Weele c.s. (stuk nr. 46, IIIB), wordt zonder stemming aangenomen.

De leden 3 t/m 5 worden zonder stemming aangenomen.

Het gewijzigde artikel 54 wordt zonder stemming aangenomen.

Artikel 55, zoals het is gewijzigd door de aanneming van het amendement-Verbugt (stuk nr. 17, III) en het gewijzigde amendement-Verbugt c.s. (stuk nr. 39, II), wordt zonder stemming aangenomen.

Artikel 56, zoals het is gewijzigd door de aanneming van het gewijzigde amendement-Van Dok-van Weele c.s. (stuk nr. 46, IIIC), wordt zonder stemming aangenomen.

De artikelen 56a en 56b worden zonder stemming aangenomen.

Het gewijzigde onderdeel SS-3 wordt zonder stemming aangenomen.

De onderdelen UU en VV worden zonder stemming aangenomen.

Het gewijzigde artikel I wordt zonder stemming aangenomen.

De aanhef van artikel II en de onderdelen A-1 t/m A-3 worden zonder stemming aangenomen.

Onderdeel A-4, zoals het is gewijzigd door de aanneming van het amendement-Verbugt (stuk nr. 17, IV), wordt zonder stemming aangenomen.

Onderdeel B, zoals het is gewijzigd door de aanneming van het amendement-Verbugt (stuk nr. 17, V), het subamendement-Van Wijmen (stuk nr. 44, II) en het aldus gewijzigde amendement-Verbugt c.s. (stuk nr. 39, III), wordt zonder stemming aangenomen.

Onderdeel C, zoals het is gewijzigd door de aanneming van het gewijzigde amendement-Verbugt c.s. (stuk nr. 39, IV), wordt zonder stemming aangenomen.

Het gewijzigde artikel II wordt zonder stemming aangenomen.

De artikelen III t/m VI worden zonder stemming aangenomen.

In stemming komt het amendement-Van Gent (stuk nr. 28) tot invoeging van een nieuw artikel VIA.

De voorzitter:

Ik constateer, dat de aanwezige leden van de fracties van de VVD en D66 tegen dit amendement hebben gestemd en die van de overige fracties ervoor, zodat het is aangenomen.

De artikelen VII en VIII en de beweegreden worden zonder stemming aangenomen.

De voorzitter:

Wij zullen op 2 maart de eindstemming over dit wetsvoorstel houden.

Naar boven