27ste vergadering

Dinsdag 29 april 1997

12.00 uur

Voorzitter: Korthals Altes

Tegenwoordig zijn 64 leden, te weten:

Baarda, De Beer, Van den Berg, Bierman, De Boer, Boorsma, Braks, Van den Broek-Laman Trip, Cohen, Dees, Van Dijk, Van Eekelen, Eversdijk, Gelderblom-Lankhout, Van Gennip, Ginjaar, Glastra van Loon, Glasz, De Haze Winkelman, Heijne Makkreel, Hendriks, Hessing, Van Heukelum, Hilarides, Hirsch Ballin, Hofstede, Holdijk, De Jager, Ketting, Korthals Altes, J. van Leeuwen, L.M. van Leeuwen, Lodewijks, Loudon, Luijten, Luimstra-Albeda, Lycklama à Nijeholt, Meeter, Michiels van Kessenich-Hoogendam, Pit, Pitstra, Postma, Rensema, Rongen, Roscam Abbing-Bos, Schoondergang-Horikx, Schuurman, Staal, Steenkamp, Stevens, Stoffelen, Talsma, Tuinstra, Varekamp, Ter Veld, Veling, Verbeek, Vrisekoop, Werner, Wiegel, De Wit, Wöltgens, Van de Zandschulp en Zijlstra,

en mevrouw De Boer, minister van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer, mevrouw Jorritsma-Lebbink, minister van Verkeer en Waterstaat, en de heren Van Aartsen, minister van Landbouw, Natuurbeheer en Visserij, en Melkert, minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

De voorzitter:

Ik deel aan de Kamer mede, dat zijn ingekomen berichten van verhindering van de leden:

Zwerver, Heijmans en Schuyer, wegens verblijf buitenslands;

Jaarsma en Batenburg, wegens ziekte;

Linthorst, wegens familieomstandigheden;

Van Graafeiland, wegens bezigheden elders.

Deze berichten worden voor kennisgeving aangenomen.

De voorzitter:

De ingekomen stukken staan op een lijst, die in de zaal ter inzage ligt. Op die lijst heb ik voorstellen gedaan over de wijze van behandeling. Als aan het einde van de vergadering daartegen geen bezwaren zijn ingekomen, neem ik aan, dat de Kamer zich met de voorstellen heeft verenigd.

(Deze lijst is, met de lijst van besluiten, opgenomen aan het eind van deze editie.)

De voorzitter:

Aangezien voor verschillende verdragen die ter stilzwijgende goedkeuring zijn voorgelegd en gedrukt onder de nummers 25279 en 25283 (R1588) de termijn is verstreken, stel ik vast, dat wat deze Kamer betreft aan uitdrukkelijke goedkeuring van deze verdragen geen behoefte bestaat.

In afwijking van het reeds toegezonden vergaderschema stel ik – op verzoek van de minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid – nader aan de Kamer voor, de behandeling van wetsvoorstel Wijziging Bijstandswet (24772) geheel af te handelen en na deze afhandeling de Meststoffenwet af te handelen. Dat wil dus zeggen dat na de stemmingen eerst de eerste termijn van de Kamer over de Meststoffenwet aan de orde is en daarna de Wijziging Bijstandswet in zijn geheel. De senioren zullen bijeenkomen na de stemmingen.

Overeenkomstig het voorstel van de voorzitter wordt besloten.

De voorzitter:

Deze verandering in het vergaderschema brengt wellicht met zich mede dat het mogelijk is, zonder dinerpauze, de vergadering tussen 19.30 en 20.00 uur te beëindigen. Ik hoop dat de Kamer aan dat streven wil meewerken.

Naar boven