Regeling van werkzaamheden

De voorzitter:

Ik stel voor, toe te voegen aan de stemmingslijst van dinsdag 1 juli 2008 de wijziging van het Reglement van Orde van de Tweede Kamer en van het Reglement voor de Griffie voor de interparlementaire betrekkingen in verband met het toevertrouwen van de zorg voor de Griffie voor de interparlementaire betrekkingen aan de Tweede Kamer der Staten-Generaal (31517).

Voorts stel ik voor, toe te voegen aan de agenda van de volgende week het wetsvoorstel Wijziging van de Wet rijonderricht motorrijtuigen 1993 naar aanleiding van de evaluatie van de doeltreffendheid en de effecten van deze wet in de praktijk (31278).

Daartoe wordt besloten.

De voorzitter:

Het woord is aan de heer Duyvendak.

De heer Duyvendak (GroenLinks):

Voorzitter. Ik zou een brief willen van het kabinet met het oog op een spoeddebat vanwege het feit dat een aantal gerenommeerde wetenschappers van de Radboud Universiteit Nijmegen een spreek- en publicatieverbod hebben gekregen. Het gaat om wetenschappers die betrokken zijn geweest bij het aantonen van de kwetsbaarheid van de ov-chipkaart, maar ook van toegangspasjes. Ik zou staatssecretaris Huizinga in dit verband willen vragen of zij bemoeienis heeft gehad met dat spreek- en publicatieverbod. Ik zou graag van minister Ter Horst vernemen hoe dit verbod zich verhoudt tot haar opmerking in het algemeen overleg over het kraken van de toegangspasjes, namelijk dat je van wetenschappers "op dit punt geen geheimhouding kunt verwachten". Ik zou last but not least minister Plasterk willen vragen om in te grijpen bij de universiteit en ervoor te zorgen dat er een einde komt aan deze inperking van de academische vrijheid en daarmee ook aan het spreek- en publicatieverbod. Ik zou de brief graag dinsdag voor de regeling van werkzaamheden willen hebben.

De voorzitter:

Het stenogram van dit gedeelte van de vergadering zal worden doorgeleid naar het kabinet.

Ik geef het woord aan de heer Brinkman namens mevrouw Agema.

De heer Brinkman (PVV):

Voorzitter. Collega Agema wil graag dat het verslag van het algemeen overleg over het pakketadvies op de plenaire agenda wordt geplaatst.

De voorzitter:

Wij zullen het toevoegen aan de agenda van de volgende week.

Het woord is aan de heer Van de Camp.

De heer Van de Camp (CDA):

Mevrouw de voorzitter. Ik zou u willen vragen om het verslag van het algemeen overleg over de kinderopvang dat gisterenavond heeft plaatsgevonden op de plenaire agenda te zetten. Ik zou u ook willen herinneren aan uw toezegging dat wij dan niet strikt onder het kerstregime zouden vallen, omdat wij gisteren de Mediawet hebben kunnen behandelen. Wellicht dat er vanavond tijd is om dat uitgebreide VAO te kunnen houden.

De voorzitter:

Ik heb dat niet toegezegd, maar ik wil er wel een kerstachtig regime op toepassen en het toevoegen aan de agenda van vanavond.

Het woord is aan mevrouw Karabulut.

Mevrouw Karabulut (SP):

Voorzitter. Ik wil graag een brief van mevrouw Vogelaar en mevrouw Dijksma over de uitspraak van mevrouw Vogelaar in een interview in Trouw van vandaag, namelijk dat zij net als de heer Marcouch meer islamlessen in het openbaar onderwijs wil organiseren als antwoord op de wantoestanden binnen sommige moskeeën. Ik vraag mij af of dat wel de juiste weg is en hoe zich dat verhoudt tot de neutraliteit van het openbaar onderwijs, waar mevrouw Dijksma zich vorige week achter heeft geschaard. Ik zou deze brief graag voor dinsdag 12.00 uur willen ontvangen.

De voorzitter:

Het stenogram van dit gedeelte van de vergadering zal worden doorgeleid naar het kabinet.

Het woord is aan de heer Aptroot.

De heer Aptroot (VVD):

Voorzitter. Ik verzoek u, het verslag van het algemeen overleg over ruimtevaart op de plenaire agenda te plaatsen.

De voorzitter:

Wij zullen het VAO toevoegen aan de agenda van volgende week.

Het woord is aan mevrouw Leijten, die namens mevrouw Van Velzen een verzoek zal doen.

Mevrouw Leijten (SP):

Voorzitter. Allereerst vraag ik namens mijn collega Kant antwoord op de vragen die zij op 10 juni gesteld heeft over de prijsdalingen van geneesmiddelen en op een serie vragen over de beïnvloeding van het onderzoek- en voorschrijfgedrag door de farmaceutische industrie, die al op 7 mei is ingezonden. Het wordt dus wel tijd voor antwoord.

Dan het verzoek van mijn collega Van Velzen om spoedige beantwoording van vragen die zij heeft ingediend over de beveiliging van de kernwapens op de luchtmachtbasis Volkel in verband met een overleg volgende week.

De voorzitter:

Wij zullen de rappels doorgeleiden naar het kabinet.

Het woord is aan de heer Van der Staaij.

De heer Van der Staaij (SGP):

Voorzitter. Ik vraag namens de heer Van der Vlies om het verslag van het algemeen overleg over de SDE-regeling op de plenaire agenda te plaatsen.

De voorzitter:

Als niemand daar bezwaar tegen heeft, zullen wij dat toevoegen aan de agenda van volgende week.

Het woord is aan de heer Jansen, ook namens de VVD-fractie. Het staat hier, ik verzin het niet.

De heer Jansen (SP):

Zeker, voorzitter, er is inderdaad een brede coalitie op dit punt. Ik wil mede namens de heer Zijlstra van de VVD-fractie verzoeken om het verslag van het algemeen overleg over de beleidsregel kosten gastransportnet op de plenaire agenda te zetten.

De voorzitter:

Wij zullen het VAO toevoegen aan de agenda van volgende week.

Het woord is aan de heer De Wit.

De heer De Wit (SP):

Voorzitter. Namens de vaste commissie voor Justitie verzoek ik u, het verslag van het algemeen overleg van hedenochtend over asielbeleid op de plenaire agenda van volgende week te plaatsen.

De voorzitter:

Wij zullen het VAO toevoegen aan de agenda van volgende week.

Naar boven