5 Regeling van werkzaamheden

Regeling van werkzaamheden

De voorzitter:

Op verzoek van de aanvrager stel ik voor, het debat over het rapport Naleving dierenwelzijnwetgeving in de veehouderij van de agenda af te voeren.

Op verzoek van het lid Klein stel ik voor, zijn motie op stuk 33402, nr. 29, opnieuw aan te houden en op verzoek van het lid Ouwehand stel ik voor, haar motie op stuk 27858, nr. 126, opnieuw aan te houden. Dit betekent dat de in artikel 69, tweede lid, van het Reglement van Orde genoemde termijn van twee maanden voor deze moties opnieuw gaat lopen.

Ik stel voor, donderdag aanstaande ook te stemmen over de aangehouden motie-Thieme (33400-XIII, nr. 101).

Ik stel voor, toe te voegen aan de agenda het VAO Integriteit in het openbaar bestuur naar aanleiding van een algemeen overleg op 13 februari, met als eerste spreker de heer Heijnen van de PvdA.

Overeenkomstig de voorstellen van de voorzitter wordt besloten.

De voorzitter:

Het woord is aan de heer De Wit.

De heer De Wit (SP):

Voorzitter. Op 18 januari heb ik vragen gesteld over gefinancierde rechtshulp. Ik zou u willen vragen, de regering te verzoeken om die vragen uiterlijk 1 maart aanstaande te beantwoorden in verband met een rapport van de staatssecretaris, dat rond die tijd moet verschijnen.

De voorzitter:

Ik zal dit deel van het stenogram doorgeleiden naar het kabinet.

Het woord is aan mevrouw Voortman.

Mevrouw Voortman (GroenLinks):

Voorzitter. Ik wil namens de heer Klaver een rappel indienen over onbeantwoorde schriftelijke vragen van 7 december jongstleden aan de minister van Financiën over het bericht "SNS lost risicodragende schuld af ondanks kapitaalnood".

De voorzitter:

Ik zal ook dit deel van het stenogram doorgeleiden naar het kabinet.

Het woord is aan de heer Paulus Jansen.

De heer Paulus Jansen (SP):

Voorzitter. De Tweede Kamer is vanmorgen om 10.30 uur geïnformeerd over de uitkomsten van het Aswoensdagakkoord. De bij dat akkoord behorende nota van wijziging heeft ons een uur geleden bereikt, dus een uur voor de start van het wetgevingsdebat over de inkomensafhankelijke huurverhogingen. Het zal u niet verbazen dat ik de gang van zaken buitengewoon onzorgvuldig vind en dat mijn fractie verzoekt om het debat uit te stellen.

De voorzitter:

Het verzoek is dus om het debat dat voor straks op de agenda staat, uit te stellen.

De heer Fritsma (PVV):

Ik ben het eens met het verzoek. Ook de PVV-fractie wil uitstel van het debat. Voor ons is dit zo'n principiële zaak dat ik daarover bij dezen een hoofdelijke stemming aanvraag. Ik herhaal dat het gaat om de principiële vraag of je dit verhaal op een achternamiddag door de Kamer kunt jassen, zonder dat je de gebruikelijke informatie hebt over de financiële gevolgen en dergelijke.

De voorzitter:

U wilt dus een hoofdelijke stemming over dit verzoek in de regeling van werkzaamheden.

Mevrouw Voortman (GroenLinks):

Ook voor GroenLinks is de precieze onderbouwing van groot belang om te weten waarover wij het exact hebben. Ook wij steunen dus het verzoek.

De heer Knops (CDA):

Ik heb vanochtend onze bezwaren al geuit. Ik steun dus het verzoek om uitstel.

De heer Monasch (PvdA):

Het is misschien goed om ook het geluid van andere partijen mee te geven. Dit is het zoveelste verzoek om uitstel. De heer Dijkgraaf heeft vanochtend al duidelijk aangegeven dat het vandaag met het woonakkoord slechts gaat om een kleine wijziging, die ook in de nota van wijziging is vastgelegd. Vandaar ons verzoek om het debat gewoon voort te zetten.

De voorzitter:

De heer Fritsma heeft gevraagd om een hoofdelijke stemming over dit onderwerp. Een lid dat daarom vraagt krijgt een hoofdelijke stemming. Ik stel voor dat wij over tien minuten hierover gaan stemmen, zodat de leden de kans krijgen om naar de zaal te komen.

Daartoe wordt besloten.

De vergadering wordt van 14.35 uur tot 14.45 uur geschorst.

Naar boven