22ste vergadering

Dinsdag 21 maart 2006

10.15 uur

Voorzitter: Timmerman-Buck

Tegenwoordig zijn 70 leden, te weten:

Van de Beeten, Van den Berg, Bierman-Beukema toe Water, Biermans, Broekers-Knol, Van den Broek-Laman Trip, Van Dalen-Schiphorst, Dees, Doek, Doesburg, Dölle, Van Driel, Dupuis, Eigeman, Engels, Essers, Franken, Van Gennip, De Graaf, Hamel, Hessing, Van Heukelum, Hoekzema, Ten Hoeve, Holdijk, Jurgens, Kalsbeek-Schimmelpenninck van der Oije, Ketting, Klink, Kox, Van der Lans, Van Leeuwen, Leijnse, Lemstra, Van der Linden, Linthorst, Luijten, Maas-de Brouwer, Meulenbelt, Middel, Van Middelkoop, Nap-Borger, Noten, Van den Oosten, Pastoor, Platvoet, Pruiksma, Putters, Van Raak, Rabbinge, Rosenthal, Russell, Schouw, Schuyer, Slagter-Roukema, Swenker, Sylvester, Tan, Terpstra, Van Thijn, Thissen, Timmerman-Buck, Vedder-Wubben, Wagemakers, Walsma, Werner, Westerveld, Witteman, Woldring en De Wolff,

en de heer Bot, minister van Buitenlandse Zaken, de heer Kamp, minister van Defensie, en de heer Van der Knaap, staatssecretaris van Defensie.

De voorzitter:

Ik deel aan de Kamer mede dat zijn ingekomen berichten van verhindering van de leden:

Meindertsma en Schuurman, wegens bezigheden elders.

Deze berichten worden voor kennisgeving aangenomen.

De voorzitter:

De ingekomen stukken staan op een lijst die in de zaal ter inzage ligt. Op die lijst heb ik voorstellen gedaan over de wijze van behandeling. Als aan het einde van de vergadering daartegen geen bezwaren zijn ingekomen, neem ik aan dat de Kamer zich met de voorstellen heeft verenigd.

(Deze lijst is, met de lijst van besluiten, opgenomen aan het einde van deze editie.)

De voorzitter:

Ik deel aan de Kamer mede dat van de zijde van de Eerste Kamer de volgende leden als lid van de Tijdelijke Commissie Subsidiariteitstoets zijn voorgedragen:

Door de CDA-fractie de heer Van Gennip, door de PvdA-fractie de heer Eigeman, door de VVD-fractie mevrouw Broekers-Knol, door de fractie van GroenLinks de heer Platvoet, door de SP-fractie de heer Kox en door de fractie van de ChristenUnie de heer Van Middelkoop.

Als plaatsvervangende leden zijn voorgedragen:

Door de CDA-fractie de heer Van de Beeten, door de PvdA-fractie de heer Jurgens, door de VVD-fractie de heer Dees, door de fractie van D66 de heer Schuyer en door de LPF-fractie de heer Hessing.

Met de instelling van een Tijdelijke Commissie Subsidiariteitstoets heeft de Tweede Kamer op 20 december 2005 en de Eerste Kamer op 31 januari 2006 ingestemd. De constituerende vergadering van deze commissie is voorzien voor 28 maart 2006.

Naar boven