In stemming komt de planologische kernbeslissing Nederlands deel van een hogesnelheidsspoorverbinding Amsterdam-Brussel-Parijs (22026, nr. 70).

Vóór stemmen de leden: Glastra van Loon, De Haze Winkelman, Heijne Makkreel, Hessing, Van Heukelum, Hilarides, De Jager, Ketting, Lodewijks, Loudon, Luijten, Lycklama à Nijeholt, Meeter, Pit, Rensema, Roscam Abbing-Bos, Staal, Stoffelen, Talsma, Tuinstra, Varekamp, Ter Veld, Veling, Verbeek, Vrisekoop, Wiegel, Wöltgens, Van de Zandschulp, Zijlstra, De Beer, Van den Broek-Laman Trip, Cohen, Dees, Van Eekelen, Gelderblom-Lankhout, Ginjaar en de voorzitter.

Tegen stemmen de leden: Glasz, Hendriks, Hirsch Ballin, Hofstede, Holdijk, J. van Leeuwen, L.M. van Leeuwen, Luimstra-Albeda, Michiels van Kessenich-Hoogendam, Pitstra, Postma, Rongen, Schoondergang-Horikx, Schuurman, Steenkamp, Stevens, Werner, De Wit, Baarda, Van den Berg, Bierman, De Boer, Boorsma, Braks, Van Dijk, Eversdijk en Van Gennip.

De voorzitter:

Ik constateer, dat de planologische kernbeslissing met 37 tegen 27 stemmen is aangenomen.

In stemming komt de motie-Baarda c.s. (22026, EK-nr. 222f).

De voorzitter:

Ik geef gelegenheid tot het afleggen van stemverklaringen.

De heer Veling (GPV):

Mede namens de fracties van SGP en RPF kan ik melden dat wij de motie niet zullen steunen, al was het alleen maar gezien de volgorde van behandeling: het amenderen van een aanvaarde PKB door het aannemen van een motie lijkt ons een onmogelijkheid.

De voorzitter:

Ik constateer, dat de aanwezige leden van de fracties van het CDA, GroenLinks, de SP en de leden Hendriks en Bierman voor deze motie hebben gestemd en die van de overige fracties ertegen, zodat zij is verworpen.

De vergadering wordt enkele ogenblikken geschorst.

Voorzitter: Steenkamp

Naar boven