Regeling van werkzaamheden

De voorzitter:

Ik stel voor, toe te voegen aan de agenda van de volgende week:

  • - het wetsvoorstel Inwerkingtreding van en aanpassing van wetgeving aan de Wet op de motorrijtuigenbelasting 1994 (Invoeringswet Wet op de motorrijtuigenbelasting 1994) (23934). Het betreft hier een afrondend debat.

Ik stel voor, te behandelen in de vergadering van 7 en 9 maart:

  • - het wetsvoorstel Balansverkorting geldelijke steun volkshuisvesting (23817).

Overeenkomstig de voorstellen van de voorzitter wordt besloten.

De voorzitter:

Ik schat in dat het debat over het verslag van het algemeen overleg over gelegenheidsarbeid rond 15.30 uur gevoerd zal kunnen worden. Het lijkt mij verstandig, vanmiddag alleen de eerste termijn van de zijde van de Kamer inzake wetsvoorstel 23029, R1461 te houden.

De heer Verhagen (CDA):

Is het mogelijk dat ook het antwoord van de regering in eerste termijn vandaag wordt afgehandeld? Dat is bevorderlijk voor de meningsvorming in het debat.

De voorzitter:

Ik aarzel licht. Wij moeten uiterlijk om 18.30 uur ophouden, want dat is nu eenmaal de agenda. Ik denk niet dat het verstandig is om het antwoord van de regering af te breken. Ik streef ernaar, de eerste termijn hoe dan ook te onderbreken om rond 15.30 uur het debatje over de gelegenheidsarbeid te voeren.

Het woord is aan de heer Biesheuvel.

De heer Biesheuvel (CDA):

Voorzitter! Bij de behandeling van de begroting van Sociale Zaken en Werkgelegenheid het afgelopen najaar heeft de CDA-fractie geconstateerd dat de boeteregeling in de WAO – de malusregeling – geen draagvlak meer heeft, omdat de regeling in de praktijk niet effectief blijkt te zijn. Gisteren is een uitspraak van de Centrale raad van beroep bekend geworden, waarin een juridisch oordeel wordt gegeven over een aantal boete-opleggingen. Nu blijkt dat deze regeling ook juridisch gezien op drijfzand berust. Ik verzoek u, te bevorderen dat het kabinet op z'n minst aangeeft hoe het denkt over die uitspraak van de Centrale raad van beroep. Moeten wij, nu niet alleen de effectiviteit maar ook het juridisch gehalte van deze regeling zwaar ter discussie staat, niet zo snel mogelijk tot een afschaffing ervan komen?

De voorzitter:

Ik stel voor, het stenogram van dit deel van de vergadering door te geleiden naar het kabinet.

Daartoe wordt besloten.

Naar boven