Aan de orde zijn de stemmingen over zeven moties, ingediend tijdens het debat over het strategisch concept NAVO, te weten:

- de motie-M.B. Vos over de nucleaire strategie van de NAVO (26200 V, nr. 63) (herdruk);

- de motie-M.B. Vos over de consequenties van de crisis in Kosovo (26200 V, nr. 64);

- de motie-Van Bommel over de noodzaak van een expliciet mandaat van de Veiligheidsraad bij NAVO-acties (26200 V, nr. 65);

- de motie-Van Bommel over het niet als eerste inzetten van nucleaire wapens (26200 V, nr. 66);

- de motie-Koenders c.s. over het partnership for peace (26200 V, nr. 67);

- de motie-Koenders/Hoekema over versterking van het non-proliferatieverdrag (26200 V, nr. 68);

- de motie-Hoekema c.s. over de centrale rol van de VN op het terrein van vrede en veiligheid (26200 V, nr. 69).

(Zie vergadering van 21 april 1999.)

In stemming komt de motie-M.B. Vos (26200-V, nr. 63).

De voorzitter:

Ik constateer, dat de aanwezige leden van de fracties van GroenLinks en de SP voor deze motie hebben gestemd en die van de overige fracties ertegen, zodat zij is verworpen.

In stemming komt de motie-M.B. Vos (26200-V, nr. 64).

De voorzitter:

Ik constateer, dat de aanwezige leden van de fracties van GroenLinks en de SP voor deze motie hebben gestemd en die van de overige fracties ertegen, zodat zij is verworpen.

In stemming komt de motie-Van Bommel (26200-V, nr. 65).

De voorzitter:

Ik constateer, dat de aanwezige leden van de fractie van de SP voor deze motie hebben gestemd en die van de overige fracties ertegen, zodat zij is verworpen.

In stemming komt de motie-Van Bommel (26200-V, nr. 66).

De voorzitter:

Ik constateer, dat de aanwezige leden van de fracties van de SP en GroenLinks voor deze motie hebben gestemd en die van de overige fracties ertegen, zodat zij is verworpen.

In stemming komt de motie-Koenders c.s. (26200-V, nr. 67).

De voorzitter:

Ik constateer, dat deze motie met algemene stemmen is aangenomen.

In stemming komt de motie-Koenders/Hoekema (26200-V, nr. 68).

De voorzitter:

Voor deze motie hebben gestemd de aanwezige leden van de fracties van de SP, GroenLinks, de PvdA en D66. Dat maakt de uitslag onduidelijk, wat betekent dat wij hoofdelijk gaan stemmen.

Vóór stemmen de leden: Hermann, Herrebrugh, Van der Hoek, Hoekema, Kalsbeek-Jasperse, Kant, Karimi, Koenders, Kortram, Kuijper, Lambrechts, Marijnissen, Melkert, Middel, Van Nieuwenhoven, Noorman-den Uyl, Oedayraj Singh Varma, Oudkerk, Poppe, Rabbae, Ravestein, Rehwinkel, Van 't Riet, Rosenmöller, Santi, Scheltema-de Nie, Schimmel, Schoenmakers, Smits, Spoelman, Van der Steenhoven, Swildens-Rozendaal, Timmermans, Valk, Ter Veer, Vendrik, M.B. Vos, Waalkens, Wagenaar, Van Walsem, De Wit, Witteveen-Hevinga, Van Zuijlen, Augusteijn-Esser, Bakker, Barth, Belinfante, De Boer, Van Bommel, Bos, Bussemaker, De Cloe, Crone, Dijksma, Dittrich, Van Dok-van Weele, Duijkers, Duivesteijn, Feenstra, Van Gent, Van Gijzel, Giskes, Gortzak, De Graaf, Halsema, Hamer, Harrewijn en Van Heemst.

Tegen stemmen de leden: Hessing, Hillen, Van der Hoeven, Hofstra, De Hoop Scheffer, Kamp, Klein Molekamp, Van der Knaap, Leers, Luchtenveld, E. Meijer, Th.A.M. Meijer, Van Middelkoop, Mosterd, Nicolaï, Niederer, Oplaat, Örgü, Reitsma, Remak, Rijpstra, Ross-van Dorp, Rouvoet, Schreijer-Pierik, Van der Staaij, Stellingwerf, Stroeken, Terpstra, Udo, Te Veldhuis, Verbugt, Verburg, Verhagen, Visser-van Doorn, Van der Vlies, Voorhoeve, O.P.G. Vos, Voûte-Droste, De Vries, Weisglas, Van Wijmen, Van den Akker, Van Ardenne-van der Hoeven, Atsma, Balemans, Balkenende, Van Beek, Van den Berg, Biesheuvel, Bijleveld-Schouten, Blaauw, Van Blerck-Woerdman, Blok, Brood, Buijs, Van de Camp, Cherribi, Cornielje, Dankers, Van Dijke, Dijkstal, Van den Doel, Essers, Eurlings, Geluk en De Haan.

De voorzitter:

Ik constateer, dat de motie met 68 tegen 66 stemmen is aangenomen.

In stemming komt de motie-Hoekema c.s. (26200-V, nr. 69).

De voorzitter:

Ik constateer, dat deze motie met algemene stemmen is aangenomen.

Naar boven