Aan de orde zijn de stemmingen in verband met het wetsvoorstel Regelen inzake het verrichten van veiligheidsonderzoeken (Wet veiligheidsonderzoeken) (24023).

(Zie vergadering van 21 februari 1996.)

De voorzitter:

De heer De Graaf trekt zijn amendement op stuk nr. 12 in.

De artikelen 1 t/m 4 worden zonder stemming aangenomen.

In stemming komt het gewijzigde amendement-Van Oven (stuk nr. 16, I).

De voorzitter:

Ik constateer, dat de aanwezige leden van de fracties van D66, de RPF, de SGP, het GPV, de PvdA, GroenLinks, de SP, het CDA, de groep-Nijpels, het AOV en het lid Hendriks voor dit gewijzigde amendement hebben gestemd en die van de overige fracties ertegen, zodat het is aangenomen.

Ik stel vast, dat door de aanneming van dit gewijzigde amende ment het andere op stuk nr. 16 voorkomende amendement als aangenomen kan worden beschouwd.

Artikel 5, zoals het is gewijzigd door de aanneming van het gewijzigde amendement-Van Oven (stuk nr. 16, I), wordt zonder stemming aangenomen.

De voorzitter:

Ik merk op, dat door de aanneming van het amendement-Van Oven (stuk nr. 16, II) een artikel 5a is ingevoegd.

Artikel 6 wordt zonder stemming aangenomen.

In stemming komt het gewijzigde amendement-Van Oven (stuk nr. 19).

De voorzitter:

Ik constateer, dat de aanwezige leden van de fractie van de CD tegen dit gewijzigde amendement hebben gestemd en die van alle andere fracties ervoor, zodat het is aangenomen.

Artikel 7, zoals het is gewijzigd door de aanneming van het gewijzigde amendement-Van Oven (stuk nr. 19), wordt zonder stemming aangenomen.

In stemming komt het amendement-De Graaf (stuk nr. 10, I).

De voorzitter:

Ik constateer, dat de aanwezige leden van de fracties van D66, de PvdA, GroenLinks, de SP, de groep-Nijpels, het AOV en het lid Hendriks voor dit amendement hebben gestemd en die van de overige fracties ertegen, zodat het is verworpen.

Ik stel vast, dat door de verwerping van dit amendement de andere op stuk nr. 10 voorkomende amendementen als verworpen kunnen worden beschouwd.

Artikel 8 wordt zonder stemming aangenomen.

In stemming komt het amendement-De Graaf (stuk nr. 11).

De voorzitter:

Ik constateer, dat de aanwezige leden van de fractie van de VVD tegen dit amendement hebben gestemd en die van alle andere fracties ervoor, zodat het is aangenomen.

Artikel 9, zoals het is gewijzigd door de aanneming van het amendement-De Graaf (stuk nr. 11), wordt zonder stemming aangenomen.

In stemming komt het amendement-Van Oven (stuk nr. 8).

De voorzitter:

Ik constateer, dat de aanwezige leden van de fracties van de PvdA, GroenLinks, de SP, de groep-Nijpels en de CD voor dit amendement hebben gestemd en die van de overige fracties ertegen, zodat het is verworpen.

Artikel 10 wordt zonder stemming aangenomen.

Artikel 11 wordt zonder stemming aangenomen.

In stemming komt het amendement-De Graaf (stuk nr. 13).

De voorzitter:

Ik constateer, dat dit amendement met algemene stemmen is aangenomen.

Artikel 12, zoals het is gewijzigd door de aanneming van het amendement-De Graaf (stuk nr. 13), wordt zonder stemming aangenomen.

In stemming komt het amendement-De Graaf (stuk nr. 14).

De voorzitter:

Ik constateer, dat de aanwezige leden van de fracties van D66, de RPF, de SGP, het GPV, de PvdA, GroenLinks, de SP, de groep-Nijpels en het AOV voor dit amendement hebben gestemd en die van de overige fracties ertegen, zodat het is aangenomen.

Artikel 13, zoals het is gewijzigd door de aanneming van het amendement-De Graaf (stuk nr. 14), wordt zonder stemming aangenomen.

De artikelen 13a t/m 19 en de beweegreden worden zonder stemming aangenomen.

In stemming komt het wetsvoorstel.

De voorzitter:

Ik constateer, dat de aanwezige leden van de fractie van de SP tegen het wetsvoorstel hebben gestemd en die van alle andere fracties ervoor, zodat het is aangenomen.

Naar boven