33ste vergadering

Dinsdag 19 juni 2007

13.30 uur

Voorzitter: Timmerman-Buck

Tegenwoordig zijn 73 leden, te weten:

Asscher, Van de Beeten, Bemelmans-Videc, Van den Berg, Biermans, Van Bijsterveld, de Boer, Böhler, Broekers-Knol, Doek, Dölle, Van Driel, Dupuis, Duthler, Eigeman, Elzinga, Engels, Essers, Franken, Goyert, De Graaf, Haubrich-Gooskens, Hendrikx, Hermans, Hillen, Ten Hoeve, Hofstra, Holdijk, Ten Horn, Huijbregts-Schiedon, Janse de Jonge, Van Kappen, Klein Breteler, Kneppers-Heijnert, Koffeman, Kox, Kuiper, Lagerwerf-Vergunst, Laurier, Leijnse, Leunissen, Van der Linden, Linthorst, Meindertsma, Meulenbelt, Meurs, Noten, Peters, Putters, Rehwinkel, Reuten, Rosenthal, Russell, Schaap, Schouw, Schuurman, Slager, Slagter-Roukema, Smaling, Strik, Swenker, Tan, Terpstra, Thissen, Timmerman-Buck, Vedder-Wubben, Vliegenthart, De Vries, De Vries-Leggedoor, Werner, Westerveld, Willems en Yildirim,

en de heer Verhagen, minister van Buitenlandse Zaken, en de heer Timmermans, staatssecretaris van Buitenlandse Zaken.

Dit bericht wordt voor kennisgeving aangenomen.

De voorzitter:

Ingekomen zijn drie beschikkingen van 11 juni 2007 van de Voorzitters van de Eerste en de Tweede Kamer der Staten-Generaal:

  • - één houdende de aanwijzing van de heer L. Blom tot lid van de OVSE-assemblee in plaats van de heer Van Dam;

  • - één houdende de aanwijzing van de heer M.H.P. van Dam tot plaatsvervangend lid van de NATO Parlementaire Assemblee in plaats van de heer Blom;

  • - één houdende de aanwijzing van mevrouw C.W.A. Jonker en de heren A.J. Koppejan, R.W. Knops en R.A.C. van Heugten tot plaatsvervangende leden van de Raadgevende Interparlementaire Beneluxraad.

Deze beschikkingen liggen op de Griffie ter inzage. Ik stel voor, de beschikkingen voor kennisgeving aan te nemen.

Daartoe wordt besloten.

De voorzitter:

De ingekomen stukken staan op een lijst, die in de zaal ter inzage ligt. Op die lijst heb ik voorstellen gedaan over de wijze van behandeling. Als aan het einde van de vergadering daartegen geen bezwaren zijn ingekomen, neem ik aan dat de Kamer zich met de voorstellen heeft verenigd.

(Deze lijst is, met de lijst van besluiten, opgenomen aan het einde van deze editie.)

De voorzitter:

Ik deel aan de Kamer mee dat ik ingevolge de artikelen 36 en 37 van het Reglement van Orde heb aangewezen de leden van de commissies en heb benoemd de voorzitters en ondervoorzitters van de commissies. De bijzonderheden zullen worden opgenomen in een bijlage bij de Handelingen.

(De bijlage is opgenomen aan het eind van deze editie.)1

De voorzitter:

Ik deel voorts aan de Kamer mede dat voorgenomen beslissingen omtrent een ter instemming aangeboden JBZ-besluit tijdens deze vergadering in de zaal ter inzage liggen, conform het voorstel van de commissie voor de JBZ-Raad. Als aan het einde van de vergadering geen bezwaren zijn ingekomen, neem ik aan dat de Kamer heeft besloten conform dit advies.

Naar boven