Noot 1 (zie blz. 6953)

Voetbalrellen – schieten met scherp

«De politie moet bij ernstige rellen, en na een duidelijke waarschuwing, met scherp kunnen schieten op relschoppers. Dit zou bij voorkeur moeten gebeuren in het been.»

Geert Wilders in reactie op rellen na voetbaloefeninterland tussen Jong Oranje en Jong Marokko, Parool 29 mei 2007

Rassenrellen

«Mocht het ooit tot rassenrellen komen, wat ik dus echt niet wil, dan hoeft daarvan niet bij voorbaat een negatieve werking uit tge gaan.»

Geert Wilders, Volkskrant, 9 oktober 2004

Toeschrijven problemen Nederland aan migranten

«Veel fundamentele problemen in Nederland, zoals infrastructuur, files, huisvestingsproblemen en de verzorgingsstaat, kun je rechtstreeks toeschrijven aan migranten.»

Geert Wilders in interview met DPA, 3 januari 2008

Leger inzetten in Gouda

«Het is onverteerbaar dat wij ruim 1700 militairen in Afghanistan gelegerd hebben, teneinde aldaar het terrorisme te bestrijden, terwijl straatterrorisme van voornamelijk Marokkanen ervoor zorgt dat de rust en orde in vele wijken stelselmatig om zeep wordt geholpen. De PVV-fractie is dan ook van mening dat Nederland zijn leger uit Afghanistan moet terughalen. De PVV-fractie pleit ervoor dat het leger wordt ingezet, indien in een buurt straatgeweld van voornamelijk Marokkanen de kop op steekt. Deze soldaten dienen de orde te herstellen.

Hero Brinkman over het mogelijk inzetten van het leger in de Goudse wijk Oosterwei, Kamerdebat 25 september 2008

Assimilatiecontract voor nieuwe immigranten

«Iedere niet-westerse allochtoon moet een assimilatiecontract tekenen. Daarin staat precies wat je wel en niet mag doen. Als je daar niet aan voldoet, moet je het land verlaten.»

Geert Wilders, Volkskrant 7 oktober 2006

Administratieve detentie voor islamitisch terrorisme – motie Brinkman

13 maart 2007

De Kamer,

gehoord de beraadslaging,

overwegende, dat het wetsvoorstel Wet bestuurlijke maatregelen nationale veiligheid niet voldoende preventieve werking heeft tegen het islamtische terrorisme;

overwegende, dat het absoluut ongewenst is dat mogelijke terroristen in het kader van een effectief antiterreurbeleid op straat vrij rondlopen;

verzoekt de regering op korte termijn met wetgeving te komen strekkende tot het invoeren van het bestuursrechtelijke instrument van administratieve detentie,

en gaat over tot de orde van de dag.

Brinkman

Amnesty International over administratieve detentie:«Gevangenhouding zonder tussenkomst van een rechter, op grond van een beschikking door de politie of een overheidsinstelling.»

Naar boven