Aan de orde zijn de stemmingen in verband met het wetsvoorstel Wijziging van bepalingen van de Mediawet met het oog op de uitvoering van richtlijn nr. 89/552/EEG van de Raad van de Europese Gemeenschappen van 3 oktober 1989 betreffende de coördinatie van bepaalde wettelijke en bestuursrechtelijke bepalingen in de Lid-Staten inzake de uitoefening van televisie-omroepactiviteiten (PbEG L298), en het stellen van overeenkomstige regels inzake de uitoefening van radio-omroepactiviteiten (23752).

(Zie vergadering van 31 januari 1995.)

De aanhef van artikel I, de onderdelen A t/m F en de aanhef van onderdeel G worden zonder stemming aangenomen.

In stemming komt het amendement-Beinema (stuk nr. 7, I).

De voorzitter:

Ik constateer, dat de aanwezige leden van de fracties van het CDA, de CD, de SGP, het GPV, de RPF, GroenLinks, de SP en het lid Hendriks voor dit amendement hebben gestemd en die van de overige fracties ertegen, zodat het is verworpen.

Ik stel vast, dat door de verwerping van dit amendement de andere op stuk nr. 7 voorkomende amendementen als verworpen kunnen worden beschouwd.

De heer Beinema (CDA):

Voorzitter! Gezien de samenhang die er is met de amendementen op stuk nr. 7 trek ik mijn amendementen op stuk nr. 9 in.

De voorzitter:

De heer Beinema heeft zijn amendementen op stuk nr. 9 ingetrokken.

In stemming komt het gewijzigde amendement-Van Heemskerck Pillis-Duvekot c.s. (stuk nr. 16, I).

De voorzitter:

Ik constateer, dat de aanwezige leden van de fracties van de VVD, D66, de PvdA, het AOV, de Unie 55+ en het lid Hendriks voor dit gewijzigde amendement hebben gestemd en die van de overige fracties ertegen, zodat het is aangenomen.

Ik stel vast, dat door de aanneming van dit gewijzigde amendement de andere op stuk nr. 16 voorkomende gewijzigde amendementen als aangenomen kunnen worden beschouwd en dat niet meer gestemd behoeft te worden over de amendementen-Beinema op stuk nr. 8.

Artikel 52a, zoals het is gewijzigd door de aanneming van het gewijzigde amendement-Van Heemskerck Pillis-Duvekot c.s. (stuk nr. 16, I), wordt zonder stemming aangenomen.

In stemming komt het gewijzigde amendement-Van Zuijlen c.s. (stuk nr. 17, I).

De voorzitter:

Ik constateer, dat de aanwezige leden van de fracties van de PvdA, D66, de VVD, het AOV, de Unie 55+ en het lid Hendriks voor dit gewijzigde amendement hebben gestemd en die van de overige fracties ertegen, zodat het is aangenomen.

Ik stel vast, dat door de aanneming van dit gewijzigde amendement de andere op stuk nr. 17 voorkomende gewijzigde amendementen als aangenomen kunnen worden beschouwd.

In stemming komt het gewijzigde amendement-De Koning c.s. (stuk nr. 18, I).

De voorzitter:

Ik constateer, dat de aanwezige leden van de fracties van D66, de PvdA, de VVD, het AOV, de Unie 55+ en het lid Hendriks voor dit gewijzigde amendement hebben gestemd en die van de overige fracties ertegen, zodat het is aangenomen.

Ik stel vast, dat door de aanneming van dit gewijzigde amendement de andere op stuk nr. 18 voorkomende gewijzigde amendementen als aangenomen kunnen worden beschouwd.

Artikel 52b, zoals het is gewijzigd door de aanneming van het gewijzigde amendement-Van Zuijlen c.s. (stuk nr. 17, I) en het gewijzigde amendement-De Koning c.s. (stuk nr. 18, I), wordt zonder stemming aangenomen.

Artikel 52c wordt zonder stemming aangenomen.

Het gewijzigde onderdeel G wordt zonder stemming aangenomen.

De onderdelen H t/m K worden zonder stemming aangenomen.

De aanhef van onderdeel L wordt zonder stemming aangenomen.

Artikel 56a, zoals het is gewijzigd door de aanneming van het gewijzigde amendement-Van Heemskerck Pillis-Duvekot c.s. (stuk nr. 16, II), het gewijzigde amendement-Van Zuijlen c.s. (stuk nr. 17, II) en het gewijzigde amendement-De Koning c.s. (stuk nr. 18, II), wordt zonder stemming aangenomen.

Het gewijzigde onderdeel L wordt zonder stemming aangenomen.

De voorzitter:

Ik merk op, dat door de aanneming van het gewijzigde amendement-Van Zuijlen c.s. (stuk nr. 17, III) en het gewijzigde amendement-De Koning c.s. (stuk nr. 18, III) een onderdeel La is ingevoegd.

De onderdelen M t/m FF worden zonder stemming aangenomen.

Onderdeel GG, zoals het is gewijzigd door de aanneming van het gewijzigde amendement-Van Heemskerck Pillis-Duvekot c.s. (stuk nr. 16, III), wordt zonder stemming aangenomen.

Het gewijzigde artikel I wordt zonder stemming aangenomen.

Artikel II en de beweegreden worden zonder stemming aangenomen.

De voorzitter:

De heer Beinema heeft een vraag.

De heer Beinema (CDA):

Voorzitter! De staatssecretaris heeft een wetsvoorstel ingediend waarvan de essentie bestond uit het aanbrengen van een duidelijk verschil tussen de publieke en de commerciële omroep. Die essentie is weggeamendeerd door de aanneming van de amendementen op stuk nr. 16. Acht hij het nu nog zinvol om het voorstel in stemming te laten brengen?

Staatssecretaris Nuis:

Het antwoord is "ja". Het amendement op stuk nr. 16 is een gewijzigd amendement dat als zodanig niet voorlag tijdens de behandeling. Van de amendementen op de stukken nrs. 17 en 18 heb ik reeds gezegd dat ik die aanvaardbaar achtte en ik denk dat het wetsvoorstel zoals het er nu ligt, door mij verder verdedigd kan worden.

In stemming komt het wetsvoorstel.

De voorzitter:

Ik constateer, dat de aanwezige leden van de fracties van de PvdA, de SP, D66, de VVD, het AOV, de Unie 55+ en het lid Hendriks voor het wetsvoorstel hebben gestemd en die van de overige fracties ertegen, zodat het is aangenomen.

Naar boven