Noot 1 (zie blz. 1493)

Noot 1 (zie blz. 1493)

JBZ-instemmingsbesluiten

Op 24 juni 2005 is het verslag van de JBZ-Raad van 2 en 3 juni 2005 ontvangen. In de aanbiedingsbrief werd instemming gevraagd voor twee koninkrijk bindende ontwerpbesluiten.

Het betreft:

– het ontwerpbesluit tot oprichting van de Europese Politieacademie (EPA) als orgaan van de Europese Unie, agendapunt B11 van de Raad van 2 en 3 juni 2005, waarover in die Raad politieke overeenstemming is bereikt (dossier 4.2.114);

– de ontwerpbeschikking betreffende de uitwisseling van informatie en de samenwerking op het gebied van strafbare feiten van terroristische aard, agendapunt B8 van de Raad van 2 december 2004, waarover tijdens die Raad een politiek akkoord is bereikt (dossier 4.4.27).

De bijzondere commissie voor de JBZ-Raad heeft zich op 28 juni 2005 beraden over het ontwerpbesluit tot oprichting van de Europese Politieacademie (EPA) als orgaan van de Europese Unie en adviseert de Kamer in te stemmen met dit ontwerpbesluit.

Verder heeft de commissie zich heden beraden over de ontwerpbeschikking betreffende de uitwisseling van informatie en de samenwerking op het gebied van strafbare feiten van terroristische aard en adviseert de Kamer in te stemmen met deze ontwerpbeschikking.

Naar boven