96ste vergadering

Dinsdag 7 september 2010

14.00 uur

Voorzitter: Verbeet

Tegenwoordig zijn 149 leden, te weten:

Agema, Albayrak, Aptroot, Arib, Atsma, Azmani, Bashir, Van Beek, Beertema, Van Bemmel, Berndsen, Bijleveld-Schouten, Van Bijsterveldt-Vliegenthart, Blanksma-van den Heuvel, Blok, De Boer, Van Bommel, Bontes, Bosma, Bosman, Bouwmeester, Braakhuis, Brinkman, Ten Broeke, Bruins Slot, Van der Burg, Çelik, Cohen, Çörüz, Van Dam, Van Dekken, Dezentjé Hamming-Bluemink, Dibi, Tony van Dijck, Jasper van Dijk, Dijkgraaf, Dijkhoff, Dijksma, Dijkstra, Dijsselbloem, Dikkers, Dille, Driessen, Eijsink, El Fassed, Elias, Elissen, Ferrier, Fritsma, Van Gent, Gerbrands, Van Gerven, Gesthuizen, Graus, Groot, Hachchi, Van Haersma Buma, Halsema, Van der Ham, Hamer, Harbers, Heijnen, Helder, Hennis-Plasschaert, Hernandez, Van Hijum, Irrgang, Jacobi, Jadnanansing, Jansen, De Jong, Karabulut, Klaver, Van Klaveren, Klijnsma, Knops, Kooiman, Koolmees, Koopmans, Koppejan, Kortenoeven, Koşer Kaya, De Krom, Kuiken, Leijten, Lodders, Lucas-Smeerdijk, Lucassen, Marcouch, Van Miltenburg, Monasch, De Mos, Mulder, Neppérus, Nicolaï, Van Nieuwenhuizen, Ormel, Ortega-Martijn, Ouwehand, Pechtold, Peters, Plasterk, Van Raak, Recourt, Roemer, De Roon, Rouvoet, De Rouwe, Rutte, Samsom, Sap, Schaart, Schippers, Schouw, Sharpe, Slob, Smeets, Smilde, Smits, Snijder-Hazelhoff, Spekman, Van der Staaij, Sterk, Van der Steur, Teeven, Thieme, Timmermans, Van Tongeren, Van Toorenburg, Uitslag, Ulenbelt, Van der Veen, Van Veldhoven, Venrooy-van Ark, Verbeet, Verburg, Verhagen, Verhoeven, Vermeij, Van Vliet, Voordewind, Voortman, Weekers, Wiegman-van Meppelen Scheppink, Wilders, De Wit, Wolbert, Ziengs en Zijlstra,

en mevrouw Bijleveld-Schouten, staatssecretaris van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties,

alsmede de heer Opstelten.

De voorzitter:

Fijn dat u er allemaal weer bent. Van sommigen heb ik het idee dat zij niet weg zijn geweest – voor sommigen voelt dat in elk geval zo – maar nu zijn wij er allemaal weer.

Het eerste punt van de agenda is de beëdiging van de heer Knops. Daarvoor moet ik de Kamer meedelen dat ik een brief heb ontvangen, die ik zal voorlezen. Het is de brief van de heer Klink.

Geachte Voorzitter,

Na alles wat er de afgelopen tijd in mijn fractie is gebeurd, heb ik na ampel beraad moeten vaststellen dat de basis voor een goede samenwerking is komen te vervallen. Hieruit trek ik de consequentie dat ik met onmiddellijke ingang het Kamerlidmaatschap beëindig. Vanzelfsprekend betreur ik dit. Ik had mij veel voorgesteld van het lidmaatschap van uw Kamer.

Hoogachtend,

  • A. Klink.

Van dit ontslag is mededeling gedaan aan de voorzitter van het Centraal Stembureau. Ik stel voor, dit bericht voor kennisgeving aan te nemen.

Daartoe wordt besloten.

De voorzitter:

Wij zullen de heer Klink vast in een andere hoedanigheid nog een aantal keren in deze Kamer ontmoeten.

Naar boven