Regeling van werkzaamheden

De voorzitter:

Het Presidium heeft met eenparigheid van stemmen besloten, te stellen in handen van:

a. de vaste commissie voor Financiën:

  • - het wetsvoorstel Opneming in de Wet toezicht kredietwezen 1992, de Wet toezicht verzekeringsbedrijf 1993, de Wet toezicht natura-uitvaartverzekeringsbedrijf, de Wet toezicht effectenverkeer 1995 en de Wet toezicht beleggingsinstellingen van bepalingen teneinde het bedrijfseconomische toezicht te versterken (24600);

b. de vaste commissie voor Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer:

  • - het wetsvoorstel Wijziging van de Wet bodembescherming en de Wet milieubeheer (herstel van enige onvolkomenheden) (24604);

  • - het wetsvoorstel Wijziging van de Woningwet inzake vergunningvrije bouwwerken in beschermde stads- en dorpsgezichten (24607).

Ik stel voor, toestemming te verlenen tot het houden van wetgevings- c.q. nota-overleg met stenografisch verslag op:

maandag 18 maart:

  • - van 11.15 uur tot 23.00 uur van de vaste commissies voor Justitie en voor Volksgezondheid, Welzijn en Sport over de nota Drugbeleid (24077).

Ik stel voor, toe te voegen aan de agenda van 12, 13 en 14 maart:

  • - het wetsvoorstel Vaststelling en invoering van afdeling 7.1.12 (huurkoop onroerende zaken) van het nieuwe Burgerlijk Wetboek (24212);

  • - het wetsvoorstel Vaststelling van titel 7.10 (arbeidsovereenkomst) van het nieuwe Burgerlijk Wetboek (23438).

Ik stel voor, te behandelen op 14 maart bij het begin van de vergadering:

  • - de verslagen van de commissie voor de Verzoekschriften (24425, nrs. 50 t/m 64).

Ik stel voor, toe te voegen aan de agenda van de vergaderingen van 19, 20 en 21 maart:

  • - het wetsvoorstel Wijziging van de Wegenverkeerswet 1994 en van een aantal andere wetten (24496).

Ik stel voor, te behandelen in de vergaderingen van 26, 27 en 28 maart:

  • - het voorstel van rijkswet Goedkeuring van het op 17 december 1994 te Lissabon tot stand gekomen Verdrag inzake het Energiehandvest, met bijlagen, en het op 17 december 1994 te Lissabon tot stand gekomen protocol bij het Energiehandvest, betreffende energie-efficiëntie en de daarmee verband houdende milieu-aspecten, met bijlage (Trb. 1995, 108) (24545, R1560);

  • - het wetsvoorstel Wijziging van de Wet verplaatsing mestproduktie (24426);

  • - het wetsvoorstel Bepalingen met betrekking tot de militaire dienstplicht alsmede wijziging van enige wetten en overgangsrecht (Kaderwet dienstplicht) (24245).

Op verzoek van de PvdA-fractie benoem ik in:

  • - de gemengde commissie van Toezicht op de griffie voor de interparlementaire betrekkingen het lid Zijlstra tot lid in plaats van het lid Van Traa;

  • - de vaste commissie voor Financiën het lid Adelmund tot lid in plaats van het lid Van Heemst;

  • - de vaste commissie voor Landbouw, Natuurbeheer en Visserij het lid Dijksma tot plv. lid in de bestaande vacature;

  • - de vaste commissie voor Verkeer en Waterstaat het lid Swildens-Rozendaal tot plv. lid in de bestaande vacature.

Ik stel voor, de stukken 21427, nr. 127, 23949, nr. 17, 24400-V, nr. 49, 24400-VI, nrs. 32 en 33, 24400-VIII, nrs. 58 en 62, 24400-XIII, nr. 35 en 24500 voor kennisgeving aan te nemen.

Overeenkomstig de voorstellen van de voorzitter wordt besloten.

De voorzitter:

Het woord is aan de heer Schutte.

De heer Schutte (GPV):

Voorzitter! U deed zojuist een voorstel voor een nota-overleg op 18 maart, als ik het goed heb gehoord, over de nota Drugbeleid. Wat heeft dat eventueel voor gevolgen voor de reeds geagendeerde nota-overleggen op die dag inzake de IHS en de aanstellingswijze van onder meer burgemeesters? Worden die overleggen gehandhaafd of vervalt er iets?

De voorzitter:

Wij kunnen de andere overleggen ernaast voeren, maar ik ga ervan uit dat er één zal vervallen. Wij hebben in verband met de nota Drugbeleid dit voorstel moeten doen. Daar moet de Kamer over besluiten. Omdat niet onmiddellijk na het voorjaarsreces het plenaire debat wordt gevoerd, zij het wel in die week, ga ik er op dit moment nog van uit dat er een nota-overleg met stenografisch verslag nodig is in verband met de spreektijden en de grondigheid waarmee men dit, overigens terecht, wil behandelen. Na het reces of misschien al tussentijds zal ik meedelen welke commissievergadering zal vervallen, ook al omdat bij de nota Drugbeleid twee commissies zijn betrokken. Wij moeten vasthouden aan het tijdpad voor de behandeling van de nota Drugbeleid, willen wij spoed kunnen blijven betrachten bij de behandeling van de IRT-enquêterapporten.

Het woord is aan de heer Van Oven.

De heer Van Oven (PvdA):

Voorzitter! Gisteren heeft het Uitvoerend comité van Schengen overlegd. Blijkens berichten in de media zouden de resultaten daarvan niet geheel sporen met de antwoorden die de staatssecretaris van Buitenlandse Zaken deze week heeft gegeven op twee series vragen van de heer Woltjer en mij en van de heer De Graaf en mij. In dat verband verzoek ik de staatssecretaris van Buitenlandse Zaken met spoed een verslag over dat overleg van het Uitvoerend comité aan de Kamer te zenden.

De voorzitter:

Ik stel voor, het stenogram van dit deel van de vergadering door te geleiden naar het kabinet.

Daartoe wordt besloten.

Mevrouw Versnel-Schmitz (D66):

Voorzitter! Ik wijs erop dat op 18 maart een nota-overleg plaatsvindt over de individuele huursubsidie.

De voorzitter:

En nog een nota-overleg.

Mevrouw Versnel-Schmitz (D66):

Ik hecht eraan dat door te laten gaan. Het is al een keer uitgesteld.

De voorzitter:

Dat weet ik. Wij moeten vasthouden aan het tijdpad wat de nota Drugbeleid betreft. Soms moet een keuze worden gemaakt. Ik moet nog overleg plegen over de vraag, welk overleg zal vervallen. De nota Drugbeleid moet die dag worden behandeld. Ik denk dat wij er wel uitkomen.

Naar boven