Regeling van werkzaamheden

De voorzitter:

Ik stel voor, toestemming te verlenen tot het houden van een wetgevings- c.q. notaoverleg met stenografisch verslag op:

maandag 14 april:

  • - van 11.15 uur tot 18.30 uur van de vaste commissie voor Sociale Zaken en Werkgelegenheid over het wetsvoorstel Wijziging van de Wet op de ondernemingsraden en titel 7.10 (arbeidsovereenkomst) van het nieuw Burgerlijk Wetboek (24615).

Daartoe wordt besloten.

De voorzitter:

Het woord is aan de heer Lansink.

De heer Lansink (CDA):

Ik heb gisteren bij de stemming over de nota inzake de herziening van de Elektriciteitswet één motie aangehouden. Die heeft te maken met het Elektriciteitsplan en de kerncentrale Dodewaard. Uit overleg in de vaste commissie is gebleken dat stemming over de motie nog deze week moet plaatsvinden omdat de minister in beginsel gehouden is vrijdag zijn handtekening onder het plan te zetten, tenzij de Kamer dat wil beletten. Wij hebben vanmiddag ook nog een gesprek met de ondernemingsraad van de kerncentrale. Ik verzoek u de motie morgen op de agenda te zetten en een korte heropening toe te staan. Het zou na de regeling van werkzaamheden kunnen gebeuren.

De voorzitter:

Het kan inderdaad morgen na de lunchpauze. Ik stel voor, aan het verzoek te voldoen.

Daartoe wordt besloten.

De voorzitter:

Het woord is aan de heer Biesheuvel.

De heer Biesheuvel (CDA):

Eind januari heeft de vaste commissie voor Verkeer en Waterstaat een notaoverleg gehad met de minister van Verkeer en Waterstaat over de veiligheid in de burgerluchtvaart. De commissie heeft behoefte aan een korte heropening. Ik verzoek u daarvoor zo spoedig mogelijk ruimte te creëren. Ik stel mij voor dat de spreektijd per fractie twee minuten is.

De voorzitter:

Dat zijn spreektijden die wij in acht nemen bij de behandeling van een verslag van een algemeen overleg. Ik neem aan dat dit kan worden opgevoerd op de agenda van volgende week.

Het woord is aan de heer De Hoop Scheffer.

De heer De Hoop Scheffer (CDA):

Voorzitter! Wij lezen in de pers berichten over een voornemen van het kabinet om troepen aan te bieden voor Zaïre. De CDA-fractie is aan zo'n aanbod niet toe zonder duidelijkheid over de vraag wat ze daar moeten gaan doen. Wij zouden graag van het kabinet een brief over deze berichten willen ontvangen.

Verder zouden wij graag informatie van de regering willen ontvangen over uitspraken van de minister van Defensie inzake Bosnië en de Nederlandse militaire presentie daar na afloop van het huidige mandaat van SFOR.

De voorzitter:

Ik stel voor, het stenogram van dit deel van de vergadering door te geleiden naar het kabinet.

Daartoe wordt besloten.

De voorzitter:

Het woord is aan de heer Van den Bos.

De heer Van den Bos (D66):

Mijnheer de voorzitter! Vanavond staan de associatieakkoorden met Tunesië en Israël apart op de agenda. Ik zou willen voorstellen om die gezamenlijk te behandelen omdat dit aanzienlijk veel tijd kan besparen en het volgens mij ook mogelijk is.

De voorzitter:

Het zijn twee verschillende akkoorden die moeten leiden tot separate besluitvorming. Ik zou dan ook willen voorstellen om ze separaat te behandelen en de sprekers te vragen om hiermee bij de spreektijd die zij nodig hebben, rekening te houden. Het lijkt mij niet verstandig om deze twee verschillende onderwerpen te combineren.

Mevrouw Sipkes (GroenLinks):

Voorzitter! Ik ben het wat dat betreft met u eens. Ook al hebben ze veel overeenkomst, het zijn toch twee verschillende zaken en het is een ratificatieproces.

De voorzitter:

Het lijkt mij dan ook het beste om ze separaat te behandelen.

Naar boven